8 erikoista tapaa käyttää mikroaaltouunia

marraskuu 10, 2016
Yksi kaikkein vähiten tunnetuista mikroaaltouunin kätevistä käyttömahdollisuuksista on puhdistussienten desinfiointi. Anna sienten lämmetä uunissa muutaman minuutin ajan pienessä määrässä etikkaa tai sitruunamehua.

Ensimmäinen mikroaaltouuni myytiin jo vuonna 1946. Tästä huolimatta kesti monta vuosikymmentä ennen kuin tästä laitteesta tuli yksi kaikkein tärkeimpinä pidetyistä välineistä modernissa keittiössä. Mikron avulla pystyt nopeasti lämmittämään ateriasi, ja voit jopa valmistaa useita helppoja ruoka-annoksia.

Sen lisäksi, että mikroaaltouuni sopii ruoanlaiton avuksi, tällä välineellä on muitakin vaihtoehtoisia käyttömahdollisuuksia, jotka eivät kuitenkaan ole yleisesti tiedettyjä.

Haluamme siis tällä kertaa kertoa sinulle kahdeksasta yllättävästä tavasta hyödyntää tätä keittiön vakiolaitetta uudella tavalla – jatka lukemista ja kokeile itse!

Muista kuitenkin aina olla hiukan varovainen testatessasi näitä vinkkejä käytännössä, ja muista, että mikroon ei saa laittaa mitään metalliesineitä!

1. Mikroaaltouunin käyttö postimerkkien irrottamiseksi

Postimerkit

Jos haluat varjella korteissasi olevia postimerkkejä, voit kuumentaa niitä hiukan mikroaaltouunissa, jotta ne lähtisivät helpommin irti.

Sinun tarvitsee vain ensin kostuttaa merkkejä pienellä määrällä vettä, ja sitten kortit tulisi laittaa mikroon 20 sekunnin ajaksi. Tämän ajan kuluttua voit kokeilla, pystytkö jo irrottamaan merkit ilman suurempaa vaivaa.

2. Viipaloi sipuli ilman kyyneleitä

Sipulinleikkuu

Sipulin sisältämät rikkiyhdisteet ovat syynä siihen, että alat itkemään heti, kun alat pilkkoa sitä.

Kun leikkaat sipulia veitsellä, saat aikaan sen solujen häiriintymisen, ja tämä vapauttaa haihtuvia rikkiyhdisteitä. Nämä yhdisteet saavat silmäsi kyynelehtimään, kun ne pääsevät kosketuksiin kehosi kanssa.

Tämän prosessin voi kuitenkin välttää, jos laitat sipulin mikroaaltouuniin juurin ennen kuin alat viipaloida sitä. Leikkaa kumpikin sipulin pääty pois, ja anna sen olla mikrossa 30 sekunnin ajan.

3. Pesusienten desinfiointi

Pesusieni mikroaaltouunnissa

Sienet ja hankaustyynyt ovat tuttuja keittiövälineitä, joiden avulla pinnat on helppo saada puhtaiksi nopeasti. Ne pääsevät kuitenkin kosketuksiin kaiken tyyppisen lian ja bakteerien kanssa, joten ei olekaan yllättävää, että ne ovat paljon saastuneempia kuin vessanpönttösi.

Siksi olisikin tärkeää pitää ne puhtaina ja desinfioida niitä riittävän usein sen sijaan, että heittäisit sienet roskikseen silloin, kun ne ovat vielä hyvässä käyttökunnossa.

Upota sienet etikkaan tai sitruunamehuun, ja anna niiden olla mikroaaltouunissa korkealla teholla yhden minuutin ajan. Näiden ainesten sisältämät hapot, yhdistettyinä uunin kuumuuteen, tulevat tappamaan kaiken tyyppiset taudinaiheuttajat. Voit siten jatkaa sientesi käyttöä huoletta.

4. Ota sitruunoista kaikki mehu irti

Mikro

Älä huoli, jos sitruunoissa ei tunnu olevan tarpeeksi mehua tiettyä reseptiä varten.

Yksi monista mikroaaltouunin vaihtoehtoisista käyttötavoista on antaa sitruunan lämmetä 20 sekunnin ajan – sitten voit puristaa mehun tehokkaasti hedelmän ollessa vielä lämmin. Kuumennus mikrossa auttaa muokkaamaan sitruunan fyysistä rakennetta, jotta saisit irti jokaisen sen sisältämän mehupisaran.

5. Pidennä ripsivärisi käyttöikää

Ripsiväri vesilasissa

Eräs häiritsevä ongelma kauneudenhoidossa on monelle se, että ripsiväriharjat tuppaavat kuivumaan helposti tietynlaisissa ympäristöissä. Ja kun sitten käytät tällaista kuivahtanutta tuotetta, saat silmiisi epämiellyttäviä möykkyjä.

Jos huomaat, että ripsivärisi alkaa kuivua, voit pidentää sen käyttöikää kokeilemalla seuraavaa helppoa neuvoa mikroaaltouunin avulla.

Laita maskara lasilliseen vettä ja aseta lasi uuniin 30-40 sekunnin ajaksi.

Tämä menetelmä auttaa tuomaan takaisin ripsivärin nestemäisen koostumuksen, ja siten voit käyttää tuotetta pidempään.

6. Kankaan värjäys mikrossa

Värjätyt vaatteet

Oletko kyllästynyt kankaan väriin jossakin tietyssä vaatekappaleessasi? Jos ostat uutta väriä ja käytät apuna mikroaaltouuniasi, voit antaa vaatteellesi täysin uuden ilmeen.

Laita kyseinen vaate astiaan, jonka olet täyttänyt vedellä ja johon olet lisännyt värin. Laita astia uuniin, ja lämmitä sitä kovalla teholla neljän minuutin ajan.

Tämän kuluttua odota muutama minuutti, ja katso sitten, miltä vaatteesi näyttää uudessa värissään!

7. Purkkien sterilisointi ruoan säilytystä varten

Purkit mikroon

Kun sterilisoit purkkeja sitä varten että voisit säilyttää niissä ruokaa, pystyt poistamaan sellaiset taudinaiheuttajat, jotka jäävät henkiin lasin pinnalla. Kaikkein tavallisin tapa tehdä tämä on keittää purkkeja vedessä muutaman minuutin ajan.

Jos kuitenkin haluat säästää tässä aikaa, mutta saada aivan samat tulokset, laita purkit lämpimään veteen, ja aseta astia sitten mikroon kahdeksi tai kolmeksi minuutiksi.

Kun vesi alkaa kiehua, tiedät, että on aika ottaa purkit pois.

8. Lämpökääreiden kuumennus

Mikroaaltouuni linssipussi

Jotta voisit vähentää lihaskipua tai tulehtuneisuutta kehossasi, laita sukkaan linssejä ja tee varteen solmu. Anna sitten sukan olla mikrossa parin minuutin ajan.

Kun olet tarkistanut, ettei sukka ole liian kuuma ihollesi asetettavaksi, laita se sellaiselle kehosi alueelle, joka tarvitsee apua, ja anna viiletä täysin.

Oletko koskaan miettinyt, mitä kaikkea mikron avulla voi tehdä? Nyt kun tiedät esittelemistämme vaihtoehtoisista tavoista hyödyntää yhtä kodin käytetyimmistä laitteista, älä epäröi – ota miroaaltouuni avuksesi ja helpota kotitöitäsi!

UUTISIA VERKOSSA