7 superruokaa, jotka puhdistavat maksaa luonnollisesti

Maksa on äärimmäisen tärkeä osa ihmisen kehoa, ja sitä kannattaa hoitaa luonnollisin keinoin muun muassa tässä artikkelissa esittelemillämme seitsemällä superruoalla.

Maksa on sappirakon ohella erittäin tärkeä tekijä kehon terveyden varmistamisessa. Se ei kuitenkaan ole merkittävä elin vain ruoansulatuksen osalta, sillä lisäksi maksa osallistuu eräisiin elintärkeisiin prosesseihin, kuten esimerkiksi hormonien erittämiseen ja tiettyjen ravinteiden varastointiin.

Lisäksi maksa luokitellaan myös erittäväksi elimeksi, sillä se suodattaa verta jatkuvasti. Näin verestä poistuu myrkyllisiä aineita, joita siihen kertyy.

Tämä auttaa tuhoamaan tietyn tyyppisiä viruksia ja bakteereja, ja lisäksi se auttaa estämään tiettyjä kroonisia sairauksia.

Ongelmana tässä on se, että joskus maksalla on vaikeuksia suorittaa toimintojaan. Tämä johtuu joko jostakin sairaudesta tai liiallisesta jätteen kertymisestä, minkä aiheuttavat huonot elintavat.

Tämän vuoksi onkin elintärkeää parantaa ruokailutottumuksia ja syödä enemmän luonnollisia ruokia, jotka auttavat vahvistamaan ja stimuloimaan maksasi toimintoja.

Tällä kertaa haluamme kertoa seitsemästä parhaasta ruoasta maksan terveyden edistämiseksi – lisää nämä päivittäisiin rutiineihisi, jotta voisit huolehtia paremmin tästä korvaamattomasta osasta kehoasi!

1. Parsakaali

parsakaali ja maksa

Parsakaali on yksi kaikkein parhaista tuotteista maksan puhdistamiseksi luonnollisesti, ja sitä pidetään myös yhtenä terveellisimmistä vihreistä kasviksista.

Se sisältää kyvykkäitä antioksidantteja, jotka auttavat alentamaan riskiäsi saada syöpää sekä poistavat myrkyllisiä aineita, jotka jäävät kehoon varastoon.

Parsakaalin sisältämä runsas kuitu on suureksi avuksi ruoansulatuksen hyvän toiminnan kannalta, ja se myös auttaa hallitsemaan korkeita kolesterolin tasoja.

Lopuksi vielä sellainen fakta, että keho saa parsakaalista E-vitamiinia, joka on rasvaan liukeneva ravinne, ja sillä on antioksidanttivaikutus, joka suojaa tätä elintä ennenaikaiselta kunnon huonontumiselta.

Lue aiheesta lisää: Herkullisen parsakaalikeiton terveyshyödyt

2. Pähkinät

Pähkinöissä on ravinteita, kuten aminohappoa nimeltään L-arginiini, jonka vaikutukset kehossa vähentävät maksan myrkyttyneisyyttä.

Tämä ravinne yhdistettynä kuituun ja Omega-3 -rasvahappoon tekee pähkinöistä hyvän vaihtoehdon, jos haluat stimuloida tämän elintärkeän elimen puhdistumista.

Pähkinöiden nauttiminen pienissä määrissä hallitsee kolesterolin tasoja sekä tukee rasvan käsittelyn prosessia ruoansulatuksessa.

3. Omena

omenat

Omena on yksi sellainen superruoka, jota kaikkien kannattaisi sisällyttää säännöllisesti ruokavalioonsa.

Tämä hedelmä tunnetaan sen lääkinnällisistä vaikutuksista, ja se onkin ollut käytössä näiden kykyjensä ansiosta jo ikuisuuden. Omena on ihanteellinen tuote maksan puhdistamiseksi sekä sappirakon toiminnan tehostamiseksi.

Lisäksi tässä hedelmässä on pektiiniä, joka on tietyn tyyppinen liukeneva kuitu. Se tekee omenasta sen tyypin ruokaa, joka edistää ruoansulatuksen kanavien puhdistumista poistamalla myrkyllisiä aineita paksusuolesta ja maksasta.

