7 luonnollista vaihtoehtoa ibuprofeenille

Ibuprofeiinilla, kuten millä tahansa muullakin lääkeaineella, on useita haitallisia sivuvaikutuksia. Ongelma on helppous, koska voimme ostaa käsikauppalääkkeitä ja lääkitä itse itseämme. Useimmiten tämä tapahtuu ilman hoitoa oikeaan aikaan tai ilman oikeaa annoskokoa. Ibuprofeiinin päävaikutukset ovat: kivunlievitys, tulehdusten torjunta ja kuumeen alentaminen, jonka vuoksi ne ovat suosittuja lääkkeitä.

Siihen on syy, että lääkärilläsi on kelpoisuus määrätä sinulle tilanteeseesi sopiva lääkitys ja määrätä, kuinka käytät niitä oikein. Vaihtoehto minkäänlaisen vaivan torjumiseen olisi käydä lääkärisi vastaanotolla minkä vain häiriön vuoksi. Ei-niin-vakavissa tilanteissa taas voit valita luonnollisen lääkintätavan, joita voit ostaa lievittämään kipua perinteisemmällä tavalla. Muista, että luonnontuotteilla voi olla myös sivuvaikutuksia, minkä vuoksi on kuitenkin viisasta puhua lääkärillesi ennen minkäänlaisen hoidon aloittamista.

Olennaisimmat ongelmat, jotka johtuvat päivittäisestä ibuprofeiinin väärinkäytöstä voivat olla: ripuli, vatsavaivat, vatsahaavat, päänsärky ja jopa sydänongelmat ja sydänkohtaus.

Mitkä ovat luonnolliset vaihtoehdot?

On olemassa erilaisia kasveja tai luonnollisia hoitokeinoja, joihin voit turvautua aina, kun terveytesi ei ole vakavassa vaarassa.

Ja tietenkin, jos olosi ei parane, sinun pitäisi ottaa yhteys lääkäriin niin nopeasti kuin mahdollista. 

Ibuprofeiinille on olemassa seitsemän luonnollista vaihtoehtoa.

Luonnollisia tulehdusta vastaan taistelevia aineita:

Kurkuma

Kurkuma

Kurkumalla on antitulehduksellisia ominaisuuksia. Se pitää nivelesi terveinä. Sitä saa sekä jauheena että pillereinä.

Milloin kurkumaa ei tule käyttää

Alle 3-vuotiaiden lasten ei tule käyttää kurkumaa. Älä nauti sitä jos otat verenhyytymistä estävää lääkitystä tai jos sinulla on sappikiviä, äläkä myöskään juuri ennen leikkausta. Kurkumaa ei suositella käytettäväksi raskauden aikana.

Arnikit

Niillä on tulehdusta torjuvia ja kipua lievittäviä ominaisuuksia. Niitä on käytetty yleisesti kivun lievitykseen, lihaskipujen lievitykseen, repeytymiin ja nivelreumaan. Käytä kuivan kasvin uutetta teelusikallinen vesikupillisen kanssa. Lisää sitä kipeälle ihoalueelle puhtaalla liinalla.

Tämä hoito on tarkoitettu ainoastaan ulkoiseen käyttöön. Älä juo uutetta. 

Cayennenpippuri

Cayennepippuri

Sillä on kipua lievittäviä ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia. Hyödynnä sitä lisäämällä sitä erilaisin ruokiin. Älä unohda, että se antaa niille vahvan ja mausteisen maun. Tarvitset neljäsosateelusikallisen cayennenpippuria sekoitettuna lasilliseen kuumaa vettä. Juo sitä hitaasti päivän mittaan.

Voit löytää sitä myös esimerkiksi voiteina ja öljynä luontaistuotekaupoista. Ole varovainen, että et hengitä ainetta ja että se ei ole kosketuksissa limakalvojesi kanssa. Sinun pitäisi pestä kätesi hyvin sen jälkeen, kun olet koskenut pippuriin tai käyttää suojahansikkaita.

Valkosalava

Sen kipua lievittävien ominaisuuksien vuoksi sitä käytetään kuukautiskipuihin, lihaskipuihin, päänsärkyyn ja myös niveltulehduksen hoitoon ja kuumeen laskemiseen.

Lakritsi

Lakritsi

 

Löydät lakritsia supermarketeista, apteekeista tai yrttimyymälöistä tablettien, pillereiden ja voiteen muodossa. Ihmisten, jotka kärsivät tyypin 2 diabeteksesta, korkeasta verenpaineesta, veren alhaisesta kaliumpitoisuudesta tai maksatulehduksesta ei tulisi käyttää tätä hoitokeinoa. Sitä ei pitäisi käyttää myöskään raskauden aikana.

Vältä sen käyttämistä muiden lääkitysten kanssa. Kerro lääkärillesi lakritsin käytöstä.

Inkivääri

Sillä on kipua lievittäviä ja tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia. Voit käyttää sitä ulkoisesti niveltulehdusten tapauksissa tai rannekanavaoireyhtymään, vammoihin, vääntymiin jne.

Ruoka-aineet, joilla on tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia

  • Kala (taimen, lohi, sardiini)
  • Vihannesöljyt, kuten oliivi- tai pellavaöljy
  • Pähkinät ja lehtivihannekset, pellavansiemenet, mantelit, hasselpähkinät

Jos kärsit jostain tulehduksellisesta sairaudesta, sisällytä nämä ruoka-aineet ruokavalioosi.

Kun tiedät kielteiset vaikutukset, joita aiheutuu lääkkeistä, kuten ibuprofeiinista, yritä kokeilla luonnollisia vaihtoehtoja. Älä unohda, että tarvitset asianmukaisen lääkärin tekemän tarkastuksen annostuksen ja hoitoajan suhteen.

Se, että ne ovat luonnollisia, ei tarkoita, että et voisi käyttää niitä väärin tai että voit käyttää niitä miten vain. Pyydä amattilaisen neuvoja, ja jos käytät niitä neuvotulla tavalla, sinulle ei pitäisi tulla minkäänlaisia ongelmia. 

Muista…

Jos sinulla on jokin lääkinnällinen hoito, ei ole vaihtoehto luopua lääkityksestäsi turvautumalla näihin luonnollisiin hoitoihin. Näitä hoitoja suositellaan ainoastaan ihmisille, jotka haluavat välttää lääkkeiden kuluttamista vähäisten kipujen tapauksessa, jotka eivät ole merkki vakavammasta ongelmasta tai sairaudesta.