8 syytä syödä enemmän kauraa

elokuu 29, 2016
Kaura on  yksi kaikkein täysipainoisimmista ja hyödyllisimmistä viljoista ihmisen keholle. Ne, joilla on laktoosi-intoleranssia, voivat valmistaa kasvisjuoman, jossa kauraa käytetään maidon korvikkeena.

Kaura on yksi maailman eniten syödyistä viljoista, ja sen ravinto- ja energiapitoisuus tekee tästä viljasta kestosuosikin monessa kulttuurissa maailman ympäri.

Kaura tunnetaankin nimellä “viljojen kuningatar”, ja se on todella yksi kaikkein parhaista kuidun, proteiinin ja muiden elintärkeiden ravinteiden lähteistä. Kaura tukeekin tehokkaasti kehon erilaisia toimintoja.

Kauan siten kauraa ajateltiin kuitenkin yhteiskunnan alemman luokan ruoana, sillä sitä oli helppo kasvattaa, ja sitä oli tarjolla joka paikassa.

Sen jälkeen kun ihmiset ymmärsivät kauran ravintoarvon, sitä on kuitenkin hyödynnetty kaiken tyyppisten ruokavalioiden ja reseptien osana.

Kaura on edelleen yksi kaikken suosituimmista ja edullisimmista aineksista, joita kaupoista voi löytää. Sen monikäyttöisyys yhdistettynä terveyttä edistäviin ominaisuuksiin ovat saaneet yhä useamman ihmisen ottamaan tämän loistavan tuotteen mukaan ruokavalioonsa.

Moni on kuitenkin vielä tietämätön kauran terveellisistä ominaisuuksista, joten tällä kertaa haluaisimme jakaa 8 syytä, joiden vuoksi kauraa kannattaisi syödä useammin. Jatka siis lukemista ja kokeile kauraa säännöllisenä osana elämääsi!

1. Kaura hallitsee kolesterolitasoja kehossa

Verisuoni

Pari desiä kauraa vaikuttaa mahtavalla tavalla sydämesi terveyteen. Tällä viljalla on hyvin suuri kuitupitoisuus, joten se auttaa vähentämään kolesterolin määrää elimistössä.

Kun kyseistä lipidiä kertyy vereen, se voi tukkia verisuonet ja aiheuttaa sydänkohtauksen tai halvauksen.

Kannattaa siis ehdottomasti syödä enemmän kauraa, sillä sen ravinteet auttavat sinua tehokkaasti hallitsemaan tätä vaarallista terveysongelmaa.

2. Kaura vahvistaa vastustuskykyä

Kauran syönti joka päivä on luonnollinen ja terveellinen tapa pitää kehon suojaukset aktiivisina. Kauran kuitu ja ravinteet, kuten B-monivitamiinit, A-vitamiini ja elintärkeät mineraalit, vahvistavat vastustuskykyäsi, jotta voisit paremmin estää tulehduksia ja muun tyyppisiä sairauksia.

3. Kaura tasapainottaa verensokeritasoja

Kauraa

Kauran sisältämä liukeneva kuitu on hyvin hyödyllistä verensokeritasojen hallitsemiseksi. Kauran hiilihydraatit ovat alhaisella tasolla glykeemisellä indeksillä, joten tämä vilja on avuksi esimerkiksi diabeteksen hallinnassa. Lisäksi kauraa kannattaa käyttää polttoaineen antamiseksi keholle ilman, että glukoositasot kuitenkaan nousisivat.

4. Kaura antaa energiaa

Tämän viljan energiaa antavat ominaisuudet ovat olleet käytössä jo antiikin ajoista lähtien, ja kaura onkin sekä fyysistä että henkistä uusiutumista tarjoava tuote.

Sen elintärkeät ravinteet auttavat kehoa pysymään aktiivisena, ja kauralla on positiivinen vaikutus mielen toimintaan.

Kauran merkittävästä proteiinimäärästä johtuen se kohentaa fyysistä suorituskykyä sekä edistää lihasmassan kasvua.

Jotta voisit hyödyntää kauran kyseistä ominaisuutta, suosittelemme, että söisit sitä aina aamiaisella. Lisäksi kannattaa nauttia hedelmiä, jogurttia ja muita terveellisiä oheistuotteita.

5. Kaura parantaa ruoansulatusta

Kauraa vatsalla

Ruoansulatuselimistö hyötyy kaikkein eniten kauran ominaisuusista. Kauran sisältämä liukenematon kuitu, joka toimii kevyenä laksatiivina, stimuloi suoliston toimintaa, jotta voisit saada kunnolla jätteen ulos elimistöstäsi.

Kaura myös vähentää tulehtuneisuutta sekä taistelee tavallisia häiriöitä vastaan, kuten esimerkiksi vatsakipua, ilmavaivoja ja mahakatarria.

6. Kaura auttaa vähentämään painoa

Kaurakeksit ja diabetes

Vaikka kaura ei olekaan mikään ihmetuote painonpudotuksen suhteen, se on silti yksi parhaista luonnollisista lisistä, joita voit käyttää edistääksesi painon vähenemistä.

Kauran sisältämä kuitu tukee jätteen poistumista kehosta, ja lisäksi kauralla on tehokas kylläisyyden tunteen edistämisen kyky, jonka avulla voit vähentää ruoanhimoasi.

Kauran sisältämät hiilihydraatit pitävät olosi täytenä pitkään ja tehokkaammin, ja siten ne estävät sinua syömästä turhia kaloreita.

7. Kaura on hyväksi hermostollesi

Se sisältää E-vitamiinia ja B-monivitamiineja (B1, B2 ja B3), jotka ovat välttämättömiä tasapainon ylläpitämiseksi hermostossa. Kauran syönti antaa sinulle helpotusta ahdistuksen, stressin ja masennuksen hetkinä.

Sen sisältämät mineraalit pitävät yllä tasapainoa hermoston ja lihasten järjestelmässä, ja kaura auttaa estämään kramppeja, heikkoutta ja muita epämukavia oireita.

8. Kaura sisältää proteiineja ja elintärkeitä aminohappoja

Korkealaatuiset proteiinit auttava kehoa korjaamaan, uudistamaan ja luomaan kudosta.

Kaura on lisäksi tuote, jossa on kuutta kahdeksasta elintärkeästä aminohaposta, joita kehosi tarvitsee ollakseen terve. Tämän ansioista kaura auttaa maksaa valmistamaan lesitiiniä.

Kauran parhaita ominaisuuksia on se, että ei ole olemassa mitään rajoitusta sille, kuinka paljon tätä viljaa kannataisi syödä terveyttä edistääksesi. Voit siis sisällyttää kauraa päivittäiseen ruokavalioosi esimerkiksi smoothieissa, kekseissä, keitoissa ja monissa muissa resepteissä.

Kauraa voidaan myös käyttää kasvisjuoman valmistuksessa, jolloin se voi toimia maidon korvikkeena. Sillä kaurassa ei ole ollenkaan laktoosia, se sopii erinomaisesti yli 80 %:lle sellaisista ihmisistä, joilla on keliakia. Ota siis kaura avuksesi päivittäin ja ala nauttia tämän loistavan luonnontuotteen hyvinvointia lisäävistä vaikutuksista!

Nainen juo kauramaitoa

UUTISIA VERKOSSA