8 keinoa päästä eroon halkeilevista kantapäistä

Halkeilevat kantapäät ovat usein merkki huonosti hoidetuista jaloista, ihon kuivumisesta ja harvinaisissa tapauksissa muista terveysongelmista. Halkeilu ilmenee ihon uloimmissa kerroksissa, mutta voi myös tunkeutua syvemmälle ihoon – tämä aiheuttaa kovaa kipua ja joskus verenvuotoa ja tulehduksen.

Kantapäät halkeilevat, kun alueen iho kuivuu ja kovettuu kovan paineen alaisena. Hankaavat kengät, kova paine tai jatkuva kastuminen voivat altistaa ihoa kuivumiselle ja kovettumiselle. Joskus kantapäiden halkeilu voi olla oire sinkin ja Omega-3 -rasvahappojen puutteesta.

Mistä ikinä kantapäiden halkeilu johtuukin, on se esteettinen ja epämukava ongelma, joka voi pahimmillaan aiheuttaa kovia kipujakin. Onneksi on olemassa helppoja ja edullisia keinoja kantapäiden ihon pehmittämiseen ja kovettumien hoitoon, joilla vaivasta pääsee eroon nopeasti. Ihon voi kuoria ja kosteuttaa, jolloin halkeamat eivät pääse tunkeutumaan syvempiin ihokerroksiin.

Hohkakivellä saa usein hoidettua kovettumia tehokkaasti, mutta hohkakiven käytössä täytyy olla varovainen mikäli halkeilu ulottuu syvälle ihokerroksiin.

Sitruunaa ja glyseriiniä

Limetti ja parafiini

Tämä helposti valmistuva hoito auttaa pehmittämään kovettunutta ihoa ja kosteuttaa tehokkaasti.

Miten hoito valmistetaan?

 • Lisää suureen kulhoon reilulla kädellä lämmintä vettä, karkeakiteistä merisuolaa, glyseriiniä, sitruunamehua ja ruusuvettä. Kylvetä jalkoja astiassa 15-20 minuuttia.
 • Käytä hohkakiveä kantapäiden hellävaraiseen kuorimiseen ja pehmittämiseen. Hiero kovettumia varovasti ja vältä syvien halkeamien hankausta. Kuivaa jalat ja levitä paksua kosteusvoidetta runsaasti kantapäiden iholle.
 • Voit valmistaa myös itse glyseriinistä ja sitruunamehusta hoitovoiteen, joka levitetään suoraan kantapäille. Levitä hoito illalla ennen nukkumaanmenoa, suojaa jalat puuvillasukilla ja anna voiteen imeytyä yön yli.
 • Jos toistat hoidon neljänä tai viitenä peräkkäisenä päivänä, tulet huomaamaan eron entiseen nopeasti.

Terveelliset öljyt

Usein kosteuden puute ja ihon kuivuminen johtaa kovettumiin ja ihon halkeiluun. Kasviperäisiä öljyjä käyttämällä voit palauttaa ihon kosteuden luonnollisesti ja ehkäistä ihon halkeilun.

Miten öljyjä käytetään?

 • Levitä runsaasti kookosöljyä tai oliiviöljyä kantapäiden iholle. Öljy kosteuttaa ja pehmittää ihoa tehokkaasti ja vie mukanaan rutikuivan tunteen.
 • Kun olet levittänyt öljyn iholle, kannattaa jalkaan vetää sukat ja antaa öljyn imeytyä yön yli. Sukkia käyttämällä estät lakanoiden tahriintumisen ja tehostat imeytymistä.
 • Pese jalat aamulla ja levitä kosteusvoidetta iholle. Toista hoito joka ilta.

Jalkahoito banaanista ja avokadosta

Avokadoa ja banaania halkeileville kantapäille

Banaanin ja avokadon yhdistelmä kosteuttaa ihoa ja ehkäisee kovettumien pahenemista ja esiintymistä. Rasvainen avokado sisältää hoitavia öljyjä ja banaani kosteuttaa ihoa tehokkaasti.

Miten hoito valmistetaan?

Tarvitset kypsän avokadon ja banaanin, jotka muussataan kulhossa. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi ja levitä kantapäihin. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhtele.

Vaseliini ja sitruunamehu

Vaseliini ja sitruunamehu tunkeutuvat ihon syviin kerroksiin ja auttavat pehmittämään kovettumia. Sitruunamehu desinfioi ihoa ja vaseliini kosteuttaa.

Miten hoito valmistetaan?

 • Uita kantapäitä lämpimässä suolatussa vedessä 15-20 minuuttia.
 • Kuivaa jalat hyvin ja levitä ruokalusikallinen sitruunamehua ja nokare vaseliinia iholle. Vedä sukat jalkaan ja anna sitruunamehun ja vaseliinin vaikuttaa yön yli.

Parafiinihoito

Jalkahoito

Tämä on loistava hoitokeino siinä vaiheessa, kun halkeamat ovat niin syviä, että ne aiheuttavat kipua.

Miten hoito valmistetaan?

 • Sekoita parafiinivahaa kookosöljyyn tai sinappiin ja lisää tilkka kiehuvaa vettä pehmittääksesi seoksen. Anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen käyttöä.
 • Levitä aine kantapäihin, peitä jalat sukilla ja anna vaikuttaa yön yli.

Hunajaa halkeilleiden kantapäiden pehmittämiseen

Hunaja on luonnontuote, jolla on tunnetusti monia hyödyllisiä vaikutuksia terveyden- ja kauneudenhoidossa. Hunaja kosteuttaa kuivaa ihoa ja parantaa halkeilevaa ihoa.

Miten hunajaa käytetään?

 • Sekoita desi hunajaa litraan lämmintä vettä.
 • Uita jalkoja seoksessa 15-20 minuuttia ja hiero niitä samalla hellästi.

Riisijauhokuorinta

Riisijauho

Riisijauholla on ihoa kuoriva vaikutus, joka sopii halkeilleiden kantapäiden hoitoon. Riisijauho auttaa pehmittämään ihoa ja poistamaan kuollutta ihosolukkoa, jota kovettumaan on kertynyt.

Miten riisijauhoa käytetään?

 • Sekoita kaksi tai kolme ruokalusikallista riisijauhoa samaan määrään hunajaa. Lisää myös tilkka omenaviinietikkaa.
 • Uita jalkoja 20 minuuttia lämpimällä vedellä täytetyssä kulhossa ennen kuorivan tahnan levitystä kantapäille. Käytä pyöriviä, helliä liikkeitä, älä paina liian kovaa.

Kaurakuorinta

Kauralla on luonnollisesti kuoriva vaikutus, joka pehmittää ihoa, poistaa kovettuman ja parantaa jalkojen ulkonäköä huomattavasti.

Miten kauraa käytetään?

 • Valmista kaurasta kuoriva naamio sekoittamalla kaurahiutaleita jojobaöljyyn. Öljyä tarvitsee vain vähän.
 • Levitä kantapäille pyörivin liikkein ja anna imeytyä 10 minuuttia. Huuhtele jalat lopuksi lämpimällä vedellä ja levitä kosteusvoidetta.
UUTISIA VERKOSSA