8 appelsiininkuoren hyvinvointia lisäävää vaikutusta

Älä enää heitä pois appelsiininkuoria! Niillä on nimittäin eräitä hyvin hyödyllisiä vaikutuksia terveytesi parantamiseksi. Nyt kerromme aiheesta tarkemmin, joten jatka lukemista ja ota neuvot muistiin.

Appelsiini on yksi kaikkein tavallisimmista hedelmistä maailmassa, ja vaikka moni luuleekin vain tämän oranssin tuotteen hedelmälihan olevan hyödyksi, appelsiinin kuoressakin on laaja valikoima ravinteita, jotka ovat suureksi avuksi terveyden parantamisessa.

Monelle kuorten heittäminen roskikseen on automaattinen tapa. Mutta on osoitettu, että appelsiininkuoret sisältävät monia sellaisia ominaisuuksia, jotka ovat avuksi ihmisen terveyden parantamiseksi. Niiden vaikutukset kehossa estävät usean sairauden kehittymistä.

Kuorten maku ei tietysti ole yhtä hyvä kuin itse hedelmälihan tai siitä saatavan mehun. Sen aktiiviset yhdisteet ovat kuitenkin tarpeeksi suuri syy siihen, että kannattaisi harkita tällaista pientä lisää omaan ruokavalioosi.

Lisäksi on monia sellaisia reseptejä, joissa voit hyödyntää kuoren eksoottista, sitrushedelmäistä makua, joka on hiukan kirpeä.

Haluamme siis tällä kertaa kertoa kahdeksasta kiintoisasta lääkinnällisestä vaikutuksesta, joita appelsiinikuorella on – jatka lukemista ja ala hyödyntää tätäkin osaa appelsiinista, sillä se kannattaa!

1. Se torjuu kolesterolia

verisuoni

Appelsiiniinkuoressa on fytokemikaaleja ja flavonoideja, ja nämä voivat olla tehokas luonnollinen apu niille, joilla on hallitsematon kolesterolin taso.

Kyseiset antioksidantit puhdistavat valtimoita, ja lisäksi ne estävät sen plakin muodostumista, joka aiheuttaa tukoksia ja verihyytymiä.

Samaan aikaan tämä kuori hyödyttää sydämesi ja verisuontesi järjestelmää, sillä se vähentää riskiä saada korkeaa verenpainetta, sydänkohtauksia ja halvauksia.

2. Se torjuu närästystä

Kuoren aktiiviset yhdisteet tuottavat emäksisen vaikutuksen, joka vähentää vatsan happoja.

Appelsiininkuoren nauttiminen haudukkeen muodossa tai smoothieissa tasapainottaa ruoansulatuksen pH-arvoa. Lisäksi se vähentää liiallista hapon tuotantoa silloin, kun kyseessä on ruoansulatuksen ongelmat.

Mitä tulee vakavaan ja toistuvaan närästykseen, tätä nestettä tulisi juoda kerran päivässä 20 päivän ajan.

3. Se helpottaa ruoansulatuksen ongelmia

vatsakipu

On arvioitu, että jokaisessa 100 grammassa appelsiininkuorta on jopa 10,6 gramma kuitua. Kyseessä on elintärkeä ravinne sen kannalta, että voisit varjella ja parantaa ruoansulatuksesi toimintaa.

Jos nautit tätä kuorta säännöllisesti, voit nopeuttaa suolistosi toimintaa, ja samalla voit edistää sitä, että paksusuoleesi varastoitunut jäte lähtee elimistöstäsi pois.

Tämä on yksi parhaista kotitekoisista hoidoista ärtyvän suolen oireyhtymän, ripulin ja tulehdussairauksien estämiseksi.

Jos tämä ei vielä vakuuta sinua appelsiininkuoren hyödyistä, ota huomioon myös se, että sillä on positiivisia vaikutuksia suolistoasi suolejevaan mikrobikasvustoon.

