9 kaunistavaa iltarutiinia

Vaikka saatat joskus olla liian väsynyt pitkällisten kauneushoitojen toteuttamiseksi illalla, jo muutama helppo tapa - kuten meikin poistaminen ja ihon kosteuttaminen - voi saada aikaan selkeästi näkyvän muutoksen.

Useimmat naiset haluavat herätä kauniina aamuisin. Mutta stressi ja uupumus, jotka edellisen päivän aikana niin usein kehittyvät, tekevät joskus säännöllisestä kauneusrutiinien noudattamisesta työlään asian. Jos sitten jätät rutiinit sivuun, teet selkeää haittaa kauneudellesi, sillä öisin tapahtuu tiettyjä asioita, jotka uudistavat ihoa ja saavat sen näyttämään raikkaalta aamuisin.

Jos et pidä kiinni jokailtaisista tavoistasi kauneudenhoidossa, tuloksena saattaa olla iho-ongelmia ja sen vanhenemisen nopeutuminen.

Siksi onkin parasta luoda sellainen helppo kauneusrutiini, joka ei vie paljon aikaa, mutta on riittävä ihon hoitamiseksi tehokkaasti.

Seuraavaksi jaamme siis 9 mahtavaa kauneudenhoidon rutiinia, joita voit toteuttaa helposti joka ilta, jotta ihosi olisi säteilevän näköinen seuraavana aamuna.

1. Käytä aina meikinpoistoainetta

Silmämeikin poisto

Ei ole mitään hyvää syytä mennä nukkumaan meikit naamalla, sillä vaikka meikki tietysti kaunistaa kasvoja, se myös tukkii ihohuokoset, mikä sitten aiheuttaa mustapäiden syntyä.

Hanki siis puhdistusmaitoa tai käytä luonnollisia öljyjä, kuten risiini- tai manteliöljyä.

Älä myöskään unohda poistaa täysin ripsiväriäsi ja silmänrajauskynäsi jälkiä. Molemmat näistä tuotteista tuppaavat heikentämään ripsien kuntoa, jos ne jätetään silmille liian kauaksi aikaa.

2. Pese kasvosi kylmällä vedellä

Vaikka viimeisin asia, jonka haluat iltaisin kasvoillasi tuntea, on jokin kylmä neste, se on kuitenkin yksi parhaista asioista ihonhoidon kannalta. Pese siis kasvosi kylmällä vedellä iltaisin, niin edistät sen hyvinvointia.

Kylmä vesi ei ainoastaan poista likaa ja kertymiä ihon pinnalta, vaan se myös kiinteyttää sekä sulkee laajentuneita ihohuokosia.

Käytä hellävaraista tai luonnollista saippuaa, jotta voisit olla vaikuttamatta ihosi pH-arvoon.

3. Käytä kosteuttavaa vartalovoidetta

Käsivoide

Jotta voisit varmistaa, että koko kehosi iho on pehmeä ja kosteutettu, laita runsas määrä vartalovoidetta jokainen ilta.

Tällaiset tuotteet pitävät yllä ihon hyvää rasvaisuutta sekä estävät epämiellyttävien näppylöiden syntyä – sellaisia, joita syntyy ihon kuivuudesta.

Muista myös se, että kannattaa käyttää erilaista voidetta kasvoille kuin vartalolle, sillä kasvojen iho on paljon herkempi kuin muut alueet.

4. Laita jalkojesi iholle vaseliinia

Tämä on yksi niistä tavoista, jotka on unohdettu, mutta jotka ovat silti loistavan tehokkaita. Emme aina huomaa sitä, mutta jalkamme voivat todella helposti päästä kuivumaan, ja iholle saattaa tulla kovettumia, jotka ovat melko epämiellyttävän näköisiä ja tuntuisia.

Tämä tapahtuu siksi, että unohdamme kosteuttaa ja hoitaa jalkoja tarpeeksi hyvin, jotta iholle kertyneet kuolleet ihosolut poistuisivat.

Laita siis hiukan vaseliinia jaloillesi joka ilta, jotta voisit kosteuttaa ja pehmentää ihoasi tehokkaasti – näin voit kohentaa jalkojesi ulkonäköä helposti.

5. Laita silmäkulmiisi tehokasta voidetta

Silmänympärysvoide

Mitä aikaisemmin alat huolehtia silmiäsi ympäröivästä ihosta, sitä vähemmän sinulla on vaaraa saada ennenaikaisia ryppyjä tai pelättyjä ”harakanvarpaita”.

Tämä ihoalue kasvoillasi on paljon herkempi kuin muut, ja se tuppaakin olemaan hyvin altis auringonsäteille ja myrkyllisille aineille.

Siksi kannattaa joka ikinen ilta ennen nukkumaamenoa käyttää yövoidetta, joka auttaa korjaamaan ja kiinteyttämään silmiä ympäröivää ihoasi.

Nämä tuotteet myös vähentävät tulehtuneisuutta sekä torjuvat silmien alapuolelle ilmaantuvia silmäpusseja, jotka saavat monesti ilmeen väsyneen näköiseksi.

6. Nypi kulmakarvasi hyvin

Jos mieluummin haluat hoitaa kulmakarvojen nyppimisen itse kuin ammattilaisen avulla, paras aika sen tekemiselle on juuri ennen nukkumaanmenoa.

Jos otat tavaksesi tehdä tämän ennen unta, annat ihollesi aikaa rauhoittua ennen aamua. Näin voit edistää sen punaisuuden poistumista, jota aiheutuu karvan vetäisystä.

Samalla teet ihostasi vähemmän herkän, mikä on hyödyksi auringonsäteiden aiheuttaman vahingon kannalta.

7. Kosteuta kynsinauhojasi

Kauneusrutiinit kynsille

Jotta voisit pitää kyntesi kosteutettuina ja vahvoina, on hyvin tärkeää, että kosteutat niitä sekä annat ravinteita kynsinauhojen ihoalueelle.

Jos sinulla ei ole varsinaista kynsinauhoille tarkoitettua voidetta, pieni määrä oliivi- tai kookosöljyä ajaa saman asian.

8. Valkaise hampaitasi

Vaikka et pystykään täysin valkaisemaan tahraantuneita hampaita luonnollisesti, viikottainen hampaiden harjaus ruokasoodalla auttaa tekemään niistä raikkaamman väriset.

Laita siis ruokasoodaa harjallesi, harjaa, ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan hampaissa. Huuhtele sitten pois.

9. Pidä huolta silmäripsistäsi

Kauneusrutiinit ripsille

Kun olet poistanut meikkisi täysin, laita hiukan risiiniöljyä ripsiisi, jotta voisit ravita niitä sekä tehdä niistä runsaammat.

Tämä öljy auttaa vahvistamaan ripsiä, ja lisäksi se estää niitä irtoamasta. Risiiniöljy onkin täydellinen apu luonnollisen kasvun stimuloimiseksi ripsissä.

Tiivistettynä voidaan siis sanoa, että jos käytät muutaman minuutin iltaisin kauneudenhoitoon luonnollisella tavalla, voit paremmin hyödyntää aikasi nukkuessasi, jotta olisit seuraavan päivänä kauniimman ja nuorekkaamman näköinen.

Ota siis nämä vinkit ylös ja kokeile, ja tulet pian huomaamaan, että pienillä muutoksilla voit saada aikaiseksi suuriakin tuloksia.