7 optimistista tapaa

lokakuu 11, 2016
Positiivisen asenteen omaksuminen ei aina ole helppoa. Mutta jos onnistut siinä, pystyt paremmin selviytymään stressistä ja vaikeuksista sekä nauttimaan asioista, joita elämällä on sinulle tarjota.

Optimismi on joillakin ihmisillä oleva kyky nähdä ja arvioida asiat positiivisemmasta näkökulmasta. Se on henkilökohtainen päätös, josta voi olla hyötyä kaikenlaisissa eteen tulevissa tilanteissa. 

Älä kuitenkaan anna optimistisuuden muuttua tekosyyksi paeta todellisuutta tai välttää kohtaamasta epämiellyttäviä tilanteita. Päinvastoin, optimismin avulla on mahdollista hyväksyä ja kohdata kaikenlaiset ongelmat vakuuttuneena siitä, että tilanne tulee ratkeamaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Joidenkin ihmisten on vaikeampi saada tämä ominaisuus esiin, kun sen tarve tulee. Siksi tässä artikkelissa haluamme jakaa seitsemän optimistista tapaa, jotka auttavat sinua kehittämään positiivisempaa asennetta.

Optimistiset parannukset

1. Nauti hetkestä

suunnittelu

Tulevaisuuden suunnittelu ei ole pahasta, ja itse asiassa suurin osa ihmisistä tarvitseekin sitä aktiivisesti. Mutta sen ei pitäisi koskaan aiheuttaa ahdistusta tai turhautumista. Aina kun mahdollista, sinun tulisi elää kokonaan hetkessä ja yrittää saada joka päivä tilaisuus tavoitella haluamaasi tulevaisuutta.

Jos sinulla on huono päivä tai kaikki näyttää harmaalta, oikea asenne pitää stressin loitolla ja auttaa sinua nauttimaan kaikkein pienimmistäkin asioista.

Katso myös: Huolehditko toisista oman itsesi kustannuksella?

2. Päästä irti negatiivisesta energiasta

Valitettavasti negatiivista energiaa on kaikkialla ja se nousee esiin sillon, kun sitä vähiten odotat. Sitä aiheuttavat keskustelut perheen kanssa, ihmissuhdeongelmat tai muut negatiiviset tilanteet, jotka aiheuttavat stressiä tai muita onnellisuuttasi latistavia tunteita.

Mielipahan unohtaminen ja ristiriitojen ratkaiseminen on paras tapa estää negatiivista energiaa muuttumasta esteeksi sille, että voisit nauttia elämästäsi joka päivä.

On myös tärkeää ottaa etäisyyttä ihmisiin, jotka tuntuvat vain haluavan tartuttaa negatiivisuutensa sinuun kateuden ja itsekkyyden kautta, tai yksinkertaisesti näkemällä vain asioiden huonot puolet.

3. Älä koe, että sinun tulisi tanssia muiden pillin mukaan

Juoruilu

Kaikki eivät ajattele samalla tavalla, ja kyllä, joskus se voi rajoittaa nauttimista tietyistä toiminnoista ja esiin nousseista mahdollisuuksista.

Mutta vaikka ihmiset yleensä haluavat vain antaa hyviä neuvoja, on niitäkin, jotka haluavat sinun toimivan tai näkevän asiat heidän haluamallaan tavalla, mahdollisesti sinun oman tahtosi vastaisesti.

Sinun on opittava elämään oman mielesi mukaan välittämättä muiden mielipiteistä, tiedostaen kuitenkin aina, mikä on oikein ja väärin.

4. Hyväksy epäonnistumiset elämässäsi

Epäonnistuminen on osa oppimiskokemusta. Jossain vaiheessa jokaisen on kohdattava epäonnistumisia, kaikilla elämän osa-alueilla. Tärkeää on se, että otat epäonnistumiset vastaan positiivisella asenteella, tietäen, että voit aina yrittää uudelleen saada parempia tuloksia.

Murheisiin hukuttautuminen huonon kokemuksen jälkeen saa vain aikaan turhautumista ja esteitä, vieden sinulta mahdollisuuden käyttää hyödyksi muita tilaisuuksia.

5. Opi tunnistamaan omat taitosi

Tyttö maalaa

Sellaisilla ihmisillä, jotka tietävät missä he ovat eteviä, on positiivisempi näkemys elämästä. Tämä johtuu heidän itsetuntonsa kasvamisesta, minkä ansiosta heillä on paremmat sosiaaliset suhteet ja he pystyvät etsimään enemmän nautintoa ja iloa.

Itsevarmuus on avaintekijä käsiteltäessä mitä tahansa tilannetta, joka saattaa aluksi vaikuttaa hankalalta ratkaista. Ajattele optimistisesti, jotta kykenet kestämään vaikeat olosuhteet.

6. Yhdistä positiivinen ajattelu terveellisiin fyysisiin tapoihin

Fyysisen ja psyykkisen terveyden yhdistäminen parantaa lähes aina ulkonäköäsi ja kykyjäsi. Kuntoile, aseta tavoitteita itsellesi tai jaa ajatuksesi lähimmäisen kanssa, joka kykenee paremmin auttamaan sinua näkemään hyvät puolet joka tilanteessa.

Ei ole kyse siitä, että yrittää vain olla optimistinen – tämän tulisi olla asennemuutos, joka auttaa sinua voittamaan rajoitukset ja olemaan parempi ihminen joka päivä.

Käy lukemassa tämä artikkeli: 10 käskyä aivoille

7. Sano ”ei” sanoille ja ”kyllä” teoille

Tytön optimismi

Sanat ovat vain sanoja, joskus vailla merkitystä. Teot jättävät jälkensä ja todistavat, että selviät jokaisesta vaiheesta matkalla kohti päämääriäsi.

Sen sijaan, että vain latelisit positiivisia asioita, jotka saavat kuvittelemaan tai vaikuttamaan siltä, että kaikki olisi hyvin, on parasta yrittää taistella kovasti toteuttaakseen tavoitteensa.

Näiden neuvojen toteuttaminen käytännössä päivittäin auttaa sinua muokkaamaan asenteestasi paremman vastoinkäymisiä kohdatessa.

Vaikka tämä saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta, se ei ole sitä, puhumattakaan että siitä pitäisi tulla elämäntapa. Mutta kannattaa alkaa omaksua näitä ajatuksia yksi kerrallaan, kunnes niistä tulee vakiintunut osa sinua.

 

 

UUTISIA VERKOSSA