8 terveellistä ruokaa aivoille

lokakuu 18, 2017
Näiden ruokien syöminen säännöllisesti on mahtava tapa edistää kognitiivista hyvinvointia. Sisällytä niitä ruokavalioosi, ja nauti kaikista niiden fantastisista hyödyistä. 

Aivot ovat yksi tärkeimmistä ja monimutkaisimmista elimistä kehossamme. Lisäksi aivosi, yhdessä hermojärjestelmäsi kanssa, ovat vastuussa suuresta määrästä eri fyysisiä ja henkisiä kykyjä.

Aivot työskentelevät myös kontrollin keskiviivana koko kehossa, ei vain siksi että ne säätelevät kognitiivisia toimintoja, vaan myös siksi että aivosi ovat osana kaikkien elinten ja järjestelmien elintärkeitä prosesseja. 

On hyvin yllättävää, että tähän mennessä on ollut mahdotonta määritellä tarkalleen, mikä on aivojen suurin ulottuvuus ihmisen kehittymisessä.

On kuitenkin selkeästi tiedetty, että elämäntavat vaikuttavat joko positiivisesti tai negatiivisesti useisiin tehtäviin, joita aivosi suorittavat. Esimerkiksi ruokavaliosi voi tarjota joitakin välttämättömiä ravinteita, jotka auttavat pitämään tämän elimen terveenä ajan myötä sen jälkeen, kun kehosi on imenyt ravinteet.

Tässä artikkelissa haluamme kertoa 8 terveellisestä ruoasta, joita kaikki voivat syödä ja jotka pitävät huolen tästä tärkeästä elimestä.

1. Tumma suklaa

tumma suklaa ruokaa aivoille

Maltillinen tumman suklaan (vähintään 60% kaakaota) nauttiminen tarjoaa mielenkiintoisia hyötyjä aivoille ja hermojärjestelmän terveydelle.

Tämä ruoka sisältää korkeita tasoja antioksidanttisia aineksia. Sen jälkeen kun se on imeytynyt kehossa, ne minimoivat vapaiden radikaalien negatiivisia vaikutuksia soluissasi.

Se tarjoaa myös huomattavat määrät B-vitamiineja ja mineraaleja, joita tarvitaan ehkäisemään hormonaalisia ja hermoston epätasapainoja. 

Tummaa suklaata suositellaan myös stimuloimaan serotoniinin ja endorfiinien tuotantoa. Nämä ovat kaksi neurovälittäjäainetta, jotka kontrolloivat stressiä ja ahdistusta.

2. Luonnollinen jogurtti

Syy siihen, miksi sinua neuvotaan nauttimaan luonnonjogurttia parantamaan aivojen toimintaa on se, että se sisältää terveellisiä bakteereita, jotka auttavat suojelemaan aivoja. 

Vaikka nämä elävät bakteerit vaikuttavat suoraan sisäelinten terveyteen, niiden imeytyminen vaikuttaa positiivisesti myös aivojen optimaaliseen terveyteen.

3. Kaura

kaura on hyvää ruokaa aivoille

”Viljojen kuningattarena” tunnettu kaura on ruoka, joka sisältää runsaasti ravinteikkaita yhdisteitä, jotka tarjoavat useita hyötyjä kehon terveydelle.

Ensinnäkin, kaura sisältää merkittäviä määriä B1-vitamiinia. Tämä on tarpeen suojaamaan aivojasi ikääntymisen ja vapaiden radikaalien negatiivisilta vaikutuksilta. 

Lisäksi kauran antioksidanttiset yhdisteet hidastavat solujen vaurioita, joita vapaat radikaalit aiheuttavat. Ne vuorostaan edistävät keskittymisen ja muistin paranemista.

Vielä tämän lisäksi kauraa suositellaan aikoihin, jolloin sinun täytyy ponnistella älyllisestisillä se tarjoaa terveen energiaboostin.

4. Sipuli

Sipuli on ruoka, joka sisältää runsaasti antioksidanttisia yhdisteitä, jotka auttavat suojaamaan aivosolujasi ehkäistäkseen aivoja rappeuttavia sairauksia.

Ne sisältävät suuret määrät kversetiiniä, joka vaikuttaa parantavasti keskittymiskykyyn. Tämä vuorostaan myös tasapainottaa keskushermojärjestelmän toimintoja.

5. Rasvainen kala

rasvainen kala

Rasvainen kala on yksi parhaista luonnollisista Omega-3 -rasvahappojen lähteistä. Tämä on erään tyyppinen terveellinen monityydyttymätön rasva, joka tarjoaa hyötyjä sekä sydämelle että kognitiiviselle terveydelle.

Tämä ravinneaine auttaa puhdistamaan valtimoita, sillä se poistaa kolesterolia ja ehkäisee kovettumien muodostumista.

Sen tulehdusta lievittävät ominaisuudet parantavat solujen hapettumisen prosessia ja ehkäisevät kroonisten sairauksien kuten aivohalvausten kehittymistä.

6. Avokadot

Tämä herkullinen vihreä hedelmä sisältää terveellisiä rasvoja ja antioksidanttiyhdisteitä, jotka auttavat ehkäisemään aivosoluja vanhentumasta ennenaikaisesti.

Lisäksi niiden Omega-3 -rasvahapot sekä E-vitamiinipitoisuus ehkäisevät vapaiden radikaalien haitallisia vaikutuksia ja ehkäisevät kognitiivista heikentymistä.

7. Pellavansiemenet

pellavansiemenet

Pellavansiemenet sisältävät Omega-3 -rasvahappoja, E-vitamiinia ja antioksidantteja, jotka auttavat suojaamaan aivojen terveyttä.

Sen nauttiminen antaa koko keholle lisäenergiaa, ja myös parantaa keskittymistä ja henkistä suoriutumista. 

Lisäksi pellavansiementen lisääminen ruokavalioon vähentää oksidatiivisten vaurioiden negatiivisia vaikutuksia. Se myös estää aivokudosten soluja ikääntymästä.

8. Oliiviöljy

Extra virgin -oliiviöljyn terveelliset rasvat ovat hyödyllisiä poistamaan pahaa kolesterolia (LDL) valtimoista. Tämän tyyppinen kolesteroli on liitetty sydän- ja verenkiertoelimistön sairauksiin kuten aivohalvaukseen.

Lisäksi tämä ravinneaine yhdessä antioksidanttiensa kanssa kontrolloi kehon tulehdusprosesseja. Se myös vähentää hermojärjestelmän epätasapainoisuuksia.

Sen käyttö kasvattaa aivosolujen ja verenkierron sulavaa toimintaa, mikä on välttämätöntä aivojen terveenä pitämiseksi.

Näiden ruokien syöminen säännöllisesti on mahtava tapa edistää kognitiivista hyvinvointia. Sisällytä niitä ruokavalioosi ja nauti kaikista niiden mahtavista hyödyistä.

UUTISIA VERKOSSA