8 asiaa jotka voit tehdä jalkojesi hyväksi joka päivä

kesäkuu 17, 2017
On monia asioita joita voit tehdä jalkojen hyväksi niiden kosteuttamisen lisäksi. Kannattaa esimerkiksi kävellä paljain jaloin ainakin muutama minuutti päivittäin venyttääksesi lihaksia ja vähentääksesi jännitettä jaloissasi. 

Jalkasi ovat vastuussa koko kehosi painon kantamisesta joka päivä. Kuten voit kuvitella, on hyvin tärkeää että sinulla on terveet jalat.

Jalkapohjasi ja jalkasi vievät sinut paikasta toiseen, tukien sinua ja kuljettaen sinua läpi elämän. Mutta niin tärkeät kuin ne ovatkin, unohdamme yleensä jalkamme kunnes jokin niissä häiritsee meitä.

Mikäli laiminlyöt jalkojesi huoltamisen, saatat alkaa kokea kuivuutta, jalkasientä, känsiä ja muita ongelmia jotka voivat olla varsin rumia ja kivuliaitakin.

Ja koska jotkut kenkämateriaalit ovat epämiellyttäviä ja ärsyttäviä, voit saada kivuliaita halkeamia tai rakkoja jalkapohjiisi.

Onneksi on useita asioita mitä voit tehdä joka päivä suojellaksesi jalkojasi ja varmistaaksesi, että ne ovat terveet.

Tänään haluamme jakaa kanssasi 8 parasta vinkkiä terveiden jalkojen saamiseksi, jotta voit lisätä ne rutiineihisi.

1. Tee vahvistavia harjoituksia

jalkojen hoito pallolla

Kun urheilet, unohdat luultavasti, että jalkasikin tarvitsevat treeniä! 

Lihaksilla on tapana jäykistyä, ja ajan myötä ne saattavat aiheuttaa kipua, vaivaisenluita, ja muita epämukavia ongelmia. Onneksi on olemassa vahvistavia harjoituksia, jotka on luotu erityisesti jaloillesi, jotka rentouttavat niitä samaan aikaan.

Lue myös tämä: Poista känsiä näillä kotikonsteilla

Joitakin harjoituksia jaloille:

  • Varpaiden liikuttaminen ja koukistaminen.
  • Kynän nostaminen varpailla.
  • Pyyhkeen rullaaminen jalkapöydän alla.
  • Jalkapohjan rullaaminen tennispallolla.
  • Varpailla kävely.
  • Kyykyssä hyppely.
  • Kantapäillä seisominen.

2. Käytä kuorivia tuotteita

Aivan kuten muutkin kehonosat, myös jalkojen iho tarvitsee säännöllisiä kuorintahoitoja päästäkseen eroon liiallisista kuolleista ihosoluista.

Jalkasi ovat alttiina enemmälle lialle, bakteereille ja kaikenlaisille epäpuhtaille pinnoille jotka voivat heikentää ihoa ajan myötä.

Kuorivien tuotteiden käyttö estää kuolleita ihosoluja kerääntymästä ja pitää rumat känsät poissa varpaista ja kantapäistäsi.

3. Hoida jalkojasi epsomsuolakylvyillä

jalkakylpy

Jalkakylpy epsomsuolalla ja eteerisillä öljyillä on mahtavaa terapiaa väsyneille jaloille. Se toimii lihasten rentouttajana ja myös estää tulehduksia ja sieniä kasvamasta. 

Jalkojen liottaminen kerran tai pari viikossa auttaa pitämään känsät loitolla, auttaa karistamaan kuolleita ihosoluja ja pehmentää ihoasi. 

4. Käytä kosteusvoiteita

Äkilliset lämpötilan muutokset, tietynlaiset kengät ja altistuminen lialle tuppaavat muuttamaan jalkojen pH:ta ja tekevät ihosta halkeilleen ja ärtyneen.

Kosteuttavan voiteen käyttö päivittäin on yksinkertainen tapa estää liiallista kuivuutta ja ihon vaurioita. 

Annat ihollesi tarvittavia ravinteita kimmoisuuteen, ja samalla parannat solujen aktiviteettia ja estät kuolleiden ihosolujen kertymiä jalkapohjissasi.

5. Nauti hieronnasta illalla

jalkahieronta

Pitkän, väsyttävän työpäivän jälkeen ei ole mitään parempaa kuin jalkahieronta lievittämään jännitystä ja kipua. Tämä yksinkertainen tapa on erittäin helppo tehdä, ja voit myös käyttää rauhoittavia öljyjä parhaan kokemuksen saamiseksi.

Jalkojen hieronta joka ilta parantaa verenkiertoasi, virkistää ihoa, ja alentaa vaivaisenluiden ja känsien muodostumisen riskiä. 

6. Kohota jalkojasi

Jalkasi ja nilkkasi voivat tulehtua kun vietät kauan aikaa samassa asennossa (joko istuen tai seisten).

Helpottaaksesi epämukavuutta tai kipua, kohota jalkasi 5-10 minuutiksi kerrallaan esimerkiksi seinää vasten kun olet makuuasennossa. Tämä rauhoittaa jännitettä, vähentää tulehdusta ja edistää hyvää verenkiertoa. 

Suosittelemme lukemaan: 6 luonnollista hoitoa turvonneille jaloille ja nilkoille

7. Pidä avonaisia kenkiä

korkokengät

Joskus kokonaan suljetut kengät ovat paras asuvalinta tiettyyn tilaisuuteen, mutta ainakin kaksi-kolme kertaa viikossa on hyödyllistä antaa jalkojesi hengittää avonaisissa kengissä.

Tämä johtuu siitä, että suljetut, kosteat ympäristöt voivat hautoa bakteereja ja sieniä, mikä voi johtaa harmittaviin tulehduksiin ja haiseviin jalkoihin.

8. Kävele paljain jaloin muutama minuutti päivittäin

Kun saavut kotiin, haluat ehkä ottaa kenkäsi pois muutamaksi minuutiksi venyttääksesi jalkasi kokonaan kantapäistä varpaiden päihin.

Kun kävelet paljain jaloin, alennat jännitettä ja aktivoit alemmat jalkalihaksesi ehkäistäksesi tulehduksia ja kipua.

Saavatko jalkasi niiden ansaitsemaa huomiota? Ota asiaksesi kokeilla näitä ehdotuksia ja huomaat kuinka hyödyllisiä ne ovat terveille, kauniille jaloille.

UUTISIA VERKOSSA