7 ruokaa, jotka voivat kiihdyttää aineenvaihduntaasi

· kesäkuu 13, 2015

Kun ihmisellä on hidas aineenvaihdunta, on hyvin todennäköistä että hänen painonsa nousee helposti, koska hän itse päättää sen, miten kuluttaa kaloreita. Tästä syystä on tärkeää hakea tarvitsemaasi apua aineenvaihduntasi kiihdyttämiseksi.

Saavuttaaksesi nopeamman aineenvaihdunnan voit käyttää erilaisia luonnollisia välineitä, jotka ovat hyvin tehokkaita, kuten: riittävä lepo, säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio. Sinun tulee tietää mitä sellaisia ruokia on syötävä, joilla on kyky kiihdyttää aineenvaihduntaasi.

Vinkkejä aineenvaihduntasi luonnolliseen kiihdyttämiseen

Kun aineenvaihduntasi on hyvin hidas, käytät vähemmän energiaa kuin mitä elimistösi kuluttaa. Tästä syystä elimistöösi kertyy rasvaa, mikä puolestaan lisää painoasi. Päästäksesi hyvään tasapainoon sinun tulisi yrittää varmistaa, että aineenvaihduntaasi kiihtyy luonnollisesti niillä ruoilla, joilla on aineenvaihduntaa kiihdyttäviä ominaisuuksia. Seuraavat ruoat ovat esimerkkejä näistä:

Paprikat

Paprikat sisältävät runsaasti kapsaisiinia. Siksi paprikat ovat erinomaisia aineenvaihdunnan parantamiseen. Se puolestaan auttaa tehostamaan kalorien palamista, vähentäen tehokkaasti rasvan määrää. Ne tekevät sinut myös vähemmän nälkäiseksi aterioiden välillä.

Kahvi ja vihreä tee

vihreä-tee

Asiantuntijoiden mukaan kuluttamalla neljä kuppia kahvia tai teetä päivän mittaan voit huomattavasti kiihdyttää aineenvaihduntaasi. Tämä johtuu niistä antioksidanteista, joita näitä juomia päivittäin nauttivat ihmiset saavat.

Artisokat

Artisokissa on ainesosa nimeltään inuliini. Se on hiilihydraatti, joka vaikuttaa siihen, kuinka paljon greliiniä elimistösi tuottaa. Greliini on hormoni, joka säätelee nälän ja kylläisyyden tunteita. Jos et tunne itseäsi nälkäiseksi, ruumiisi kuluttaa enemmän kaloreita.

Inkivääri

inkivääri2

Inkivääri sisältää runsaasti antioksidantteja ja muita elimistölle tärkeitä aineita. Inkivääri lisää aineenvaihduntaasi ja kylläisyyden tunnetta. Tämä saa aikaan sen, että sinulla ei ole tunnetta syömisen tarpeesta koko ajan. Tämä on erittäin tärkeää silloin, kun haluat pudottaa painoasi ja pitää sen hallinnassa.

Jalopähkinät ja kala

Jalopähkinät ja kala ovat merkittäviä Omega-3 -rasvahappojen lähteitä. Nämä rasvahapot vähentävät leptiini -nimisen hormonin määrää elimistössäsi. On osoitettu, että kun tämän hormonin määrä on alhaisempi, aineenvaihdunta lisääntyy vauhdilla ja lisää näin kalorien palamista.

Päärynät ja omenat

päärynä

Näillä hedelmillä on kyky auttaa polttamaan rasvaa, mikä puolestaan mahdollistaa sinulle terveellisen painon. Älä epäröi ottaa näitä osaksi ruokavaliotasi ja tulemasta suosikiksi päivittäisillä aterioillasi, jos todella haluat pitää huolta painostasi, ja tietenkin viime kädessä terveydestäsi.