9 kätevää tapaa pakaroiden kiinteyttämiseksi

Jos haluat kiinteyttää pakaroitasi sekä tehdä niistä muodokkaat, kannattaa yhdistää tasapainoinen ruokavalio tähän alueeseen kohdistettuihin liikkeisiin. Älä myöskään unohda venyttelyn tärkeyttä ja sitä, että annat lihastesi levätä treenien välissä. Lue lisää niin saat tietää, mitä liikkeitä suosittelemme pakaroiden kiinteyttämiseksi!

Äärimmäisen laiha vartalo ei enää ole yhtä suuressa muodissa kuin joskus aikaisemmin. Naiset haluavat nyt vahvan, muodokkaan ja naisellisen vartalon, jossa on kurveja – tähän sisältyy myös takapuoli.

Tällä kertaa kerromme siis yhdeksästä hyvästä vinkistä, jotta voisit käyttää aikasi tehokkaasti tavoitellessasi kiinteää ja mahtavan näköistä takapuolta.

Jatka siis lukemista, mikäli sinunkin tavoitteenasi on pakaroiden kiinteyttäminen!

1. Varaa tähän aikaa ja aseta tavoitteet

pakarat

Ensimmäinen vaihe minkä tahansa tavoitteen saavuttamiseksi on motivaation löytäminen. Kun haluat parantaa mitä tahansa aluetta kehossasi, tulet näkemään tuloksia edetessäsi, ja tämä sitten motivoi sinua jatkamaan.

Tässä tapauksessa on avuksi mitata takapuoli lantion tasolla ennen kuin aloitat. Voit myös ottaa valokuvia eri kuvakulmista.

Näin voit paremmin dokumentoida nykyiset mittasi ja sen, mitä haluat saavuttaa esimerkiksi kuudessa kuukaudessa. Voit näin paremmin nähdä tulostesi lisääntyvän.

Lue aiheesta lisää: 6 terveellistä tapaa kiinteyttää pakaralihaksia

2. Mikä on oma vartalotyyppisi?

Jotkut ihmiset ovat perintötekijöidensä myötä saaneet loistavan näköisen takapuolen. Kun he sitten päättävät ruveta kohentamaan tämän alueen lihaksia, he voivat saada tuloksia jo nopeastikin.

Jos sinulla ei kuitenkaan ole tällaista onnea, älä vaivu epätoivoon. Voit nimittäin tästä huolimatta saada kiinteän ja muodokkaan takapuolen, jos vain näet asian eteen hiukan vaivaa.

Jos noudatat seuraavia neuvoja, saatat huomata, että tässä ei olekaan kyse vain perintötekijöistä. Lihasten supistuminen, hormonaaliset asiat ja ruokavalio ovat myöskin asiaan suuresti vaikuttavia tekijöitä.

3. Erilaiset harjoitukset pakaroille ja reisille

askelkyykky

On olemassa monenlaisia harjoituksia pakaroiden kiinteyttämistä varten. Jos kuitenkin haluat tehdä tämän fiksulla tavalla, kannattaa pitää mielessä seuraavat vinkit:
 • Useimmat pakaraharjoitukset on tarkoitettu kiinteytykseen, joten jos haluat lisätä takapuolesi kokoa, sinun tulee käyttää painoja.
 • Lisää painoa vain vähitellen, jotta voisit välttää loukkaantumista.
 • Kun etenet harjoittelussasi, varmista että et aiheuta liikaa rasitusta muille kehosi alueille, kuten selällesi tai polvillesi.
 • Lihasten täytyy saada levätä, jotta ne voisivat kasvaa, joten kolme kertaa viikossa on riittävä määrä.
 • Tee erilaisia harjoituksia, jotta voisit työstää kaikkia niitä lihaksia jotka muodostavat takapuolesi, kuten esimerkiksi gluteus minimus –lihakset.
 • Vedenjuonti näitäkin harjoituksia tehtäessä on erittäin tärkeää.
 • On myös välttämätöntä hengittää kunnolla siten, että hengität sisään rentoutuessasi, ja ulos tehdessäsi työtä.

4. Proteiinipitoiset ruoat

Jos haluat saada lisää lihasta, sinun tulee varmistaa, että saat tarpeeksi korkealuokkaista proteiinia joka päivä.

Älä kuitenkaan mene tässä liiallisuuksiin lihansyönnin osalta. Voit valita kalaa tai kananmunia, kuten myös kasviperäisiä proteiineja.

Voit löytää kaiken tyyppisiä vegaaneille sopivia proteiinijauheita, ja nämä voivat olla herne-, hamppu-, kaura- riisi- tai muita tuotteita.

Jos nautit annoksen proteiinia puoli tuntia harjoittelun jälkeen, saat tästä hyvin tehokkaat tulokset.

5. Runsaasti terveellistä rasvaa sisältävät ruoat

Rasva on myöskin elintärkeä tekijä takapuolen koon lisäämiseksi. Älä ole siis huolissasi painostasi, kunhan valitset terveellisiä rasvoja.

Seuraavassa listaamme eräitä kaikkein hyödyllisimmistä rasvoista kehosi terveyden kannalta. Ne auttavat sinua saamaan massaa juuri sinne, mihin sitä haluat, eli takapuoleesi. Näitä ovat seuraavat rasvat:

 • ekstaneitsyt-oliiviöljy
 • ekstraneitsyt-kookosöljy
 • avokado
 • pähkinät, ja etenkin macadamia-pähkinät
 • siemenet
 • kananmunan keltuainen
 • kirkastettu voi

6. Venyttely

Ennen ja jälkeen jokaisen harjoittelukerran sinun tulisi venyttää lihaksia kunnolla.

Tämä ei ole suositeltavaa ainoastaan siksi, että voisit välttää loukkaantumisia, vaan myös siksi, että se auttaa lisäämään pakaroidesi kokoa.

7. Tehokkaat lisäravinteet

spirulina

Eräät lisäravinteet voivat olla suuri apu pakaroiden alueen koon kasvattamiseksi helpommin:

 • kreatiini
 • spirulina
 • kookosöljy
 • diindolyylimetaani (DIM)
 • magnesium

8. Kiinnitä huomiota ryhtiisi

Jotkut ihmiset, joilla on litteämpi takapuoli, hyötyvät sen tarkistamisesta, ovatko lihakset tällä alueella erittäin kireät. Voit tarkistaa asian siten, että hierot pakaralihaksiasi. Jos niihin sattuu, syynä voi olla juuri tämä ilmiö.

Varmista myös että seisot ja istut hyvässä ryhdissä.

Lue aiheesta lisää: 6 keinoa parempaan ryhtiin

9. Voiteet

Viimeisenä esittelemme vielä sellaiset voiteet, jotka saattavat olla avuksi pakaralihasten koon lisäämiseksi.

Valitse tähän tarkoitukseen vain erittäin korkealuokkaisia voiteita, jotka on valmistettu luonnollisista aineksista, kuten fytoestrogeeneista ja kasviöljyistä.

Muista myös, että mikäli käytät jotakin voidetta pakaralihasten kohennuksen apuna, tehokkaiden tulosten saamiseksi sinun tulee käyttää sitä jatkuvasti ja ainakin kerran päivässä.

Noudata näitä vinkkejä, ja voit saada kiinteämmän ja loistavan takapuolen jo muutamassa kuukaudessa!

Artikkelin pääkuva on lähteestä wikiHow.com.

Kategoriat: Kauneus Tags:
UUTISIA VERKOSSA