9 syytä aloittaa päivä tuoreella sitruunavedellä

· lokakuu 31, 2016
Päivän aloittaminen lasillisella tuoretta sitruunavettä tuo samat vaikutukset kuin kahvinjuonti, sillä tämä juoma aktivoi aivoja, mutta sen kalorimäärä on kuitenkin vähäisempi.

Sitruunavesi on yksi kaikkein virkistävimmistä ja herkullisimmista juomista, joita voit kotona valmistaa. Useimmat ihmiset pitävät tästä herkusta erityisesti kuumina kesäpäivinä, mutta sitruunavettä voi juoda milloin tahansa, ja sen hyödyt hyvinvoinnin kannalta ovat merkittävät.

Verrattuna muihin saman tyyppisiin mehuihin ja juomiin sitruunavesi sisältää vain vähän kaloreita, mutta siinä on kuitenkin runsaasti ravinteita, jotka ovat suureksi hyödyksi terveydellesi. Tämän vuoksi se on hyvä lisä kaiken tyyppisiin dieetteihin, ja sitä voidaan juoda useamman kerran päivässä.

Lukuisten huomionarvoisten hyötyjensä vuoksi sitruunavedestä on viime aikoina tullut yhä suositumpi juoma aamun varhaisina tunteina.

Parasta olisikin juoda tuoretta sitruunavettä juuri aamulla, sillä tällöin keho pystyy imeyttämään kaikki sen sisältämät ravinteet, ja siten se voi käyttää ne päivän lukuisiin erilaisiin tehtäviin.

Me suosittelemmekin tämän loistavan rutiinin omaksumista jo mitä pikimmiten, ja seuraavassa kerromme 9 syystä, miksi sitruunavesi on oiva lisä päivittäiseen ruokavalioon. Älä siis jätä sitruunan hyötyjä käyttämättä, vaan ala nauttia tätä herkullista juomaa jo huomenaamuna!

1. Tuore sitruunavesi pitää kehosi kosteutettuna

Sitruunavettä lasissa

Yksi syistä siihen, miksi tuore sitruunavesi tyhjään vatsaan aamuisin on hyvä idea, on tämä: aamulla kehossasi on vähemmän kosteutta, sillä olet menettänyt sitä yön aikana. Nestettä poistuu elimistöstäsi hien ja virtsan kautta, joten aamulla sitä täytyy saada lisää jonkin terveellisen ja virkistävän juoman avulla.

2. Se estää virtsateitä tulehtumasta

Tämän juoman viruksia ja mikrobeja torjuvat ominaisuudet ovat hyvin merkittävät, ja sen avulla voidaan tehokkaasti torjua ja hoitaa tulehduksia, joita virtsateissä saattaa muodostua.

Sitruunaveden juonti päivittäin tyhjään vatsaan auttaa poistamaan haitallisia bakteereja, jotka voivat lisääntyä munuaisissa ja virtsarakossa.

3. Siinä on vain vähän kaloreita

Puristetaan sitruunaa

Moni ihminen valitsee kahvin juomakseen aamuisin, sillä se aktivoi aivoja sekä herättää sinut uuden päivän toimintaan. Eräs yllättävä tosiasia on se, että tuoreella sitruunavedellä on kahvin kaltaisia ominaisuuksia, mutta se sisältää vähemmän kaloreita.

Yhden sitruunan mehu sekoitettuna lasilliseen vettä sisältää vain kuusi kaloria, ja tämä juoma on täynnä vitamiineja, mineraaleja ja kuitua.

4. Se estää hapettumisen aiheuttamaa vahinkoa

Sitruunoissa on runsaasti fytoravinteita, jotka ovat erään tyyppisiä antioksidantteja, ja ne estävät vapaiden radikaalien aiheuttamaa vahinkoa kehossa. Tämä vahinko tapahtuu kudoksille ympäri elimistöä.

