7 tapaa hyödyntää etikkaa puutarhassa

Moni ei tiedä, että etikka voi olla ratkaisu kasvien hoitoon liittyviin ongelmiin. Jatka lukemista ja tutustu sen moniin käyttötarkoituksiin puutarhassa.
7 tapaa hyödyntää etikkaa puutarhassa

Viimeisin päivitys: 24 huhtikuuta, 2019

Monia kodin tuotteita voidaan tunnetusti käyttää useampiin tarkoituksiin, ja etikka on ehdottomasti yksi niistä. Tiesitkö, että se voi hyödyttää myös kasveja? Hyödynnä etikkaa puutarhassa näillä vinkeillä!

Ihmiset eivät useinkaan ole tietoisia päivittäin käyttämiensä tuotteiden ominaisuuksista ja turvautuvat ensisijaisesti kemikaaleihin puutarhanhoitoon liittyvissä ongelmissa. Tämä ei aina ole välttämätöntä. Etikka on luonnollinen tuote, joka voi auttaa ratkaisemaan monet kasvien hoitoon liittyvät pulmat.

Tässä artikkelissa näytämme seitsemän tapaa hyödyntää etikkaa puutarhassa.

7 tapaa hyödyntää etikkaa puutarhassa

hyödynnä etikkaa puutarhassa

1. Tappaa rikkaruohot

Etikka on hyvin hapokas aine, sillä siinä on paljon etikkahappoa. Samalla tavoin kuin se aiheuttaa kemiallisia reaktioita sitä nautittaessa, se reagoi myös joutuessaan kosketuksiin kasvien kanssa.

Sen rikkaruohoja tuhoava vaikutus ei kuitenkaan ole pitkäkestoinen, joten se ei ole niin tehokas kuin muut tuotteet tai rikkaruohojen kitkeminen käsin. Mutta se voi tehota todella hyvin pieniin rikkaruohoihin, kuten niihin jotka kasvavat saumojen väleissä.

2. Tuhoaa sientä

Etikka tappaa kasveissa olevaa sientä. Se vaikuttaa samankaltaisesti kuin ruokasooda. Erona on se, että kun ruokasooda nostaa pH-arvoa ja luo emäksisen ympäristön, mikä estää sienten leviämistä, etikka puolestaan alentaa pH:ta ja muodostaa sienten kannalta haitallisen happaman ympäristön.

Liota yksi ruokalusikallinen etikkaa kahteen litraan vettä ja levitä sitä kasvien lehdille kaksi kertaa viikossa ja sateen jälkeen.

minttu

3. Happamampi maaperä

Kuten yllä mainitsimme, etikka alentaa ympäristön pH-arvoa. Sitä voidaan siis käyttää maaperän happamoittamiseen. Sekoita vain pari desiä etikkaa vajaaseen 4 litraan vettä ja kaada sitä maahan.

Tästä on hyötyä sellaisille kasveille, jotka tarvitsevat menestyäkseen happaman maaperän (atsalea, ruusu, laventeli, mustikka ja gardenia). Se auttaa vapauttamaan maaperästä rautaa, joka on kasveille hyvin hyödyllinen mineraali.

4. Karkottaa muurahaisia

käytä etikkaa puutarhassa muurahaisten karkoittamiseen

Jos olet havainnut muurahaispesän puutarhassasi, voit käyttää etikkaa sen hävittämiseen. Suihkuta vain laimentamatonta etikkaa pesän päälle parin päivän ajan, niin muurahaiset katoavat vähitellen.

Tämän voi tehdä myös muualla talossa. Etikka on yksi tehokkaimmista luonnollisista hyönteismyrkyistä, eikä sillä ole mitään haitallisia terveysvaikutuksia.

Se tehoaa myös muunlaisiin kasveja tuhoaviin hyönteisiin. Jos suihkautat hieman etikkaa kasvien lehdille, saat pidettyä etanat poissa.

5. Lannoite ruukkukasveille

Etikan avulla myös ruukkukasveista saa terveempiä. Sekoita kaksi ruokalusikallista omenaviinietikkaa kolmeen litraan vettä ja suihkauta liuosta kasveihin. Näet tuloksia nopeasti!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua: Huonekasvien seitsemän hyötyä

6. Antaa kasveille elinvoimaa

Jos tykkäät pitää kukkia maljakoissa, etikka voi olla paras apusi. Kukat kestävät sen avulla pidempään. Sekoita vain kaksi ruokalusikallista etikkaa ja saman verran sokeria litraan vettä. Kaada tätä seosta sitten maljakoihin ja laita kukat niihin.

Hoida kasveja sitten tavalliseen tapaan. Leikkaa kasvin varret ja vaihda liuos suunnilleen 5 päivän välein.

etikkaa

7. Ruosteen poistaminen puutarhavälineistä

Etikka ei ole hyödyllinen ainoastaan kasveille, vaan sitä voidaan käyttää myös puutarhavälineiden huoltoon.

Jos olet kyllästynyt ruosteisiin välineisiin, levitä niille laimentamatonta etikkaa ja huuhtele. Toinen hyvä vaihtoehto on liottaa työvälineitä suoraan laimentamattomassa etikassa. Molemmat menetelmät ovat helppoja ja tehokkaita.

Etikka on loistava tuote, jolla on lukeattomia käyttötapoja. Useimmat ihmiset eivät ole tietoisia kaikista sen ominaisuuksista, eivätkä näin ollen osaa hyödyntää sitä maksimaalisesti.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.



Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.