7 vinkkiä, jotka välittömästi vähentävät kehoon kertyneitä nesteitä

· joulukuu 6, 2016

Vähentääksemme nesteen kertymistä kehoomme, voimme käyttää hyväksi tiettyjen uutteiden diureettisia ominaisuuksia. Ne saavat meidät virtsaamaan useammin, mikä myös auttaa meitä puhdistamaan kehomme kertyneistä myrkyistä, jotka saavat olomme turvonneeksi.

 

Oletko yksi niistä ihmisistä jotka toisinaan tuntevat olonsa turvonneiksi? Se voi johtua kuumuudesta, syömästäsi ruoasta tai hormoneista. Mikä tahansa siihen onkin syynä, tiedämme kaikki että turvonnut tunne on epämiellyttävä ongelma jonka haluamme ratkaista nopeasti.

Alla annamme sinulle joitakin vinkkejä, jotka auttavat sinua luonnollisesti vähentämään nesteiden kertymistä ilman sivuvaikutuksia.

Opi, kuinka voit vähentää nesteiden kertymistä yksinkertaisilla hoidoilla kuten uutteilla, smoothieilla tai kuivaharjauksella.

Vähennä kertyneitä nesteitä muutamissa tunneissa

Prosessoitu ruoka

On olemassa ruokia, jotka johtavat nesteiden kertymiseen ja toisia, jotka toisaalta auttavat meitä pääsemään eroon liiallisista kehon nesteistä kun tunnemme olomme normaalia turvonneemmiksi.

Ensimmäinen askel nesteen kertymisen vähentämiseen on poistaa ne ruoat, jotka aiheuttavat kehoon kerääntyvät nesteet. Ratkaisu on vähentää ruokavaliomme suolan määrää ja kaikkia muita ruokia, jotka sisältävät sitä jossain muodossa:

 • Kova juusto.
 • Lihaleikkeleet ja savustetut lihat.
 • Tölkkiruoat ja suolakurkut.
 • Ranskalaiset perunat, oliivit, pähkinät joissa on lisättyä suolaa, ja muut naksut ja naposteltavat.
 • Pizzat ja muut ennaltavalmistetut ruoat.
 • Kastikkeet.

1. Vähemmän natriumia ja enemmän kaliumia

Pöytäsuola, joka on natriumkloridia, täytyy poistaa ruokavaliosta kokonaan.

Voimme kuitenkin käyttää merisuolaa tai merivettä maltillisissa määrin. Tämä on sen takia, että ne sisältävät muita tärkeitä mineraaleja kuten kaliumia, joka auttaa kehomme tasapainon pitämisessä.

Ytimekkäästi sanottuna, meidän tulee välttää suolaa kokonaan ja nauttia kaliumpitoisia ruokia heti kun tunnemme olomme turvonneeksi. Tällaiset ruoat ovat:

 • Avokadot
 • Pähkinät (pistaasit, hasselpähkinät, mantelit, aina suolaamattomana)
 • Palkokasvit
 • Kvinoa
 • Pinaatti
 • Kookos
 • Banaanit

2. Aluksi… juo vettä

Poista kehoon kertyneet nesteet veden avulla

Tämä vinkki vaikuttaa nurinkuriselta, mutta vedenjuonti auttaa meitä saamaan nesteet ulos kehosta. Vettä tulee kuitenkin juoda mieluiten tyhjään tai melko tyhjään vatsaan, sillä jos juomme syömisen aikana tai juuri sen jälkeen, tämä saa aikaan vastakkaisen efektin ja tulemme enemmän turvonneiksi.

Aloita päivä juomalla kaksi lasia vettä ennen aamiaista. Sitten sinun tulisi juoda ainakin kaksi kupillista päivällä ja kaksi illalla.

Huomaat tämän tuomat positiiviset vaikutukset lyhyessä ajassa. 

3. Valmista päärynä-voikukkasmoothie

Mikäli pidät smoothieista, suosittelemme käyttämään siihen kahta ainesta joilla on diureettisia vaikutuksia: päärynää ja voikukkaa. Kumpikin auttaa sinua vähentämään nesteen kertymistä, samalla kun ne antavat kehollesi mineraaleja ja auttavat maksan toimintaa.

Voit helposti löytää voikukkia kesäisin luonnosta, muulloin luontaistuotekaupasta.

Ainekset

 • 1 teelusikka voikukkaa
 • 1 kuppi vettä (200ml)
 • 1 päärynä

Kuinka se valmistetaan

 • Kuumenna vesi, ja kun se tulee kiehumispisteeseen lisää voikukka. Laita lämpö pois päältä ja anna uuttua 10 minuuttia.
 • Viilennä tämän jälkeen ja pistä säilöön.
 • Kuori päärynä, ota siemenet pois ja lohko se.
 • Laita päärynä ja voikukkavesi tehosekoittimeen ja sekoita kunnes rakenne on tasainen.

4. Nauti vesimelonivettä

Vesimeloni on loistava hedelmä joka auttaa sinua vähentämään nesteen kertymistä sen korkean vesipitoisuuden ansiosta. Sen lisäksi se sisältää vähän kaloreita ja nesteyttää hyvin. Se on myös erittäin kalium-, ja antioksidanttipitoinen.

Yksi tapa nauttia vesimelonia on sekoittaa hedelmäliha siemenineen pienen vesimäärän kanssa tehosekoittimessa ja juoda sitä viikon mittaan.

5. Selleri-sipulikeitto

Keitot ovat loistavaa ruokaa kylminä päivinä. Niillä ei ole vain diureettisia ominaisuuksia, vaan ne myös puhdistavat kehomme toksiineista. 

Jotta keitto voi auttaa meitä vähentämään nesteen kertymistä, meidän tulee lisätä siihen selleriä ja sipulia, sillä ne ovat kaksi kaikista diureettisinta vihannesta. Sen lisäksi ne antavat keitolle herkullisen maun. Voit syödä selleri-sipulikeittoa aterioiden välissä tai alkuruokana.

6. Korte ja vihreä tee

Tämä infuusio on yksi helppo tapa vähentää nesteiden kertymistä ja se voidaan juoda kuumana tai kylmänä. Tällaiset infuusiot auttavat meitä myös juomaan enemmän vettä, mikäli meidän on vaikea ottaa tavaksi juoda simppeliä vettä tarpeeksi päivän mittaan.

Peltokorte huuhtelee nesteitä kehosta samalla kun antaa sille mineraaleja kuten silikonia. Tämä saa meidät virtsamaan useammin ilman, että menetämme mineraaleja kehostamme.

Vihreä tee on korvaamaton juoma, sillä diureettisuuden lisäksi se on voimakas antioksidantti.

Voit yhdistää kummatkin aineet, ja vaihdella niiden välillä. Suosittelemme juomaan niitä pitkin aamua.

7. Kuivaharjaus

Tarvitset vain karhean luonnonharjan tämän tekemiseen. Tämä on metodi joka nopeuttaa imunestekiertoa ja auttaa kehon nesteiden poistamisessa melkein välittömästi.

Voit kuivaharjata ihoasi 10 tai 20 minuuttia. Tämä jälkeen näet, että tämä tapa parantaa verenkiertoasi ja jättää ihosi pehmeämmäksi.