8 syytä olla välillä yksin

Sosiaalisina olentoina, joita olemme luonnostaan, omistamme joissakin elämämme vaiheissa liikaa aikaa toisten kanssa olemiselle ja tunteiden jakamiselle rakastamiemme ihmisten kanssa.

Tämän tärkeän ryhmän puitteissa meillä on taipumus unohtaa se tärkein ihminen, joka olet sinä itse. Aina ajoittain on siis hyvä muistaa, että ihminen tarvitsee joskus aikaa yksinään, jotta hän voisi löytää itsensä.

1. Yksin oleminen puhdistaa mieltä

Saamamme tiedon liiallinen määrä päivän aikana – tietoa tulee niin rakastamiltamme ihmisiltä, työstä, ystäviltä kuin mediastakin – vaikuttaa yksinkertaisesti elimistöömme tavalla, joka ei ole terveellinen.

Tämän vuoksi on suositeltavaa, että nautit silloin tällöin yksinolosta, ja tätä kannattaa toistaa päivän mittaan. Näin annat itsellesi mahdollisuuden siirtää syrjään liiallisen murehtimisen sekä saat yhteyden itseesi. Näin voit levätä pienen hetken verran.

2. Luovuus syntyy rauhasta ja rauhallisuudesta

Kun olet rauhassa yksin, pystyt laajentamaan mieltäsi sekä vapauttamaan inhimilliset lahjakkuutesi. Yksinolo mahdollistaa luovuuden ja hauskanpidon ilman toisia, ja yksin ajan viettäminen onkin luovuuden todellinen lähde.

3. Itsevarmuutesi vahvistuu yksin ollessasi

Ei ole mitään yhtä hyvää itsevarmuuden kannalta kuin oman sisäisen äänen kuuntelu ja asioiden plussien ja miinusten analysointi omaan elämänkokemukseen perustuen. Jos annat itsellesi hetken ja pysähdyt, voit kuunnella sisintäsi sekä ymmärtää mitä tarvitset ja kuinka voit löytää itsesi.

4. Parannat päätöksenteon taitojasi

Kun vietät aikaa yksin, astut hetkeksi syrjään muusta maailmasta sekä pääset eroon niistä huolista ja tunteista, joita ympäristösi sinulle tuottaa. Tämä tekee mahdolliseksi rauhallisemman ja tyynen olon saavuttamisen, jotta voisit tehdä sellaisia päätöksiä, jotka itsellesi sopivat. Ja tällä tavalla saavutat jotain hyvin tärkeää: pystyt näkemään käsillä olevan ongelman toiselta, erilaiselta kannalta, joka on täynnä myönteisiä mahdollisuuksia.

Nainen yksin

5. Jätät taaksesi stressin ja ahdistuksen

Kun olemme yksin, pystymme järjestämään ajatuksemme ja keräämään uudelleen sen voiman, jota tarvitsemme toipuaksemme energisestä päivästä ja tunnetason rasituksesta.

Yksinolo auttaa sinua ymmärtämään mitä tarvitset ja mistä voit päästää irti saavuttaaksesi tunnetason tasapainon.

6. Se lisää tehokkuuttasi tekemissäsi asioissa

Olet varmasti joskus tuntenut tarpeelliseksi pyytää tilaa ja yksinoloa, jotta saisit hoidetuksi jonkin tehtävän. Yksin ajan viettäminen selkeyttää ajatuksia, luo sinulle toimintasuunnitelman sekä mahdollistaa niiden toimien määrittelyn, joita tarvitaan unelmiesi täyttymiseen. Täydelliset ainekset tavoitteidesi saavuttamiseen, eikö vain?

7. Se vahvistaa ihmissuhteitasi

On fakta, että rakastamasi ihmiset eivät tarvitse jatkuvaa huomiointia joka ikinen päivä.

Tämän voisi tiivistää seuraavan elämänasenteen mukaisesti: ”Ensin sinun täytyy opetella rakastamaan itseäsi, jotta voisit rakastaa toista ainutlaatuista ja ihmeellistä ihmistä.”. Jos omistaudut itsellesi ja käytät aikaa itseesi, pystyt nauttimaan näistä tunteista rakastamiesi ihmisten kanssa.

8. Se sallii sinun nähdä aidon ja arvokkaan puolen elämästäsi

Opin itse jotakin hyvin suurta yksin viettämieni hetkien aikana, jolloin kuuntelin omaa sydäntäni ja pystyin tuntemaan sieluni, oman ytimeni. Yksinolo mahdollistaa sinun löytää itsesi, jotta voisit tavoittaa sen äärimmäisen suuren taian, joka jokaisella ihmisellä on sisällään.

Siksi kutsun sinut nyt kokeilemaan yksinoloa ja ottamaan askeleen kohti tuntematonta, mikäli et vielä ole todennut oman itsesi kanssa olon arvoa – hiljaisuus ilman minkään muun läsnäoloa. Vain sinä yksin.

Kuvat ovat peräisin seuraavasta lähteestä: Soledad Mansilla.