9 ruokaa, joita ei tulisi säilöä pakastimessa

marraskuu 21, 2016
On olemassa tiettyjä ruokia joita ei koskaan tulisi säilyttää pakastimessa, sillä siellä monet niiden ominaisuuksista katoavat. On parempi ostaa niitä pienemmissä määrissä ja syödä ne tuoreena.

Ruoan oikeanlainen säilytys on yksi erinomaisista keinoista säästää rahaa ja vähentää ruokajätettä. Tämä prosessi voidaan suorittaa usealla tapaa, etenkin hyödyntäen jääkaapin tarjoamia matalia lämpötiloja.

Tämä kodinkone auttaa sinua säilömään tähteitä ja pidentämään ruokakaupoista ja toreilta ostamasi ruoan käyttöikää. Ongelma on kuitenkin se, ettei kaikki ruoka ole sopivaa kylmässä säilöttäväksi, ja vieläkin harvempi saisi mennä pakastimeen.

Vaikka on tosiasia että pakastimesi pakastaa melkein mitä vaan, jotkut ruoat menettävät makunsa ja rakenteensa sen jälkeen, kun ne on altistettu erittäin matalille lämpötiloille.

Välttääksesi tämän, haluamme kertoa näistä yhdeksästä ruoasta jotka on paras olla laittamatta pakastimeen.

Ota selvää mitkä ne ovat!

1. Salaatti

salaatti

Pystyäksesi nauttimaan salaatissasi olevien kasvisten tuoreesta mausta, on parasta valmistaa vain tasan se määrä jonka haluat syödä.

Mikäli kuitenkin jonkin verran jää yli, älä säilö sitä pakastimessa. Tämä saa lehdet nuutumaan ja menettämään herkullisen makunsa. Sen sijaan pese vihannekset, kuivaa ne talouspaperilla ja paketoi ne muovipussiin ennen kuin säilöt ne jääkaapin alaosassa.

Yritä syödä ne seuraavana päivänä välttääksesi pilaantumisen.

Katso myös: Puhdista munuaiset luonnollisesti viikossa

2. Maito

Maidon käyttötavasta riippuen voit joko pakastaa sen tai et. Jos suunnittelet maidon juontia, sen säilöminen pakastimessa aiheuttaa klimppejä, jotka on vaikea sulattaa. 

Jos suunnittelet käyttäväsi maidon jälkiruokiin, kakkuihin tai minkä tahansa tyyppiseen reseptiin, voit ongelmitta pakastaa sen enintään 24 tunniksi.

3. Munat kuorineen

munat

Kuten kaikki jo tietävät, nesteistä tulee kiinteitä pakastimessa ja silloin ne tarvitsevat enemmän tilaa, koska niillä on tapana laajentua. Munat eivät ole tähän poikkeus, ja niiden pakastaminen voi johtaa aikamoiseen sotkuun. 

Neste niiden sisällä kovettuu, paisuu ja rikkoo kuoren. Pahin asia on, että ne voivat räjähtää ja aiheuttaa erittäin epämiellyttävän hajun pakastimeesi.

Paras tapa säilöä munat on säilyttämällä ne jääkaapin alaosassa tai viileässä osassa keittiössäsi.

4. Hapankerma

Hapankerma menettää makunsa ja rakenteensa kun se säilötään pakastimessa. Tulos on epämiellyttävä ja joskus se ei ole enää kelvollista käytettäväksi.

On paras tarkastaa päivämäärä ja yrittää käyttää hapankerma niin pian kuin mahdollista.

5. Jugurtti

jugurtti

Jogurtti muuttaa rakennettaan kun sitä säilytetään pakastimessa. Jotkut jogurtit voivat selvitä hyvin, mutta suurin osa menettää myös tärkeitä ominaisuuksiaan.

6. Juusto

Juusto on toinen maitotuote joka helposti vahingoittuu kun se säilötään pakastimessa. Se voi kovettua tai jopa saada hiekkamaisen rakenteen menettäessään pehmeytensä. 

Kun sulatat juustoa huomaat, että sitä on vaikea lisätä resepteihin tai syödä sinällään.

7. Vatkatut munanvalkuaiset

valkuaiset

Jäikö sinulla ylimääräisiä munanvalkuaisia? Mikäli jäi, sinun olisi parempi käyttää ne luonnolliseen kasvo- tai hiusnaamioon

Jos säilytät valkuaisvaahtoa pakastimessa, vahingoitat sen tahmeaa rakennetta ja muita ominaisuuksia. Kun sulatat sen, se vapauttaa löyhkän joka pilaa kaikki reseptit mihin sitä käytetäänkään.

8. Perunat

Perunoissa on suuri vesipitoisuus, joka kristallisoituu kun ne säilytetään pakastimessa. Kun sulatat ne, niistä tulee pehmeitä ja vetisiä, ja maku on muuttunut.

Mikäli sinun on jostain syystä pakastettava perunat, ne kannattaa ensin kypsentää kevyesti vähässä määrässä kiehuvaa vettä. 

Paras tapa pitää perunat täydellisessä kunnossa on säilöä ne viileässä, pimeässä ja ennen kaikkea kuivassa paikassa.

Katso tämä artikkeli: Hiuksia vahvistava vesi perunankuorista

9. Kahvi

kahvi

Kun se on sulanut, huomaat että kahvisi on menettänyt miellyttävän arominsa. Sen lisäksi kylmä voi pilata kahvin tärkeät ominaisuudet. 

Teetkö yhä virheitä säilöessäsi ruokaa? Jos huomasit, että teet yllä mainittuja virheitä, kokeile löytää toinen tapa säilöä ruokia tai osta vain se, mitä suunnittelet käyttäväsi lyhyellä tähtäimellä.

UUTISIA VERKOSSA