9 luonnollista keinoa vatsan turvotuksen vähentämiseksi

toukokuu 1, 2017
Vatsan turvotuksen vähentämiseksi on otettava huomioon runsas joukko erilaisia tekijöitä. Lue, kuinka voit hillitä turvotusta ja kaventaa vyötäröä näiden loistavien terveysvinkkien avulla.

Monet ihmiset, jotka ovat yrittäneet pudottaa painoaan, haluavat myös vähentää vatsan turvotusta. Se on vaikea tehtävä myös laihduttaessa.

Tämän päivän artikkelissa haluamme jakaa yhdeksän yksinkertaista ja loistavaa vinkkiä vatsan turvotuksen vähentämiseksi kahdessa viikossa hyödyntämällä tiettyjä ruoka-aineita ja muita erittäin tehokkaita vinkkejä.

Miksi vatsan turvotuksesta on niin vaikea päästä eroon?

Vaikka olisit jo onnistunut laihtumaan tai olisit luonnostasi hoikka, vatsan turvotuksesta voi silti olla vaikea päästä eroon. On tärkeää muistaa, että tähän ongelmaan voivat vaikuttaa hormonit, ruoansulatus tai jopa asento.

Mikä tahansa epätasapaino voi saada vatsasi turpoamaan. Näissä tilanteissa sinun on selvitettävä mikä vaivan aiheuttaa ja kuinka voit palauttaa tasapainon luonnollisesti.

1. Syö hitaasti ja pureskele ruokasi huolellisesti

salaattia lounaaksi

Vatsan turvotuksen tavallisin syy on jonkinlainen ruoansulatushäiriö. Monissa tapauksissa syynä on se, että ihmiset eivät pureskele ruokaansa kunnolla. Muista, että sylki aloittaa ruoansulatuksen jo suussa, erityisesti syödessäsi hiilihydraattipitoista ruokaa.

Jos siis pyrit pureskelemaan ruokasi lähes nestemäiseksi, tulet huomaamaan eron ruoansulatuksessa ja vatsasi koossa.

Terveellisin tapa on syödä kiirehtimättä ja ilman häiriötekijöitä miellyttävässä ympäristössä, välttäen hätäisiä keskusteluja tai väittelyitä.

2. Smoothieita aamupalaksi

Koska suurin osa ihmisistä ei pureskele ruokaansa kunnolla, heidän kohdallaan vatsan turvotukseen auttaa nestemäisten ruokien syöminen.

Yksi vaihtoehto on nauttia smoothieita, joita voit valmistaa yhdistämällä keskenään esimerkiksi seuraavia aineksia:

 • hedelmiä
 • vihreitä lehtivihanneksia
 • pähkinöitä ja siemeniä
 • maitoa tai ekstra-neitsytkookosöljyä
 • kaurahiutaleita
 • sokeroimatonta kaakaojauhetta

Smoothien juonti joka aamu edistää myös painonpudotusta ilman että sinun tarvitsee tuntea nälkää, ja se antaa sinulle energiaa koko päiväksi.

3. Keittoja illallisella

Illalla voit noudattaa yllä olevaa esimerkkiä ja valmistaa tuoreita kasvismehuja tai kasviskeittoja, kuten gazpachoa.

Yhdistämällä sen annokseen pehmeää proteiinia (vähärasvaista lihaa, kalaa, kananmunia, pehmeitä juustoja, avokadoa tai pähkinöitä) saat täysipainoisen ja tasapainoisen aterian.

On tärkeää syödä kevyesti ja varhain illalla, jotta et herää yöllä vatsa turvoksissa.

4. Kokeile mausteita

mausteet

On olemassa runsas joukko erilaisia mausteita, jotka aterioiden maustamisen lisäksi auttavat parantamaan ruoansulatusta, aktivoimaan aineenvaihduntaa ja vähentämään ilmavaivoja – kolme asiaa, jotka lievittävät vatsan turvotusta.

Suosittelemme käyttämään seuraavia mausteita:

 • fenkoli
 • kumina
 • cayennepippuri
 • oregano
 • basilika

5. Korvaa jälkiruoka ruoansulatusta edistävällä teellä

Erilaisten ruokien yhdistämisellä on paljon merkitystä vatsan turvotuksen ja laihtumisen sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Siksi sinun tulisi suosia yksinkertaisia illallisia sekoittamatta erityyppisiä proteiineja keskenään, sen lisäksi että vältät myös hedelmiä ja makeisia jälkiruokana.

On parempi syödä makeat jälkiruoat iltapäivällä välipalana.

6. Hoida ummetus pois

Kroonisesta ummetuksesta kärsivien ihmisten tulisi hoitaa vaivansa kuntoon jos he haluavat saada litteämmän vatsan. Sen voi tehdä luonnollisin menetelmin hyödyntämällä seuraavia keinoja:

 • Pellavansiemenet, joita on liotettu vedessä yön yli
 • Luumut
 • Kypsät kiivit
 • Psyllium, jota on liotettu vedessä
 • Sennasta valmistetut juomat
 • Hedelmä- ja vihannessmoothiet
 • Kokojyvä

7. Treenaa vyötärönseutua

aerobic

Aina kun puhumme treenin merkityksestä painonpudotuksessa ja kuntoon pääsemisessä, viittaamme myös vatsanseutuun.

Kaiken tyyppinen aerobinen treeni, kuten juoksu, tanssi tai jumppa, venyttää vatsan ja vyötärön aluetta ja auttaa vähentämään turvotusta sekä kiinteyttämään sitä.

Haluatko tietää enemmän? Lue: Tanssimisen terveysedut

8. Pyri eroon stressistä

Stressi muuttaa hormonitasapainoa, joka vaikuttaa myös vatsasi kokoon. Tästä syystä monilla stressaantuneilla ihmisillä on turvonnut vatsa, vaikka he muutoin olisivat hoikkia.

Stressin poistamiseksi harrasta liikuntaa, joka polttaa kaloreita, ja tee myös rentoutusharjoituksia sekä noudata tasapainoista ruokavaliota.

9. Lepää riittävästi

Toinen tärkeä tekijä ovat yöunet. Jos et saa tarpeeksi unta, elimistösi stressaantuu ja painosi nousee.

Levolle ei ole olemassa mitään tiettyä kaikille sopivaa aikaa. Jokaisen on löydettävä itselleen sopivin ajankohta ja varmistettava, että uni on sekä palauttavaa että laadukasta.

 

 

UUTISIA VERKOSSA