9 luonnollista kotihoitoa kilpirauhasen vajaatoimintaan

· huhtikuu 10, 2018
Liikunta on yksi hyvin tärkeä asia, jos kärsit kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Sen lisäksi että kiihdytät sen avulla aineenvaihduntaasi, liikunta myös edistää rasvanpolttoa sekä lisää energian määrää.

Kilpirauhasen vajaatoiminta on nimensä mukaisesti tila, jossa ilmenee vähentymistä kilpirauhasen toiminnassa. Usko tai älä, tämän ongelman lievittäminen on mahdollista myös muutamilla kotikonsteilla.

Vähentynyt kilpirauhasen hormonien erittyminen aiheuttaa muun muassa seuraavia sellaisia oireita: perusaineenvaihdunnan hidastuminen, painonnousu, uupumus, herkkyys kylmälle, ummetus ja anemia.

Tässä artikkelissa haluammekin kertoa luonnollisista, helposti kotona toteutettavista hoidoista, jotta voisit lievittää tavallisimpia kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita.

Jatka lukemista, jos itsekin kärsit tästä terveysongelmasta – nämä ovat yhdeksän parasta luonnollista hoitovinkkiä kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Voidaanko kilpirauhasen vajatoiminta parantaa?

Ikävä kyllä tämä sairaus on tila, joka periaatteessa ei ole parannettavissa. Kun se diagnosoidaan, sitä voidaan kuitenkin hallita tehokkaasti, jos käytetään oikeanlaisia lääkkeitä.

Hoidosta huolimatta moni kuitenkin kärsii tämän sairauden oireista, ja tässä tapauksessa voidaan kääntyä luonnollisten hoitojen puoleen.

Seuraavat ratkaisut ovat myös hyvin tehokkaita siinä vaiheessa, kun ilmenee ensimmäisiä oireita kilpirauhasen vajaatoiminnasta, mutta ennen kuin hoito aloitetaan, ne voivat auttaa estämään tilaa pahenemasta.

Vinkkejä oireiden vähentämiseksi

1. Vihersmoothiet

vihersmoothiet auttavat kilpirauhasen vajaatoimintaan

Vihersmoothiet ovat herkullisia, käteviä ja terveellisiä ratkaisuja, kun haluat hyvän annoksen hedelmiä ja kasviksia joka päivä. Tämä on totta myös niiden ihmisten kohdalla, joiden on haastavaa muuten nauttia kasviksia.

Vihersmoothiet parantavat kehon toimintaa sekä poistavat myrkyllisiä aineita. Tämä on erittäin hyvä asia kaiken tyyppisten oireiden lievittämiseksi yleisesti ottaen.

Nämä smoothiet myös auttavat pitämään yllä hyvää painoa, ja ne torjuvat ummetusta, lisäävät energian määrää sekä kohentavat mielialaa.

Lue aiheesta lisää: 5 tehokasta vihersmoothieta painonpudotukseen

2. Stimuloivat mausteet

Eräät aromaattiset ja ruoanlaitossa käytetyt mausteet toimivat hoitaen, ja ne ovat hyväksi monen sairauden kohdalla, vaikka ne tunnetaankin paremmin kyvyistään parantaa erilaisten ruokien makua.

Mitä tulee kilpirauhasen vajaatoimintaan, me suosittelemme näiden kolmen mausteen lisäämistä ruokiin ja haudukkeisiin:

 • cayennepippuri
 • inkivääri
 • ceylon-kaneli

Voit lisätä näitä suolaisiin aterioihin ja makeisiin jälkiruokiin, sekä smoothieisiin ja mehuihin.

3. On todella tärkeää harrastaa liikuntaa!

nainen juoksulenkillä

Liikunta on suositeltu asia aivan kaikille, mutta ne, jotka kärsivät kilpirauhasen vajaatoiminnasta, saattavat huomata merkittävän kohennuksen tilassaan urheilun ansioista. Onhan niin, että liikunta parantaa aineenvaihduntaa, joka on tämän sairauden kohdalla hitaampi, ja se estää painonnousua.

