9 hedelmää kehon luonnolliseen kosteutukseen

Sen lisäksi, että nämä hedelmät nesteyttävät kehoasi luonnollisesti, saat niistä myös runsaan annoksen vitamiineja ja mineraaleja, jotka ovat suureksi avuksi elimistön terveyden kannalta. Jatka siis lukemista ja paranna kehosi kosteustasapainoa luonnollisesti!

Kuinka paljon rahaa käytät kaupallisiin voiteisiin ja kosmetiikkaan? Ehkäpä hyvinkin runsaasti. Totuus tämän suhteen on kuitenkin se, että elimistön nesteyttämisen ja ihon kosteuttamisen ei tarvitse tarkoittaa suurten summien käyttöä teollisiin tuotteisiin.

Itse asiassa tässä kelpaa hyvin toisenkin tyyppinen ratkaisu: saat kaiken sen veden, jonka tarvitset ihosi pitämiseksi pehmeänä ja kosteutettuna, suoraan omasta jääkaapistasi.

Pidä siis mielessäsi seuraavat hedelmät kun seuraavan kerran menet kauppaan, ja aloita ihosi kosteuttaminen luonnollisesti.

1. Sitruuna

Sitruuna on yksi kaikkein tehokkaimmin kosteuttavista hedelmistä.

Koska siinä on runsaasti kalsiumia, C-vitamiinia ja magnesiumia, sitruuna parantaa ihmisen vastustuskykyä. Lisäksi sitruunat puhdistavat ruoansulatusta ja verenkiertoa.

  • Koska niissä on runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja, sitruunat auttavat vahvistamaan ja virkistämään soluja ja ihoa.
  • Ne torjuvat myös vapaiden radikaalien vaikutuksia – nämä aiheuttavat ihon ikääntymisen nopeutumista.

Jotta voisit hyödyntää sitruunan loistavia vaikutuksia maksimaalisesti, sinun tarvitsee vain juoda vettä sitruunamehun kera.

Lua aiheesta lisää: Sitruunan 10 käyttöä

2. Omena

omenat

Omenat ovat hyvin herkullisia hedelmiä, jotka sopivat kaikkiin ruokiin salaateista smoothieihin.

Tiesitkö, että ne ovat erinomainen apu ihon kosteuttamiseksi? Ne ovat täydellisiä hedelmiä, jos haluat pehmeän ihon, mutta koet tämän tavoitteen saavuttamisen haasteelliseksi.

  • Omenat sisältävät runsaasti omena- ja viinihappoa, ja ne auttavat poistamaan kuolleita ihosoluja, joita kertyy ihosi pinnalle.
  • Koska niissä on 80 % vettä, omenoiden avulla ihon kosteutus on erittäin helppoa.

3. Kurkku

Kurkku on mahtava tuote kehon terveyden hoitamiseksi, sillä siinä on 97 % vettä. Siten kurkku on erittäin oiva luonnollinen kosteuttaja.

  • Kurkuissa on runsaasti E-vitamiinia, ja siksi ne ovat ensinnäkin äärimmäisen emäksisiä ja kosteuttavia, mutta myös hyvä apu ihon kaunistamiseksi.
  • Kurkun kuoressa on runsaasti piidioksidia, joka parantaa ihon vahvuutta, kuten myös hiusten ja kynsien kuntoa.

Nyt kun tiedät kaikki nämä hyödyt, lisää kurkku ruokavalioosi – älä jätä käyttämättä tämän kasviksen supervoimia ihosi kunnon parantamiseksi!

4. Kirsikat

kirsikat

Näiden hedelmien tumma punainen pinta on merkki siitä, kuinka paljon ravinteita, vitamiineja ja mineraaleja kirsikoissa on.

