7 luonnollista keinoa vähentää korkeaa verenpainetta

marraskuu 14, 2017
Korkea verenpaine voi olla hyvin vaarallinen, mikäli sitä ei pidetä kontrollissa. Se saattaa johtaa sydämen ongelmiin, jotka voivat jopa vaarantaa elämäsi.

Käytämme verenpainetta mittaamaan voiman, jolla veri iskeytyy valtimoiden seinämiin jokaisella sydämenlyönnillä. Mittalukuja 120 systoliselle verenpaineelle ja 80 diastoliselle verenpaineelle pidetään normaaleina, mutta kun nämä arvot ovat korkeammat ja usein nousevat 140/90 tai korkeammaksi, on kyseessä korkea verenpaine (tai hypertensio). Silloin on tarpeen tehdä toimia sen vähentämiseksi.

Yleisin hoitokeino on kääntyä lääkityksen puoleen ja tehdä joitakin muutoksia ruokavalioon ja elämäntapoihin. Yksi parhaista luonnollisista hoitokeinoista korkean verenpaineen vähentämiseksi on tasapainoisen ruokavalion ylläpito. Tämä tarkoittaa sellaisten ruokien sisällyttämistä, jotka saavat veren pumppaamaan oikein ja täten eliminoimaan myrkkyjä.

Tässä ovat jotkin parhaista ruoista korkean verenpaineen laskemiseksi:

1. Banaanit

banaanit

Banaanit sisältävät:

 • Paljon ravinteita.
 • Energisöivän vaikutuksen, joka säätelee kehoa minkä tahansa urheilun jälkeen.
 • Korkean kaliumpitoisuuden, joka auttaa säätelemään verenpainetta.

Tuloksena näistä piirteistä suosittelemme, että sisällytät banaaneja ruokavalioosi päivittäin. Lisäksi on myös hyvä idea vähentää nauttimasi natriumin määrää. 

Muista, että tämä ei vain tarkoita vähemmän suolan lisäämistä ruokavalioosi, vaan myös vähemmän prosessoitujen ruokien syömistä. 

Katso myös: Paranna munuaistesi terveyttä – jätä suola pois

2. Vesimeloni

Vesimeloni auttaa vähentämään korkeaa verenpainetta luonnollisesti kiitos sen kyvyn laajentaa verisuonia. Tämä ominaisuus myös vähentää aivohalvauksen riskiä.

Lisäksi vesimeloni tarjoaa myös L-sitruliinia ja L-arginiinia. Nämä ovat kaksi aminohappoa, jotka vahvistavat verisuonten kuntoa ja säätelevät verenpainetta. 

Onko lääkärisi kertonut sinulle, että sinulla on kohonnut verenpaine, mutta sinulla ei ole vielä vakavaa hypertensio-ongelmaa? Mikäli kyllä, onneksi olet ajoissa välttääksesi komplikaatiot. Vesimelonin sisällyttäminen ruokavalioosi voi auttaa paljon.

3. Karvaskurkku

mehu karvaskurkusta

Karvaskurkku (Momordica charantia) on trooppinen hedelmä, joka on täynnä mineraaleja ja vitamiineja (A, B5, B6, C ja E).

Sen lisäksi että se auttaa kontrolloimaan diabetesta ja parantaa ruoansulatusta, se on hyödyllinen huolehtimaan sydämesi terveydestä. Tämä johtuu siitä, että se auttaa vähentämään verenpainetta yksinkertaisella, luonnollisella tavalla.

Kuitenkin sinun tulee syödä tätä hedelmää maltillisesti, sillä se voi aiheuttaa sivuvaikutuksia, kuten:

 • Sydämen sykkeen epätasaisuutta
 • Keskenmenon
 • Kasvaneet glukoositasot

Sinun kannattaa jutella lääkärin kanssa, mikäli harkitset tätä hedelmää korkean verenpaineen vähentämiseksi.

4. Amblapuun hedelmä

Amblapuun hedelmä (Phyllanthus emblica) on C-vitamiinipitoinen ja sisältää 20 kertaa enemmän tätä vitamiinia kuin appelsiinit.

C-vitamiini on tehokas antioksidantti, joka taistelee vapaiden radikaalien vaikutusta vastaan kehossasi. Lisäksi se vähentää kokonaisrasvamäärää, sillä se vähentää kolesterolin ja triglyseridien määrää.

Ayurvedisessä lääketieteessä sitä pidetään ihmehedelmänä sen uskomattomien keholle positiivisten vaikutusten ansiosta. Tästä syystä sitä on käytetty tuhansien vuosien ajan edistämään tervettä ruoansulatuskanavan ja valtimoiden toimintaa, elävöittämään maksan toimintaa ja puhdistamaan verta.

5. Pinaatti

pinaatti ja korkea verenpaine

Pinaatti sisältää orgaanisia nitraatteja. Kun nämä nitraatit tulevat yhteyteen suun bakteerien kanssa, ne muodostavat nitriittioksidia, jolla on verisuonia laajentavia ominaisuuksia. Tämä suosii valtimoiden toimintaa, ja sallii veren virrata paremmin, mikä ehkäisee hyytymien aiheuttamia tukkeutumia.

Syömällä hyvän määrän pinaattia päivittäin voit vähentää korkean verenpaineen ja aivoinfarktin todennäköisyyttä.

Hyvä vaihtoehto on nauttia smoothie, joka sisältää ison kourallisen pinaattia. Tunnet olosi täydeksi energiaa ja vapaaksi korkean verenpaineen ongelmista.

6. Jauhetut pellavansiemenet

Useilla on tapana käyttää jauhettuja pellavansiemeniä leivän valmistamisessa tai salaatteihin ripoteltuna. Lisäksi siitä on tullut hyvin suosittu vilja viime vuosina, sillä ne sisältävät runsaasti Omega-3 -rasvahappoa sekä sulavaa ja sulamatonta ravintokuitua. 

Kaikki tämä tekee siitä hyvä liittolaisen:

 • Vähentämään korkeaa verenpainetta.
 • Alentamaan kolesterolitasoja.
 • Parantamaan sydämesi terveyttä.

Suosittelemme että luet: 10 syytä syödä pellavansiemeniä

7. Kaura ja vehnänleseet

vehnäleseet auttavat verenpaineen laskemiseen

Lopulta, kaura ja vehnäleseet ovat kaksi viljaa, jotka sisältävät runsaan määrän liukenevaa kuitua. 

Etenkin kaurahiutaleet sisältävät runsaasti kaliumia ja kalsiumia. Näillä kahdella ravintoaineella on tärkeä rooli korkean verenpaineen vähentämisessä.

Näistä viljoista saamamme liukeneva kuitu auttaa:

 • Vähentämään huonoja (LDL) kolesterolitasoja veressä
 • Parantamaan insuliiniherkkyyttä
 • Vähentämään korkeaa verenpainetta
 • Ylläpitämään terveen painon

Korkea verenpaine voi tulla vakavaksi, ellemme ala toimenpiteisiin sen kontrolloimiseksi ajoissa. Onneksi pienten muutosten teko kohti terveempää elämäntyyliä voi olla kaikki, mitä tarvitset.

Sisällytä mainitsemiamme ruokia sekä päivittäistä liikuntaa elämääsi ja huomaat, että korkea verenpaineesi laskee nopeasti.

UUTISIA VERKOSSA