Siten juodessasi sitruunamehua suojelet itseäsi ennenaikaiselta vanhenemiselta, ja teet sen sisältäpäin.

5. Sitruunavedestä saa runsaasti C-vitamiinia

Sitruunat

Kuten useimmat jo tietävätkin, yhdessä sitruunassa on yli kuudesosa siitä määrästä C-vitamiinia, jonka ihminen tarvitsee hyvinvointinsa ylläpitämiseksi päivittäin.

Tämä elintärkeä ravinne hidastaa soluille tapahtuvaa vahinkoa, ja se edistää ihosolujen uusiutumista sekä auttaa sinua toipumaan paremmin monen tyyppisistä vammoista.

6. Se tasapainottaa kehon pH-arvoa

Moni uskoo virheellisesti, että sitruunoiden hapan maku tarkoittaa sitä, että kehon happoisuus lisääntyy tämän hedelmän nauttimisen myötä.

Kyseinen luulo on kuitenkin väärä, sillä itse asiassa on päinvastoin osoitettu, että sitruunat ovat eräs parhaista kehon emäksisyyttä lisäävistä ruoista. Ne auttavat parantamaan aineenvaihduntaa sekä palauttaman kehon pH-arvon hyvälle tasolle.

7. Sitruuna vahvistaa vastustuskykyä

Immuunijärjestelmä

Toinen sitruunan sisältämän C-vitamiinin vaikutuksista on se, että se lisää kehon vastustuskykyä. Kun juot sitruunavettä päivän alussa, pystyt parantamaan vastustuskykyäsi sekä estämään viruksista johtuvia sairauksia.

8. Se parantaa ruoansulatusta

Moni sellaisista ongelmista, jotka vaikuttavat ihmisen ruoansulatukseen, voidaan tehdä lievemmiksi juomalla sitruunavettä tyhjään vatsaan.

Tämän juoman sisältämät kuitu ja vesi auttavat estämään ummetusta, helpottamaan tulehtuneisuutta sekä torjumaan närästystä.

9. Se auttaa pitämään ihon nuorekkaana

Kaunis iho

Sitruunan suuri antioksidanttimäärä on hyödyksi myös ihon terveyden kannalta. Nämä aineet taistelevat vapaita radikaaleja vastaan sekä estävät ennenaikaisten ryppyjen ilmaantumista iholle.

Lisäksi C-vitamiini lisää kehon kollageenin tuotantoa, ja sillä on tärkeä rooli ihon joustavuuden kannalta. Se myös pitää ihon kosteutettuna, poistaa liiallista öljyä sekä estää aknea kehittymästä.

Kuinka tuoretta sitruunavettä valmistetaan kotikonstein?

Jotta voisit nauttia kaikista yllä luettelemistamme kotitekoisen sitruunaveden hyödyistä, annamme seuraavassa helpon reseptin lämpimän ja lisäaineettoman sitruunajuoman valmistamiseksi. Kokeile ja nauti!

Tarvittavat ainekset

  • 1 kupillinen vettä (200 ml)
  • Yhden sitruunan mehu

Näin tämä juoma valmistetaan

  • Laita vesi kattilaan ja lämmitä sitä keskitason lämmöllä, kunnes saat juomallesi miellyttävän lämpötilan.
  • Purista mehu yhdestä sitruunasta, ja sekoita se lämpimään veteen.

Kuinka tätä juomaa tulisi nauttia?

  • Juo tuoretta sitruunavettä joka aamu heti herättyäsi.
  • Odota sitten 30-45 minuuttia ennen kuin syöt aamiaista.

Kuten nyt tiedät, tuore sitruunavesi on mahtava juoma, jolle on paljon muutakin käyttöä kuin kehon viilentäminen kuumana päivänä. Jos nautit tätä herkullista juomaa joka aamu, tulet takuulla huomaamaan, kuinka paljon terveemmäksi olosi muuttuu.