7 mahtavaa aamuista tottumusta

Mielialan kannalta ei ole olemassa parempaa neuvoa kuin se, että aamulla herättyäsi kannattaa nousta heti ylös sängystä ja lähteä liikkeelle. Niin saat päivääsi energiaa, ja samalla parannat verenkiertoa sekä tehostat aineenvaihduntaasi.

Positiivinen asenne ja hymyileminen heti aamusta alkaen ovat erittäin hyväksi terveydelle, ja vaikutukset näkyvät koko päivän ajan. Päivän aloitus negatiivisella asenteella taas tarkoittaa, että sinulta tulee puuttumaan energiaa päivän edetessäkin, ja tunnet itsesi jatkuvasti väsyneeksi.

Jotta voisit aloittaa päiväsi parhaimmalla mahdollisella mielellä, kannattaa kiinnittää huomiota niihin elintapoihin ja tottumuksiin, joita päivittäin toteutat. Tässä artikkelissa esittelemme 7 sellaista jokapäiväistä tapaa, jotka omaksumalla pystyt parantamaan aamuista oloasi, ja siten päiväsi lähtee liikkeelle hyvällä energialla.

Juo lasillinen vettä heti herättyäsi

Vedenjuonti on yksi parhaista ohjenuorista, joita aamuisin voi noudattaa, ja vettä pitäisi juoda myös päivän mittaan. Se auttaa elimistöäsi pysymään nestetasapainossa sekä parantaa ruoansulatuksen laatua, aineenvaihduntaa ja jopa ihon hyvinvointia. Onkin hyvin suositeltavaa juoda lasillinen vettä aterioiden välillä, ja juomaan olisi hyvä lisätä myös hiukan sitruunamehua.

Vältä sosiaalisen median, sähköpostien ja viestien lukemista heti aamusta

Jos kuullut niihin ihmisiin, jotka viettävät suuren osan ajastaan liimattuina kännykkään ja tietokoneeseen, olisi tästä tavasta hyvä päästä jossakin määrin eroon. Se aiheuttaa stressiä, ja laitteiden vieressä nukkuminen tai aamun aloittaminen sosiaalisen median, sähköpostien ja viestien kanssa voi vaikuttaa hyvinvointiin ilman, että ihminen edes tajuaa niin tapahtuneen.

Vältä siis näiden tietokanavien seuraamista päivän ensimmäisen tunnin ajan, ja tulet pian huomaamaan, että tunnet itsesi onnellisemmaksi, pystyt keskittymään paremmin ja mielesi on selkeämpi.

Ajattele positiivisesti

Tyttö muodostaa sydämen käsillään

Positiivisen ajattelutavan omaksuminen päivää varten on avaintekijä sen kannalta, että ihminen voisi tuntea itsensä onnelliseksi ja motivoituneeksi jokapäiväisessä elämässään. Voit esimerkiksi alkaa aamuisin ajattelemaan ja suunnittelemaan jotakin sellaista vapaa-ajan asiaa, jonka myöhemmin toteutat suunnitelmasi mukaisesti. Sitten voit keksiä kolme muuta vastaavaa asiaa, jotka antavat sinulle positiivisia ajatuksia aamuisin.

Lähde ulos ja hengitä

Täytä keuhkosi raikkaalla ilmalla aamuisin – tämä vie vain 10 minuuttia päivittäisestä ajastasi ja saa olosi tuntumaan huomattavasti paremmaksi. Mene siis ulos pihalle, kadulle tai mihin haluatkin, ja tee tästä tapa. Aamusi tuntuvat näin selvästi paremmilta.

Laita vartalosi liikkeelle

Venyttely ulkona

Ei ole tarpeellista noudattaa tiukkaa liikuntarutiinia joka ikinen aamu, mutta vartalon liikkeelle laittaminen on mahtava tapa, joka voi olla avuksi verenkierron parantamisessa, aineenvaihdunnan tehostamisessa sekä kehon herättämisessä päivän toimintaan.

Voit esimerkiksi kävellä, juosta tai pyöräillä hetkisen aikaa. Voit myös vaikka tanssia lempimusiikkisi tahtiin. Jos kuuntelet musiikkia liikkuessasi, pidä kuitenkin huoli siitä, että se on positiivista ja iloista, eikä sisällä minkäänlaisia kielteisiä viestejä.

Syö terveellinen aamiainen

Nykypäivänä moni jättää aamiaisen väliin, sillä he kokevat olevansa liian kiireisiä tai mieltävät aamiaisen tarpeettomaksi. Totuus on kuitenkin se, että aamiainen on paljon tärkeämpi kuin moni luulee. Se ei ainoastaan tarjoa energiaa päivää varten, vaan myös tehostaa aineenvaihduntaa sekä auttaa sinua parantamaan oloasi koko päivän ajaksi.

Aamun aloittaessasi sinun tulee yksinkertaisesti syödä sellaisia tuotteita, joissa on paljon proteiinia, antioksidantteja sekä myös pieni määrä rasvaa ja viljaa. Voit syödä muun muassa kananmunia, hedelmiä, jogurttia, kauraa, täysjyväviljaa tai muita vastaavia tuotteita.

Luo ja vahvista myönteisiä ajatuksia

Peukku pystyyn

Myönteinen ajattelutapa on avain nauttiaksesi jokaisesta päivästä sekä hoitaaksesi kaikki eteen tulevat asiat. Yksi parhaista harjoitteista joita voit toteuttaa positiivisuuden vahvistamiseksi, on seisoa peilin edessä ja sanoa seuraavan kaltaisia toteamuksia:

  • “Minun joka ikinen osani on terve ja täynnä energiaa”
  • “Tunnen oloni hyväksi, ja pidän huolta itsestäni”
  • “Säteilen itsevarmuutta, kauneutta ja viehättävyyttä”
  • “Minulla on tarvittavat taidot ja asenne tämän päivän haasteiden kohtaamiseksi”
  • “En anna kielteisten ihmisten vaikuttaa itseeni”

Muista myös tämä!

Pidä kiinni näistä hyvinvointia edistävistä tavoista, jotta voisit tuntea olevasi elossa, energinen ja parhaassa mahdollisessa mielentilassa päivää varten. Seuraa siis kaikkia seitsemää ohjetta, ja tulet varmasti huomaamaan positiivisen vaikutuksen. Päiväsi alkavat muuttua paremmiksi, ja tulet nauttimaan niiden kaikista vaiheista.

Kohtaa siis jokainen päivä myönteisesti ajatellen, itsesi varmaksi tuntien, ja ala myös hymyillä, sillä niin jaat positiivisuutta ympärilläsi oleville ihmisille.

Hyödy siis neuvoistamme jo huomisesta lähtien, ja tunne olosi paremmaksi!