8 ruokasoodan yllättävää käyttötapa
Jokainen meistä haluaa näyttää viehättävältä ja pitää huolta ulkonäöstään. Aina kauneudenhoitoon ei tarvitse käyttää suuria rahamääriä, vaan jo muutamalla edullisella perusaineella voit tehdä pieniä ihmeitä. Jokaisen keittiön kaapista löytyy varmasti ruokasoodaa, jota voi käyttää ihon, hiusten ja hampaiden hoitoon. Ruokasoodan käyttö on monelle tuttua leivonnassa, mutta se sopii myös ulkoiseen käyttöön kauneudenhoidossa. Tässä artikkelissa tutustumme lähemmin ruokasoodaan kauneudenhoidon kannalta.
Ruokasoodan paras ominaisuus on ehkäpä sen hinta. Muutamalla eurolla saat ison purkin ruokasoodaa, josta riittää käytettäväksi kuukausiksi eteenpäin. Tätä ihmeainetta löytyy kaikkien kauppojen hyllyiltä.
Ruokasoodan käyttö kuorinta-aineena
Kauneusalan asiantuntijat suosittelevat niin kasvojen kuin vartalon ihon kuorimista säännöllisesti lian ja kuolleiden ihosolujen poistamiseksi. Ruokasooda sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen. Sekoita yksi osa vettä kolmeen osaan ruokasoodaa ja hiero iholle pehmein pyörivin liikkein. Huuhtele lämpimällä vedellä ja levitä iholle kosteusvoide.
Ruokasooda syväpuhdistaa hiukset
Hiuksiin kertyy rasvaa ja likaa joka päivä ja muotoilutuotteet voivat jämähtää hiuksiin kunnollisen pesunkin jälkeen. Hiukset tuntuvat rasvaisilta ja latteilta. Puhdista hiukset ruokasoodalla näin: sekoita teelusikallinen ruokasoodaa shampooseen ja hiero seos hiuksiisi. Anna vaikuttaa 10 minuuttia, huuhtele kunnolla ja huomaat heti, miten paljon kuohkeimmilta ja puhtaammilta hiukset tuntuvat.
Kyynärpäät ja polvet pehmeäksi ruokasoodalla
Kyynärpäiden ja polvien iho kuivuu ja kovettuu helposti. Kosteuttaaksesi näitä alueita voit lisätä tilkan ruokasoodaa kosteusvoiteeseesi.
Silkkiset kädet
Kauniit ja pehmeät kädet kertovat paljon kantajastaan. Sekoita pieni määrä vettä ruokasoodaan ja muodosta paksu tahna. Hiero kaikkialle käsiin ja kynsiin, huuhtele pois ja huomaat, miten pehmeältä ja puhtaalta iho tuntuu.
Ruokasooda valkaisee hampaasi
Ruokasooda on vahva ja luonnollinen hampaiden valkaisija. Ruokasoodaa lisätään joskus kaupallisiin hammastahnoihin juurikin sen valkaisevan vaikutuksen takia. Valkaistaksesi hampaita luonnollisesti, sekoita pieni määrä ruokasoodaa vesitilkkaan, lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita tasaiseksi. Hiero hampaisiin hammasharjalla: näin poistat tahrat ja vaalennat hampaiden sävyä. Voit myös käyttää ruokasoodaa suuhuuhteena pahanhajuisen hengityksen poistamiseksi.
Muista, että tätä valkaisua tulee suorittaa vain silloin tällöin, jotta ruokasooda ei pääse vahingoittamaan hampaita.
Luonnollinen deodorantti
Pahojen hajujen poistamisessa ruokasooda on erinomainen vaihtoehto, joten se sopii myös kainaloiden raikastamiseen ja hikoilun aiheuttaman hajun ehkäisyyn. Voit levittää ruokasoodasta valmistamaasi tahnaa kainaloiden iholle tai lisätä desin kylpyveteen. Käytä ruokasooda kainaloiden ihon kuorintaan poistaaksesi lian ja kaupallisten deodoranttien jättämät jäämät.
Aknen hoito
Ruokasoodalla voi hoitaa ihon epäpuhtauksia, kuten mustapäitä ja finnejä. Ruokasooda poistaa iholta liian öljyisyyden, joka on ihohuokosten tukkeutumisen ja tulehtumisen taustalla. Tilkkaan sitruunamehuun sekoitetaan pieni määrä ruokasooda ja seos on valmis levitettäväksi suoraan finnille. Käytä tätä menetelmää vain iltaisin, sillä ihoa ei saa altistaa auringolle hoidon aikana: sitruunamehu voi aiheuttaa ihon värimuutoksia UV-säteilyn vaikutuksesta.
Rentouta ja pehmennä jalat
Jalat kaipaavat erityistä huomiota pitkän päivän jälkeen, etenkin jos vietät suurimman osan päivästä jaloillasi. Ruokasoodalla voi kuoria jalkojen ihon ja pitää ne puhtaina ja raikkaina kuumina päivinä. Lisää kolme ruokalusikallista soodaa leveään muoviastiaan, kaada perään pari litraa lämmintä vettä ja uita jalkoja vedessä 10 minuuttia.
Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.
- Buronzo, A. (2011). Las increíbles propiedades del bicarbonato de sodio. Obelisco.
- Aschner, J. L., & Poland, R. L. (2008). Sodium Bicarbonate: Basically Useless Therapy. PEDIATRICS. https://doi.org/10.1542/peds.2007-2400
- Lookabill, S. K., Dulaney, A. R., Shepherd, G., & Kerns, W. P. (2017). Sodium bicarbonate. In Critical Care Toxicology: Diagnosis and Management of the Critically Poisoned Patient. https://doi.org/10.1007/978-3-319-17900-1_169
Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.