4. Sillä on bakteereja torjuvia vaikutuksia

Kuoren luonnolliset uutteet sisältävät runsaasti fenoli- ja antioksidanttiyhdisteitä. Lisäksi ne toimivat mikrobeja ja bakteereja torjuen.

Sekä sisäisesti ja ulkoisesti voit appelsiininkuoren avulla taistella joukkoa haitallisia taudinaiheuttajia vastaan, johon kuuluvat E. Coli. ja Listeria monocytogenes.

5. Se estää ja lievittää hengitysteiden sairauksia

nuha

Appelsiininkuorella on jopa kymmenkertainen C-vitamiinipitoisuus verrattuna itse appelsiinista saatavaan mehuun. Tämän vuoksi kuori onkin yksi parhaista avuista vastustuskyvyn parantamiseksi.

Tämä antioksidanttiravinne hidastaa virusten ja bakteerien lisääntymistä, ja lisäksi se vahvistaa ihmisen puolustusmekanismeja. Näin voit estää seuraavan tyyppisiä hengitysteiden sairauksia:

  • keuhkoputkentulehdus
  • flunssa
  • vilustumiset
  • allergia
  • astma
  • keuhkosyöpä

6. Se parantaa hampaiden terveyttä

Jos pureskelet hiukan appelsiininkuorta, voit saada aikaiseksi seuraavat vaikutukset suussasi:

  • hengityksen raikastuminen
  • bakteerien hallinta
  • hampaiden kellastumisen välttäminen

Kuoressa on uutteita ja eteerisiä öljyjä, jotka luovat suojaavan muurin, ja ne antavat suojaa bakteeriplakin haitallisia vaikutuksia ja siihen liittyviä tulehduksia vastaan.

Appelsiininkuoren pureskelua suositellaan myös niille, joilla on herkät hampaat, sillä näin voidaan lievittää kyseisen ongelman tuottamia oireita.

Voit laittaa appelsiininkuorta suuhusi raastettuna tahnan muodossa, tai voit hieroa kuoren sisäpuolta hampaitasi vasten.

7. Se auttaa pudottamaan painoa

Appelsiininkuoren kaloripitoisuus on alhainen, mutta siinä on kuitenkin kuitua, kuten myös myrkkyjä poistavia tekijöitä, jotka auttavat pudottamaan painoa tehokkaammin.

Jos nautit sitä haudukkeen muodossa tai lisänä muissa resepteissä, voit edistää kehosi puhdistumisen prosesseja. Voit myös pitkittää tunnettasi kylläisyydestä. Näin voit estää sitä, että saat ruoastasi turhan suuren määrän kaloreita.

8. Se on hyödyksi ihon ulkonäön kannalta

Ulkoisia asioita ajatellen appelsiininkuorella on kiintoisia vaikutuksia ihonhoidossa. Voit siis nauttia siitä sekä terveyden että kauneuden osalta.

Se sisältää runsaasti C-vitamiinia, joten voit kuoren avulla vähentää näppylöitä ja muita sellaisia jälkiä, jotka aiheutuvat ennenaikaisesta ikääntymisestä.

Appelsiininkuoren sisältämien uutteiden avulla se vaikuttaa näitä pieniä näppylöitä häivyttäen ja peittäen. Tämä sisältää myös sellaiset näppylät, joita aiheutuu auringolle altistumisesta, palovammoista ja myrkyllisistä aineista.

Appelsiininkuoresta saatava hauduke toimii iholla luonnollisena hehkeyttäjänä, sillä se puhdistaa ihohuokosia perusteellisesti. Näin se estää mustapäitä, näppylöitä ja aknea kehittymästä.

Kuten voit huomata, tämä osa appelsiinia, jonka luultavasti heität suoraan roskikseen, on itse asiassa todella loistava apu terveyden parantamiseksi, kuten myös kauneudenhoidossakin. Nauti siis appelsiininkuoresta raastettuna, haudukkeen muodossa tai osana monenlaisia reseptejä eksoottisen maun antajana!

UUTISIA VERKOSSA