Aineenvaihdunnan aktivointi ei ainoastaan auta polttamaan kaloreita, vaan se myös lisää elinvoimaa sekä torjuu yliherkkyyttä kylmälle.

4. Kookosöljy

Ekstraneitsyt-kookosöljy on tullut yhä suositummaksi niiden keskuudessa, jotka etsivät superruokia terveelliseen ruokavalioonsa lisättäviksi.

Tämä kasviöljy on hyväksi muun muassa siksi, että se stimuloi kilpirauhasen hormoneja. Siten se nopeuttaa aineenvaihduntaa sekä torjuu liiallista painoa, vaikka se onkin rasva.

Voit ottaa kaksi ruokalusikallista päivässä, yhden tyhjään vatsaan heti ensimmäiseksi aamulla, ja sitten toisen lusikallisen illalla. Voit kuitenkin aloittaa pienemmällä määrällä ja sitten lisätä annosta ajan kuluessa.

5. Kilpirauhasen hieronta

lääkäri tutkii naisen kilpirauhasen

Ei tulisi vähätellä tämän helpon hoidon tehoa – kaulan hieronta (täältä juuri löytyy kilpirauhanen) pienellä määrällä kookosöljyä on hyvin merkittävä apu. Voit tehdä tätä muutaman minuutin ajan päivässä.

Mikä tahansa itsehieronta tuottaa hyötyjä terveyden kannalta, kunhan tämä ei ole epämukava tai kivulias menettely.

6. Elintärkeät rasvahapot

Yksi oireista kilpirauhasen vajaatoiminnan kohdalla on kuiva iho. Jotta voisit lievittää tätä oiretta, kannattaa antaa iholle ravinteita, jotta se tulee hehkuvaksi. Lisäksi tämä auttaa estämään ennenaikaisten ryppyjen syntyä.

Voit ottaa seuraavia tuotteita päivittäin:

 • pellavansiemen
 • chia-siemen
 • krilliöljy
 • avokado
 • kirkastettu voi
 • rasvainen kala

Lue aiheesta lisää: 7 syytä käyttää avokadon siementä

7. Chia-siemenet

chia-siemenet apu kilpirauhasen vajaatoimintaan

Chia-siemenet voivat olla hyvin tehokas apu, mikäli ongelmana on ummetus.

 • Niiden nauttimiseksi kannattaa liottaa niitä ensin useamman tunnin ajan (esimerkiksi yön yli) ja sitten nauttia ne veden kera.
 • Voit myös sekoittaa niitä mehuihin ja smoothieisiin.

8. Opettele laulamaan

Ei tarvita loistavia lahjoja, jotta voitaisiin hiukan laulaa kodin yksityisyydessä!

Tämä tapa voi olla hyvin hyödyllinen, jotta kilpirauhasta voitaisiin säädellä. Väreily tapahtuu laulettaessa juuri sillä alueella, jolta tämä rauhanen löytyy. Energiaa ajatellen laulaminen voi olla erittäin tehokasta terapiaa ihmisen hyvinvoinnin kohentamiseksi.

9. Juo runsaasti vettä

juo paljon vettä

Vedenjuonti on helppo tapa, joka parantaa elinten toimintaa. Lisäksi se auttaa aktivoimaan aineenvaihduntaa, torjuu ummetusta, hoitaa kuivaa ihoa sekä tukee painonpudotusta. Kaikkien näiden vaikutusten vuoksi tämä onkin tärkeä osa mitä tahansa hoitoa, ja etenkin kilpirauhasen vajaatoiminan kohdalla vedellä on suuri merkitys.

Nämä perusneuvot ovat välttämätön osa kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoa – ota ne siis osaksi arkeasi, jos itselläsikin on tämä tila, ja pystyt tehostamaan hoitoa luonnollisin keinoin.