Kyseisen hedelmän syönti alentaa huono kolesterolin eli LDL-kolesterolin määrää kehossa, ja lisäksi se vähentää ylirasittumista niistä tehtävistä johtuen, jotka liittyvät tämän tyypin kolesterolin käsittelyyn.

Lisäksi saat omenasta omenahappoa, joka on luonnollinen ravinne, joka edistää karsinogeenisten yhdisteiden poistumista, kuten myös vereen jääneiden myrkyllisten aineiden katoamista.

4. Sitrushedelmät

Kaikki sitrushedelmien tyypit sisältävät eteerisiä oljyjä ja antioksidanttivitamiineja, jotka puhdistavat maksaa luonnollisesti sekä rauhoittavat tulehtuneisuutta.

Niiden suuri C-vitamiinin määrä lisää vastustuskyvyn toimintaa kehossa sekä estää tulehdusten kehittymistä, kuten myös vakavia sairauksia.

Sitrushedelmät vaikuttavat kehossa myös siten, että ne parantavat myrkyllisten aineiden synteesin prosessia sekä tehostavat niiden poistumista ruoansulatuksen kautta.

5. Avokado

avokadot

Avokado on yksi kaikkein ravinteikkaimmista hedelmistä, ja se edistää hyvinvointia sekä maksan tervehtymistä.

Tämä on ihanteellinen tuote, jotta voisit poistaa myrkyllisiä aineita joita kehoosi on kertynyt, sillä avokado sisältää elintärkeitä aminohappoja, kuitua ja antioksidantteja.

Lisäksi avokado antaa kehollesi glutationia, joka on yhdiste, jota maksa tarvitsee poistaakseen haitallisia tekijöitä ja myrkkyjä.

Tämän hedelmän sisältämä runsas Omega-3 -rasvahappojen määrä auttaa poistamaan huonoa kolesterolia, eli LDL-kolesterolia, ja nämä hapot ovat tärkeitä tulehtuneisuuden prosessien säätelyssä.

6. Oliiviöljy

Oliiviöljy on yksi kaikkein terveellisimmistä rasvoista, joita voit ruokavalioosi lisätä siinä tarkoituksessa, että maksasi terveys kohenisi.

Se sisältää antioksidantteja, kuten myös tulehtuneisuutta poistavia ja puhdistavia tekijöitä, jotka edistävät veren puhdistumista. Tämä auttaa poistamaan kehosta kunnolla myrkyllisiä aineita.

Lisäksi tästä öljystä löytyvät elintärkeät rasvahapot hallitsevat huonon kolesterolin tasoja elimistössä. Niistä saat myös parannusta valtimoidesi terveyteen, jotta riski sydänsairauksista vähenisi.

Oliiviöljyn sisältämä E-vitamiini ja aminohapot luovat suojaavan muurin vapaita radikaaleja vastaan. Tämä vähentää riskiä saada syöpää ja kroonisia sairauksia.

7. Tomaatti

tomaatit

Tomaateissa on lykopeenia ja elintärkeitä aminohappoja. Sen jälkeen kun ne ovat imeytyneet kehoosi, nämä tekijät edistävät maksan hyvää toimintaa, jotta jätettä voisi poistua kehostasi optimaalisella tavalla.

Tomaatti sisältää glutatioonia, joka on kyvykäs proteiini, ja sen vuoksi tämä hedelmä pystyy poistamaan myrkkyjä, ja siten se parantaa maksan kykyä toimia kunnolla.

Siinä on myös flavonoideja ja beetakaroteenia, jotka ovat antioksidanttivaikutteisia aineita, jotka parantavat verenkiertoa sekä tarjoavat suojaa vapaita radikaaleja vastaan.

Jotta voisit pitää maksasi terveenä ja vapaana myrkyllisistä aineista, lisää nämä tuotteet säännölliseksi osaksi ruokavaliotasi. Jotta voisit tehostaa niiden hyviä vaikutuksia, muista, että lisäksi tulisi myös välttää huonoja elintapoja, kuten esimerkiksi alkoholin juontia ja tupakointia.

Artikkelin pääkuva on peräisin lähteestä © wikiHow.com.

UUTISIA VERKOSSA