7 mahtavaa strategiaa mielen ketteryyteen: kokeile niitä nyt!

kesäkuu 11, 2017
Parantaaksesi mielesi ketteryyttä sinun täytyy haastaa aivojasi päivittäin uusilla asioilla ja yllätyksillä, jotta ne eivät tule liian tottuneiksi ja lopeta stimulointia. Tällaiset harjoitukset ovat mahtava tapa haastaa aivojasi. 

Mielen ketteryydeksi luetaan kaikki nuo mahtavat kognitiiviset prosessit jotka antavat sinulle kyvyn järkeillä ja tulla johtopäätöksiin nopeasti. 

Tämä näkökulma sisältää myös luovuuden, kykysi analysoida asioita, ja nopeutesi tehdä päätelmiä päivittäisessä elämässäsi.

Kaikki nämä prosessit eivät ole lahjoja tai kykyjä jotka vain soveltuvat nuorempiin ihmisiin. Aivan päinvastoin! Puhumme konsepteista joita voidaan treenata, jotka eivät häviä kun vanhenet, ja että sinun täytyy työskennellä päivittäin sopeutuaksesi uusiin ympäristöihin paremmin.

Sinun täytyy vain olla niistä tietoinen.

Aivan kuten urheilu, kuntosalilla käynti tai jooga, on välttämätöntä omistaa muutama minuutti päivässä näille yksinkertaisille strategioille. Ne rohkaisevat kommunikaatiota aivojesi kahden puoliskon välillä, luovat uusia neurositeitä ja vähitellen parantavat mielesi ketteryyttä. 

Lue eteenpäin saadaksesi selville kuinka.

1. Pukeudu tai riisuudu silmät kiinni

Vaikka vain kerran päivässä, kokeile tätä! Pukeudu tai riisuudu silmät kiinni. Se saattaa vaikuttaa hupsulta, mutta se aktivoi mahtavia prosesseja:

  • Ensinnäkin, se parantaa koordinaatiokykyä.
  • Se optimoi aivojesi oikean ja vasemman puolen yhteyttä.
  • Lisäksi se parantaa hienomotoriikkataitojasi.
  • Se auttaa sinua tekemään ”karttoja” mielessäsi, mukaan lukien nappien välisen eron, kuinka käyttää vetoketjua, minne laittaa kätesi, jne.

Tee tämä harjoitus aina turvallisesti: sängylläsi istuminen on parempi vaihtoehto kuin sen tekeminen seisten.

Ota selville Parhaat fyysiset harjoitukset terveille aivoille 

2. Arviointipeli

lukee alasti omena kädessä

Tämä on selvää: mielesi ketteryyden parantaminen vaatii tahdonvoimaa. Vaikka nämä saattavat vaikuttaa vain yksinkertaisilta harjoituksilta, aivosi kiittävät sinua näistä tavoista rikkoa rutiineitasi ja uusien virikkeiden löytämisestä.

Arviointipeli on tavallinen päivittäinen haaste, joka vaatii sinua ottamaan käyttöön kolme prosessia: huomion, arvioinnin ja laskelmoinnin. 

Tämä sarja kysymyksiä on esimerkki:

  • Kuinka monta porrasta työpaikallani on?
  • Kuinka monella ihmisellä on päällään jokin musta vaate tässä bussissa?
  • Katso ohiajavan auton rekisterikilpeä, jos kaksi viimeistä numeroa lasketaan yhteen, mikä on tulos?
  • Kun olet liikennevaloissa, kuinka monta sekuntia kuluu että valo muuttuu vihreäksi?

Tällaiset hauskat kysymykset ovat mahtava tapa hienosäätää mentaalisia kykyjäsi ja parantaa huomiotasi, arviointiasi ja laskelmointitaitojasi. 

3. Opi 5 sanaa vieraalla kielellä joka päivä optimoidaksesi mielesi ketteryyden

Ei ole väliä minkä kielen valitset tai jos se on eri kieli joka päivä. Parantaaksesi mielen ketteryyttä, 3-5 uuden sanan oppiminen päivittäin voi olla hyvin auttavaista. 

Globaalin perspektiivisi laajentamisen lisäksi parannat kielellisiä kykyjäsi samalla kuin luot uusia neurokudoksia, jotka tarkoittavat suurempia mielen ”varastoja”, jotka auttavat ketteryydessä vuosien saatossa.

4. Sekoita rutiiniasi niin paljon kuin mahdollista

pitää hauskaa

Yksi aivojesi pahimmista vihollisista on jäykkä rutiini jolloin mitään uutta ei koskaan tapahdu ja aivosi menee autopilotille.

Kun kaikki tekemäsi ja kokemasi on rajoitettu samaan asiaan kaiken aikaa, jättämättä tilaa luovuudelle, vapaudelle tai henkilökohtaiselle mielihyvälle, nämä ovat seuraukset: muistin menetys, keskittymisen puute, hitaammat refleksit ja niin edelleen.

Sinun tulisi mielellään ottaa 1-2 tuntia aikaa vain itsellesi päivittäin. Nuo pienet hetket itsellesi ovat lahja mielellesi ja aisteillesi.

5. Kiinnitä huomiota, priorisoi, keskustele ja tule johtopäätöksiin

Sosiaalinen kontakti, positiiviset ihmissuhteet, dialogit ja keskustelut jotka laajentavat perspektiiviäsi ja lisäävät tietoasi ovat todella mielen ketteryyden parantamisen ”polttoaine”.

Opi prosessoimaan informaatiota nopeammin ja päätä mikä on tärkeää, samalla kun tulet omiin johtopäätöksiisi.

Ja usko tai älä, jopa kiistely silloin tällöin terävöittää mieltäsi.

Kaikki nämä auttavat parantamaan keskittymistäsi, kykyäsi vastata, itsevarmuuttasi ja jopa psyykkistä tilanteiden hallintaa. 

6. Pidä päiväkirjaa

kirjoittaa

Monet ihmiset ovat jo ottaneet tavaksi saada omat ideansa, ajatuksensa ja muistonsa paperille pitämällä päiväkirjaa.

Tämä harrastus on myös mahtavaa terapiaa mielellesi. Opit muuttamaan ideasi ja asiat jotka tapahtuvat päivässäsi sanoiksi ja tarinoiksi.

Ajattelu tekee sinut ketterämmäksi, se antaa sinulle keinon purkaa tunteitasi, ja tällä kaikella on vaikutus aivoihisi.

Luovuutesi nousee. Itse asiassa, kun alat kirjoittaa, lopulta haluat kirjoittaa enemmän. Se on kuin ovi, joka avautuu useisiin muihin tutkittaviin teihin.

7. Käy kävelyllä joka päivä

jalat ja höyhenet

Kehosi on samassa tahdissa mielesi kanssa. Väsynyt, stressaantunut, turta keho tekee aivosi hieman kankeammiksi. Täten se keskittyy asioihin jotka estävät luovuutta ja rentoutumista ja keskittyy vain ulkoiseen stimulaatioon.

Juokseminen on itse asiassa rentouttavaa aivoillesi. Kävely vapauttaa mielesi ja saa kehosi tuntumaan mahtavalta. Kun laitat jalkaa toisen eteen, mielesi avautuu, etenkin koska se saa enemmän happea ja ravinteita.

Jos haluat notkeamman mielen, muista tämä: investoi itseesi ja tee oppimisen intohimosta iso osa elämääsi. 

UUTISIA VERKOSSA