8 vinkkiä kauniille ripsille

Haluatko tuuheammat, pidemmät ripset? Tästä artikkelista saat 8 loistoideaa ripsien vahvistamiseen ja kaunistamiseen luonnollisesti.

Moni kaipaa pitkiä ja tuuheita ripsiä, jotka kehystävät silmiä kauniisti. Ripset suojaavat silmää roskilta ja haitallisilta hiukkasilta, joten niiden rooli silmien suojaamisessa on tärkeä.

Ripsiin ei välttämättä kiinnitä paljoakaan huomiota ripsivärin levityksen lisäksi, mutta ripsistä kannattaa pitää hyvää huolta, jos niiden kasvua ja tuuheutta haluaa tukea. Kova hankaus ja meikin käyttö voi johtaa ripsien putoamiseen ja harvenemiseen.

Aivan kuten muukin kehosta löytyvä karvoitus, myös ripset altistuvat ympäristön haittavaikutuksille, jotka heikentävät niitä. Ripsien vahvistamiseen on kuitenkin olemassa fiksuja keinoja ja täysin luonnollisia tuotteita, jotka pitävät ripset ojennuksessa edullisesti ja näppärästi.

Alta löydät 8 vinkkiä ripsien vahvistamiseen ja kaunistamiseen. Lisää nämä empimättä kauneudenhoitorutiiniisi.

1. Käytä korkealaatuisia tuotteita

ripsivärin laitto

 

Jos käytät halpoja ja huonolaatuisia kosmeettisia tuotteita ripsissä voi se johtaa ripsien heikentymiseen ja putoamiseen. Mitä tulee maskaraan ja irtoripsiin, ne voivat sisältää haitallisia kemikaaleja, jotka johtavat ripsien harventumiseen. Etenkin irtoripsien ja niiden liiman kanssa tulee olla varovainen. Jos käytät ripsipidennyksiä, tee se ammattilaisen vastaanotolla.

Pitääksesi ripset kauniina ja vahvoina, on tärkeää valikoida käyttöösi korkealaatuisia meikkejä ja tuotteita, jotka eivät vaaranna ripsien terveyttä.

2. Käytä vahvistavia hoitoja

Toki on olemassa kosmeettisia tuotteita, jotka on suunniteltu tähän tarkoitukseen, mutta jos kaipaat luonnollisia ja edullisia vaihtoehtoja, voit käyttää esimerkiksi kookos- tai manteliöljyä.

Nämä luonnolliset öljyt syväkosteuttavat ja ravitsevat ripsiä, ja mahdollistavat niiden kasvun ja tuuhenemisen. Samalla ne vähentävät riskiä ripsien harvenemiseen.

Lue seuraavaksi: Haluatko pidemmät ripset luonnollisesti?

3. Harjaa ripset päivittäin

 

ripsien harjaus

Voit stimuloida ripsien terveellistä kasvua aktivoimalla niiden verekiertoa, tämä onnistuu parhaiten harjaamalla ripset ripsikammalla muutaman kerran päivässä joka päivä. Harjaa ripset aamuisin ennen meikin lisäämistä, tämä on helppo ja nopea keino ripsien vahvistamiseen.

  • Käytä puhdasta ripsikampaa ja harjaa ripset tyvestä latvaan muutaman minuutin ajan.
  • Voit kosteuttaa ripsiä samalla lisäämällä tipan oliiviöljyä kampaan.

4. Nauti terveellistä ravintoa

Saattaa olla vaikeaa uskoa, että se mitä syömme vaikuttaa ripsien terveyteen, mutta tämä pitää täysin paikkansa. Ruuan sisältämät ravintoaineet auttavat sekä hiuksia että ripsiä kasvamaan ja tekevät niistä tuuheat ja hyvinvoivat. Ravinnosta saamamme yhdisteet ravitsevat hiustuppia ja luovat ihanteellisen kasvualustan hiuksille.

Ruokavalio, joka sisältää runsaasti prosessoitua ruokaa tai vähän ravintoaineita, voi johtaa ripsien heikkenemiseen ja harvenemiseen. Tästä syystä onkin tärkeää varmistaa, että saat päivittäin ravinnostasi riittävästi seuraavia aineksia:

  • Kuitu
  • Omega-3 -rasvahapot
  • Aminohapot
  • Antioksidantit
  • Vitamiinit
  • Mineraalit

Suositeltua lukemista: 7 chia-siementen loistavaa hyötyä

5. Vältä ripsikihartimia

 

ripsien taivuttaminen

Satunnainen ripsikihartimen käyttö ei aiheuta sen suurempaa haittaa ripsille, mutta jos käytät ripsikiharrinta jatkuvasti, voi se rasittaa ripsiä ja johtaa niiden katkeiluun.

Älä koskaan käytä kiharrinta sen jälkeen, kun olet jo levittänyt ripsivärin, sillä tämä herkistää ripsiä katkeilulle. Voit lämmittää kihartimen pikaisesti hiustenkuivaajan avulla, sillä tämä tekee kihartamisesta nopeampaa, eikä sinun tarvitse toistaa sitä moneen kertaan ripsiä rasittaen.

6. Muista poistaa meikki joka päivä

Meikinpoisto on ehdottoman tärkeää sekä ripsille että koko kasvojen iholle. Nukkuminen meikit kasvoilla on yksi pahimmista mokista jonka ihminen voi tehdä, sillä meikki ei anna ihon hengittää ja tämä johtaa nopeasti epäpuhtauksien muodostumiseen ja ihon kuivumiseen.

Muista poistaa kaikki meikki huolellisesti ennen nukkumaanmenoa. Jos käytät vedenkestävää meikkiä silmissä, käytä oliiviöljyä meikinpoistoon, sillä se vie mukanaan jääräpäisimmätkin meikit.

7. Käytä E-vitamiiniöljyä

 

e-vitamiinikapselit

Sinun ei tarvitse käyttää rahaa kalliisiin ripsiseerumeihin, jotka tehostavat ripsien kasvua, sillä saman hyödyn saat E-vitamiinikapseleista, joiden sisällön voi levittää suoraan ripsille. E-vitamiini on voimakas antioksidantti, joka vahvistaa ja tuuheuttaa ripsiä, ja suojaa niitä kulutukselta.

  • E-vitamiinikapseleita on helposti saatavilla apteekeista ja luontaistuotekaupoista. Puhko kapseli ja levitä sen sisältö ripsille ripsikamman avulla.
  • Päivittäinen käyttö ravitsee ripsiä juuresta latvaan ja tehostaa niiden tuuheutta ja kasvua.

Suositeltua lukemista: Harvenevatko kulmakarvasi ja silmäripsesi?

8. Käytä talkkia

Jos haluat ripsistäsi tuuheammat ripsiväriä käyttäessäsi, voit tehostaa ilmettä käyttämällä talkkia ripsissä ennen maskaran levitystä. Käytä pieni määrä talkkia ja hiero se ripsiin varovasti, levitä sitten ripsiväri päälle ja huomaat heti, miten paljon tuuheammilta ripset näyttävät. Vältä talkin joutumista silmiin.

Kuten huomaat, voi ripsien terveydestä pitää huolta helposti ja edullisesti. Näiden vinkkien avulla varmistat, että ripsesi kasvavat tuuheiksi ja pitkiksi.

Kategoriat: Kauneus Tags:
UUTISIA VERKOSSA