9 ongelmaa joita saatat kokea mikäli käytät liian tiukkoja vaatteita

marraskuu 8, 2017
Tiesitkö, että tiukat vaatteet saattavat olla vastuussa monista terveysongelmistasi? Verenkierto-ongelmien lisäksi se voi myös aiheuttaa ongelmia ruoansulatuksellesi.

Tiukkojen vaatteiden käyttäminen usein voi aiheuttaa seurauksia terveydellesi. Oletpa jo huomannut sen tai et, se voi vähitellen aiheuttaa verenkierron, lymfakierron sekä lihasten ongelmia. 

Tiukat vaatteet saattavat olla muodissa, mutta niiden aiheuttama paine sisäelimillesi voi johtaa komplikaatioihin, jotka voivat vaikuttaa elämänlaatuusi.

Ongelma on, että niin monet ihmiset ovat tottuneita pukeutumaan niihin, vaikka ne olisivatkin epämukavia. Niitä myydään kaikkialla.

Tästä syystä on tärkeää tietää tiukkojen vaatteiden käytön riskit ja miksi on parasta valita toinen tyyli.

Ota selville!

1. Verenkierron ongelmat

suonikohjut jalassa

Liian tiukkojen housujen käyttö voi vaikuttaa verenkiertoosi ja aiheuttaa ongelmia, joilla on tapana ilmetä kehon alemmassa puoliskossa.

Koska paine keskeyttää verenkierron sydämeesi, turvotus kasvaa ja häiriöt kuten suonikohjut ja hämähäkkisuonet saattavat kehittyä. 

Tämä voi myös aiheuttaa nivelkipua ja muita epämiellyttäviä, rajoittavia oireita.

2. Närästys

Liian tiukkojen housujen tai muiden vaatteiden pitäminen voi häiritä ruokatorven sulkijalihaksen kunnollista toimintaa. Sulkijalihas on vastuussa vatsahapon pääsyn estämisestä ruokatorveen ja suuhun.

Tuloksena saat närästystä, minkä piirteisiin kuuluu polttava tunne rinnassa ja kurkussa.

3. Hengitysongelmat

nainen hengästyy juostessa

Hengitysteidesi terveys riippuu monista sisäisistä ja ulkoisista tekijöistä, mutta tiukat vaatteet ovat yksi niistä.

Koska ne laittavat painetta hengityselimistöösi, hengittäminen ei tapahdu normaalilla tavalla ja palleasi kyky erittää hiilidioksidia on rajoitettu. 

4. Ennenaikainen ikääntyminen

Joskus tämä ei päde, mutta verenkierrolliset ja imunestekierron vaikeudet tiukoista vaatteista johtuen voivat nopeuttaa solujesi ikääntymisprosessia. 

Tämä johtuu siitä, että se vaikuttaa verenkiertoon ja sillä ei ole samaa kykyä kantaa happea kudoksiisi. 

Lisäksi myrkyt päätyvät kerääntymään vereesi, ja ajan myötä ne vaikuttavat ennenaikaiseen hajoamiseen kehossasi.

5. Selluliitti

tutkaillaan selluliittia suurennuslasilla

Kehoa ”halaavien” vaatteiden pitäminen estää soluja hapettumasta kunnolla ja lopulta vaikuttaa selluliitin kerääntymiseen.

Syy on, että se kasvattaa nesteiden kertymistä ja rohkaisee rasvanystyröiden kehittymistä etenkin pakaroissasi ja reisissäsi.

6. Selkäkipu

Kun pidät liikettä estäviä vaatteita, riskisi saada selkä- ja niskakipuja nousee, sillä lihastesi täytyy työskennellä kovemmin.

Tiukat vaatteet painavat hermojasi ja kasvattavat tulehdusta, mikä kääntyy jäykkyydeksi, kivuksi ja kihelmöinniksi

7. Hidas ruoansulatus

vatsavaivoja

Kun housusi, hameesi tai vyösi puristaa vatsaasi liikaa, vatsasi työskentelee hitaammin ja siltä menee kauemman aikaa ruoan rulattamiseen.

Tämä voi johtaa vatsakipuun, yhdessä venähdyksen ja ummetuksen kanssa.

8. Emätintulehdus

Ihoa halaavien vaatteiden pitäminen on yksi tekijä, mikä on liitetty vaginan tulehduksiin, sillä se vaikuttaa tämän alueen pH-tasoon. 

Tiukat vaatteet säilyttävät kosteuden ja lämmön, mitä tämä alue erittää. Kun tunnit kuluvat, se luo täydellisen ilmaston bakteereiden ja sienten kasvulle. Tuloksena tästä saatat nähdä muutoksia emättimen eritteissä, ja joskus pahaa hajua ja kutinaa. 

Katso tämä artikkeli: 5 kotihoitoa emättimen vuotoon ja hajuun

9. Iho-ongelmat

ihottumaa selässä

Se on harvinaista, mutta joillakin iho-ongelmilla on tekemistä sellaisista kankaista valmistettujen tiukkojen vaatteiden pitämisen kanssa, jotka ehkäisevät hyvää verenkiertoa.

Huono solujen hapettuminen yhdistettynä kosteuteen ja hien kerääntymiseen johtaa punaisten läikkien, kutinan ja sisäänpäin kasvaneiden karvojen ilmaantumiseen. 

Tiesitkö nämä tiukkojen vaatteiden pitämisen riskit? Nyt kun tiedät, yritä rajoittaa niiden käyttöä ja valitse sen sijaan hengittäviä, löysempiä vaatteita. 

UUTISIA VERKOSSA