7 luonnollista juomaa, jotka auttavat selättämään uniongelmat

Onko sinulla vaikeuksia saada riittävästi unta? Kokeilethan yhtä näistä juomista nähdäksesi sen hyödyt ja sanoaksesi hyvästit uniongelmille.

Hyvät yöunet, eli 7-8 tunnin nukkuminen keskeytyksettä, on yksi biologisista toiminnoista, jota kaikki ihmiset tarvitsevat. Se auttaa ylläpitämään fyysisen ja psyykkisen terveyden optimaalisessa kunnossa.

Moni ei ole huolissaan unen saamisesta. Se on kuitenkin ainoa tapa uusia energiavarastot ja valmistella keho uuteen päivään. Itse asiassa unen aikana elimistösi suorittaa joukon toimintoja, jotka tukevat aivojen ja immuunijärjestelmän sekä muiden elimistön järjestelmien tehtäviä.

Tästä syystä on tärkeää paneutua uniongelmiin ajoissa. Tämä pätee erityisesti silloin, jos ongelma toistuu usein.

Mutta ennen kuin alat miettiä perinteistä lääkehoitoa, vaivaan kannattaa harkita joitakin luonnollisia juomia, jotka voivat auttaa nukahtamisessa.

Tässä artikkelissa haluamme jakaa niistä seitsemän parasta.

1. Kookosvesi

kookosvesi uniongelmiin

Kookosveden juominen ennen nukkumaanmenoa on loistava vaihtoehto. Se auttaa ehkäisemään unettomuutta ja muita unihäiriöitä.

Tämä juoma on rasvahappojen ja antioksidanttien lähde. Se myös vähentää kortisolitasoja ja syömisen aiheuttamaa raskasta oloa.

Nämä ominaisuudet hillitsevät stressiä. Ne myös optimoivat niiden hormonien tuotantoa, jotka auttavat nukkumaan paremmin.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

  • Lämmitä kupillinen (n. 200 ml) kookosvettä ja juo heti.
  • Parhaiden tulosten saamiseksi juo se tunti ennen nukkumaanmenoa.

2. Punaviini

Runsasta alkoholijuomien nauttimista ei suositella, mutta pienestä määrästä punaviiniä saa joitakin mielenkiintoisia hyötyjä.

Punaviinissä on runsaasti antioksidantteja ja välttämättömiä hivenaineita. Yhdessä ne auttavat rentouttamaan hermostoa, mikä edistää unta. Ja kaiken tämän lisäksi punaviinin ravintoaineet auttavat vielä poistamaan myrkkyjä ja ylimääräistä nestettä elimistöstä. Punaviini auttaa myös kontrolloimaan tulehdusongelmia.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

  • Kaada itsellesi lasillinen (n. 150 ml) punaviiniä ja juo se puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

3. Kirsikkamehu

kirsikka uniongelmiin

Tämä juoma on yksi suositelluimmista luontaishoidoista unettomuuden hoitoon. Tämä johtuu siitä, että se sisältää runsaasti melatoniinia, joka on unisyklejä säätelevä hormoni.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

  • Juo puoli kupillista (n. 100 ml) kirsikkamehua ennen nukkumaanmenoa.
  • Halutessasi voit juoda sitä myös aamupalaksi. Älä kuitenkaan juo yhtä kupillista enempää päivässä.

4. Maito

Ihmiset, joilla ei ole laktoosi-intoleranssia, saavat loistavan avun uniongelmiin kupillisesta lämmintä maitoa. Siinä on tryptofaani-nimistä aminohappoa, joka elimistöön imeytyessään edistää unihormoni melatoniinin tuotantoa.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

  • Lämmitä kupillinen (n. 200 ml) maitoa ja juo se puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

5. Kaura

kauraa uniongelmiin

Klassinen kaura on myös loistava ratkaisu uniongelmiin. Se ei ainoastaan ehkäise ruoansulatusvaivoja, vaan siitä saa myös tryptofaania ja muita ravintoaineita, jotka vaikuttavat melatoniinin ja serotoniinin tuotantoon.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

  • Valmista kauramaitoa ja juo sitä tunti ennen nukkumaanmenoa.

6. Mantelimaito

Mantelimaito sisältää runsaasti Omega-3:a ja luonnollista kuitua. Lisäksi siitä on tullut yksi suositelluimmista kasvijuomista laktoosi-intoleranssista kärsiville ihmisille.

Se antaa elimistölle energiaa ja edistää unta, kun sitä juo hieman ennen nukkumaanmenoa.

Mantelimaito on yksi suurimmista tryptofaanin lähteistä. Tryptofaani on aminohappo, joka on välttämätön unta edistävän hormonin erittymisen kannalta.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

  • Lämmitä kupillinen (n. 200 ml) mantelimaitoa ja juo puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

7. Kamomillatee

kamomillatee selättämään uniongelmat

Kamomillateen rentouttavaa vaikutusta voidaan hyödyntää uniongelmissa. Tämä pätee erityisesti silloin, kun ongelmat johtuvat ahdistuksesta ja stressistä.

Sen juominen parantaa hermoston toimintaa. Lisäksi se auttaa vähentämään kehon jännitystä.

Kuinka sitä tulisi nauttia?

  • Juo yksi kupillinen kamomillateetä puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Onko sinulla vaikeuksia saada riittävästi unta? Kokeilethan jotakin yllä mainituista juomista nähdäksesi sen hyödyt ja sanoaksesi hyvästit uniongelmille.

 

Kategoriat: Luontaishoidot Tags:
UUTISIA VERKOSSA