7 pientä muutosta jotka auttavat painonpudotuksessa

toukokuu 24, 2015

Tiesitkö, että pienillä muutoksilla ruokailutottumuksiisi, kuten syömällä enemmän proteiinia ja jättämällä hedelmät pois tiettyinä ruokailuaikoina, voit huomattavasti vaikuttaa vyötärölinjaasi?

Tässä kerromme seitsemästä yllättävän pienestä muutoksesta tottumuksiisi, jotka voivat auttaa sinua pudottamaan painoa vaivattomasti.

Hedelmät – nauti ne aterioiden ulkopuolella!

Hedelmät ovat todella terveellinen ja tarpeellinen osa ruokavaliota. Sinun tulisi syödä kaksi tai kolme annosta tuoreita sesongin hedelmiä joka päivä, koska ne antavat sinulle vitamiineja, mineraaleja ja kuituja.

Hedelmät sisältävät kuitenkin myös happoja ja sokereita, ja niiden ruuansulatus on nopea, mistä syystä hedelmien syöminen jälkiruuaksi voi vaikuttaa huonolla tavalla ruoansulatuselimistöön, aiheuttaen käymistilan ja edelleen kaasuja. Jos ravintoaineet eivät imeydy kunnolla, paino voi lähteä nousuun.

Jos taas syöt hedelmiä aamupäivällä tai puolivälissä iltapäivää, vaikutus on päinvastainen, koska hedelmät ovat antoisia ja auttavat sinua pysymään loitolla vähemmän terveellisistä välipaloista. Ainoat poikkeukset jotka voit tehdä aterioilla, ovat omenat ja päärynät, joita pidetään neutraaleina hedelminä.

omenat-3

Syö yksinkertaisesti sekoittamatta liikaa

Voit tehdä poikkeuksia kun sinulla on vieraita tai kun syöt ulkona, mutta päivittäisessä elämässä on parasta tehdä yksinkertaisia aterioita joissa on kasviksia, viljaa tai tärkkelyspitoisia ruokia ja proteiinia. Näin sinulla on täydellinen ja tasapainoinen ateria joka vaikuttaa myönteisesti ravintoaineiden imeytymiseen. Kuinka me saamme aikaan tämän aterian?

  1. Kasvikset: salaatti, vihannes, gazpacho (espanjalainen kylmä keitto), sosekeitto, omena tai päärynä
  2. Vilja tai tärkkelys: riisi, pasta, peruna, leipä, jne.
  3. Proteiini: liha, kala, kananmuna, palkokasvit, pähkinät tai kasvisvalkuainen

Proteiini auttaa painonpudotuksessa

Nykypäivänä hiilihydraatteja tulee usein niin sanotusti väärinkäytettyä esimerkiksi voileivissä, pastassa, pizzassa tai leivonnaisissa jne. Hiilihydraatit antavat energiaa koko päivän, mutta jos et käytä niitä oikein ja jätät niiden antaman energian käyttämättä, ravintoaineet varastoituu elimistöön, eli toisin sanoen ne lihottavat.

Toisaalta, on olemassa erittäin proteiinipitoisia ruokavalioita jotka eivät myöskään ole täysin terveellisiä vaikka ne saattavat auttaa sinua pudottamaan painoa nopeasti. Tällainen ruokavalio voi ylityöllistää munuaiset ja maksan ja sillä voi lisäksi olla jojovaikutus painoon.

Siksi suosittelemme sopivaa määrää proteiinia joka aterialla. Tarkoituksena ei ole ainoastaan polttaa kaloreita, vaan saada myös vyötärölinja kapenemaan.

Kuitu vähentää turvotusta

Ravintokuitu on välttämätön suoliston moitteettoman toiminnan takia, sillä jos nämä elimet eivät toimi kunnolla ummetuksen, ripulin tai jonkin muun ongelman takia, vatsasi voi tulehtua.

Tästä syystä sinun tulisi nauttia kuitupitoisia ruokia joka päivä, hyvinä esimerkkeinä mainittakoon hedelmät ja kasvikset, sekä mieluiten täysvehnää sisältävät ruoat. On myös tärkeä juoda tarpeeksi vettä aterioiden välillä – tämä auttaa pääsemään eroon kuidusta.

salaatti-diekatrin1

Iltapäivän aikana… Älä syö mitään

Eri maissa on omat aikataulut, eivätkä ne ole samat talvella ja kesällä, mutta totuus on, että kaikki se, mitä syöt iltapäivällä ja illalla, ei yleensä tule poltetuksi, ja tästä syystä saatat lihoa, sinulla voi olla nukkumisongelmia tai maksasi väsyy. Hyviä valintoja iltasyömiseksi ovat uutteet, kasvikset, keitot, salaatit, puolimakeat hedelmät, proteiinipitoiset ruoat, jne.

Kaikki rasvat eivät ole tasa-arvoisia

Tiesitkö, että leivonnaiset ja avokado eivät lihota yhtäläisellä tavalla? Älä rajoita itseäsi laskemalla kaloreita, mutta pidä kuitenkin mielessä, että hyvät rasvat ovat tärkeitä keholle, joka käyttää niitä ravitsemaan elimiä, kosteuttamaan ihoa ja limakalvoja jne.

Huonot rasvat puolestaan eivät anna sinulle paljon ravinteita ja ne ovat vahingollisia, ja siksi elimistösi pitää niitä ns. varastoissa tai vararavintona. Valitse siis terveellisiä rasvoja, joita saat pähkinöistä, laadukkaista kasviöljyistä, kalasta tai munista, ja pyri välttämään kovia rasvoja, paistettuja ruokia, leikkeleitä jne.

Opi syömään oikein

Painon nousu tai lasku ei riipu ainoastaan syötyjen kaloreiden määrästä, vaan pikemminkin siitä, miten syöt:

  • Pureskele ruoka hyvin
  • Älä syö seisaaltaan tai kiireessä
  • Lepää ainakin 10 minuuttia ennen kuin palaat rutiiniisi
  • Älä juo liikaa aterioilla
  • Älä syö suuria määriä kerralla
  • Nauti ruuastasi mutta älä ole pakkomielteinen sen suhteen

Kuvat – vastfield ja diekatrin

UUTISIA VERKOSSA