8 vatsarasvaa vähentävää ruoka-ainetta

· tammikuu 12, 2017

Kuinka monta sellaista ihmistä tunnet, joiden vyötärönympärys on kasvanut huonon ruokavalion ja liikunnan puutteen seurauksena? Nykyään lihavuus on yksi suurimmista maailmanlaajuisista ongelmista.

Monelle vatsarasvan polttaminen on vaikea mutta välttämätön tehtävä, jos he haluavat olla terveempiä. Tämän saavuttaminen auttaa ehkäisemään sellaisia terveysongelmia kuin hypertensio (korkea verenpaine), metabolinen oireyhtymä, sydäntaudit, muistinmenetys, diabetes ja jotkut syövät.

Saattaa olla houkutteleva ajatus turvautua esimerkiksi laihdutuspillereihin, mutta niissä on negatiivisia sivuvaikutuksia, jotka kannattaa välttää.

Jos sisällytät ruokavalioosi seuraavat ruoka-aineet, sinun on helpompi saavuttaa tavoitteesi päästä eroon vatsarasvasta.

1. Omenat

omenat

Kaikenlaiset omenat kelpaavat vatsarasvan polttamiseen. Ne sisältävät runsaasti kuitua, joten niitä syömällä tunnet olosi kylläiseksi, eikä sinun tarvitse syödä ruokaa suuria määriä kerralla. Lisäksi omenat ovat erittäin antioksidanttipitoisia ja sisältävät pektiiniä.

Pektiini auttaa vähentämään rasvaa vatsasta ja koko kehosta. Se saa aikaan kehon rasvavaraston palamisen, vähentäen samalla elimistöön imeytyvän rasvan määrää.

2. Tomaatit

Tämä vihannes on erittäin hyödyllinen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillesi sen sisältämän runsaan vitamiini- ja hivenainepitoisuutensa ansiosta. Tästä syystä tomaatit tunnetaan syövän kaltaisten sairauksien ehkäisijänä.

Hapokkuutensa ja sisältämänsä lykopeenin ansiosta tomaatit sopivat ihanteellisesti vatsarasvan polttamiseen. Lisäksi ne auttavat muuntamaan syömäämme rasvaa energiaksi. Jos siis syöt tomaatteja säännöllisesti, tulet huomaamaan hyviä tuloksia lyhyessä ajassa.

Jos syöt tomaattia kypsennettynä, elimistösi saa enemmän lykopeenin hyötyjä.

3. Valkosipuli

Valkosipuli on myös sellainen terveellinen ruoka-aine, joka auttaa polttamaan vatsarasvaa. Tämä johtuu sen sisältämästä runsaasta määrästä allisiinia, joka on huonoa kolesterolia (LDL) vähentävä kemikaali.

Allisiini ehkäisee myös rasvan kerääntymistä. Sinun tarvitsee syödä vain kaksi valkosipulinkynttä joka aamu saadaksesi hyviä tuloksia.

Tiedämme, etteivät kaikki pidä valkosipulin mausta, mutta mieti sen syömistä pienenä uhrauksena, joka auttaa sinua karistamaan vatsarasvan.

4. Mantelit

mantelit

Mantelit auttavat polttamaan rasvaa alentamalla kolesterolia. Ne sisältävät runsaasti kuitua ja tryptofaania, jotka tekevät olostasi kylläisemmän nopeammin ja auttavat välttämään ylensyömistä.

Lisäksi mantelien suuri proteiinipitoisuus auttaa sinua lisäämään puhdasta lihasmassaa, sulattamaan ruokaa paremmin ja pitämään yllä suoliston liikkeiden tervettä toimintaa.

Sinun on tietenkin muistettava, että liika mantelien syöminen lisää ylimääräisiä kaloreita ruokavalioosi. Ihanteellisesti sinun tulisi syödä niitä maksimissaan 25 grammaa päivässä.

5. Kurkku

Tämä vihannes on erittäin hyödyllinen iholle ja silmille, sekä auttaa nopeuttamaan painon putoamista. Kurkut sisältävät runsaasti kuitua ja tekevät olosta kylläisemmän nopeammin. Lisäksi niissä on suuri määrä vettä, minkä ansiosta ne ovat erittäin vähäkalorisia.

Koska yksi kokonainen kurkku sisältää vain noin 45 kilokaloria, ne ovat ihanteellisia vatsarasvan polttamiseen.

Kurkuissa on myös diureettisia ja myrkkyjä poistavia ominaisuuksia, ja ne stimuloivat hieman myös ruoansulatusta. Kaikki edellä mainitut seikat auttavat poistamaan myrkkyjä elimistöstä ja ovat hyväksi hiuksille ja kynsille.

6. Kaura

Kaura, millä tahansa tavalla valmistettuna, on yksi hyödyllisimmistä viljoista elimistölle. Se sisältää vain vähän kaloreita, auttaa säätelemään soluaineenvaihduntaa ja sillä on puhdistavia ominaisuuksia.

Jos lääkärisi on kertonut sinua uhkaavista sydänongelmista, sinun on hyvä tietää että kaura myös:

  • Auttaa alentamaan veren kolesterolipitoisuutta.
  • Parantaa verenkiertoa.
  • Auttaa sydän- ja verisuonijärjestelmää yleisesti.

Kaiken lisäksi kaura auttaa pudottamaan painoa luonnollisesti ja pitämään olon kylläisenä. Hyvä vaihtoehto on syödä kauraa aamupalaksi marjojen kera.

7. Vihreät pavut

Pavut

Tämän tyyppisessä pavussa on runsaasti vitamiineja, hivenaineita, antioksidantteja, proteiinia ja kuitua.

Vatsarasvan polttamisen kannalta vihreissä pavuissa on se hyöty, että ne pitävät olon kylläisenä ilman ylimääräisiä kaloreita. Niiden korkea proteiinipitoisuus kuitenkin nostaa reilusti syömiesi kalorien määrää.

8. Hunaja

Hunajalusikallisen nauttiminen herätessä ja ennen nukkumaanmenoa auttaa karistamaan vatsarasvaa. Hunaja on yksi vanhimmista ruoka-aineista, joita on käytetty sen parantavien ominaisuuksiensa takia.

Vaikka hunaja on makeaa, sinun olisi hyvä muistaa ettei se ole sama asia kuin sokeri, sillä sokerissa ei ole lainkaan ravintoarvoa, toisin kuin hunajassa.

Jos hunajalusikallisen nauttiminen sellaisenaan ei oikein nappaa, kokeile makeuttaa sillä kahvi tai tee.