  • Niiden ravinteet auttavat lievittämään tulehtuneisuudesta aiheutuvaa kipua, ja kirsikat estävät syövän kaltaisia sairauksia sekä hidastavat ikääntymisen prosessia.
  • Kirsikoissa on myös runsaasti beetakaroteenia, ja tämä on yhdiste, joka muuntuu A-vitamiiniksi ihmisen maksassa. A-vitamiini on välttämätön vitamiini, joka pitää ihon limakalvot kunnossa.

Kokeile kirsikoiden lisäämistä smoothieisiin, ja voit kosteuttaa kehoasi luonnollisesti ja herkullisesti.

5. Marjat

Kaikissa marjoissa on runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan sekä estävät lukuisia erilaisia sairauksia.

Nämä antioksidantit ovat loistava apu silmien kannalta, kuten myös rauhasten ja aivojen, sillä ne auttavat parantamaan muistia.

Ja jos tämä ei vielä riitä, marjat ovat erinomainen luonnollisesti kosteuttava tuote. Niitä kannattaa syödä luonnollisessa tilassa ja kokonaisina.

Voit lisätä marjoja esimerkiksi jogurttiin tai aamuiseen kaurapuurosi.

6. Papaija

papaija

Papaijat ovat poikkeuksellinen hedelmä ruoansulatuksen puhdistamiseksi. Niissä on entsyymiä, joka on nimeltään papaiini, ja se auttaa ravitsemaan suolistossa olevia terveellisiä bakteereja.

Papaiini on täydellinen apu ihon kosteuttamiseksi. Tämä entsyymi poistaa iholta epäpuhtauksia sekä auttaa vettä imeytymään kunnolla.

Papaijassa on myös runsaasti vettä, joten se puhdistaa kehoa myrkyistä sekä auttaa ruoansulatuksen ongelmien kanssa, sillä tästä hedelmästä saa kehon tarvitsemaa vettä.

7. Vesimeloni

Vesimeloni on yksi kaikkein hyödyllisimmistä hedelmistä, mitä tulee kehon puhdistamiseen myrkyistä ja kosteuttamiseen. Siinä on runsaasti C- ja A-vitamiinia, kaliumia ja magnesiumia, joten se kosteuttaa samalla kun se ravitsee kehoasi.

Jos syöt kaksi kupillista vesimelonia päivittäin, voit korjata jopa 40 % siitä ihosi kärsimästä vahingosta, joka aiheutuu puutteellisesta kosteutuksesta ja ympäristöstä tulevista haitallisista tekijöistä.

Nyt kun tiedät tästä loistavasta hedelmästä, lisää se kauppalistallesi joka kerta!

8. Greippi

greippi

Oletko sinäkin mieltynyt aloittamaan päiväsi lasillisella jotakin herkullista mehua? Miksipä et valmistaisi päivittäisiä mehujasi itse ja kokeilisi samalla greippiä? Tällä tavalla voit sekä kosteuttaa kehoasi että nauttia täysin luonnollisesta mehusta.

  • Greipissä on runsaasti antioksidantteja, ja ne auttavat estämään ihon ennenaikaisen vanhenemisen merkkejä.
  • Koska greipissä on runsaasti C-vitamiinia, se edistää kollageenin tuotantoa – tämä tekijä vastaa siitä, että ihosi säilyy kiinteänä ja nuorekkaana.

Kokeile siis greipin lisäämistä ruokavalioosi appelsiinien sijasta, jotta saisit samat loistavat terveyshyödyt, mutta pienemmän sokerimäärän kera.

Lue aiheesta lisää: Pudota painoa greippimehulla

9. Kookos

Kookosvesi on erinomainen luonnollisen kosteutuksen tuoja. Se sisältää runsaasti mineraaleja (rautaa, sinkkiä ja kaliumia), ja siinä on myös aimo annos vitamiineja (A-vitamiinia ja foolihappoa).

Lisäksi kookosvesi antaa loistavaa makua smoothieillesi, ja se on herkullisen virkistävä ratkaisu kuumina päivinä.

Artikkelin pääkuva on lähteestä wikiHow.com.

UUTISIA VERKOSSA