7 luonnollista hoitoa verenpaineen hillitsemiseksi

· heinäkuu 8, 2016
Nestettä poistavien ruokien nauttimista suositellaan liiallisen natriumin poistamiseksi, sillä se saattaa olla yhteydessä kohonneeseen verenpaineeseen.

Korkea verenpaine on yksi kaikkein yleisimmistä sydän- ja verisuonitaudeista koko maailmassa. Se tunnetaan myös nimellä “hiljainen tappaja”, sillä sen tapa kehittyä elimistössä on hyvin huomaamaton.

American Heart Association -yhdistyksen keräämän tiedon mukaan joka kolmas aikuinen kärsii kohonneesta verenpaineesta. Tämä tarkoittaa sitä, että kolmasosa koko maailman väestöstä on kyseisen terveysongelman piirissä.

Näin korkea esiintymisaste on saanut aikaan hätääntymistä ympäri maailmaa, ja tämä johtuu etenkin siitä, että moni ei ole tietoinen korkean verenpaineen riskeistä, eikä siksi hoida ongelmaa oikealla tavalla.

Tästä johtuen terveydenhoitoalan asiantuntijat yrittävät jatkuvasti muuttaa ihmisten elintapoja terveellisemmiksi, ja kohonneesta verenpaineesta on nykyisin saatavilla erittäin paljon monen tyyppistä tietoa.

Korkeasta verenpaineesta aiheutuvien terveysvaarojen ymmärtäminen on yksi ensimmäisistä asioista, joita ongelman kontrolloiminen edellyttää. Tämä huomioon ottaen on hyvä olla tietoinen niistä tavoista, joilla voit itse vaikuttaa verenpaineeseen sitä alentavasti. Jos otat avuksesi myös luonnolliset neuvot, voit välttää tarvetta kääntyä kalliiden lääkkeiden puoleen.

Raa’at mantelit

Korkea verenpaine ja mantelit

Kourallinen raakoja manteleita joka päivä nautittuna voi auttaa sinua hallitsemaan verenpainettasi, sillä manteleissa on elintärkeitä Omega-3 -rasvahappoja. Nämä rasvahapot vähentävät kolesterolin määrää elimistössä sekä parantavat sydämen toimintaa.

Manteleissa on paljon rasvaa ja kaloreita, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että heti alkaisit lihomaan niitä syötyäsi – itse asiassa mantelien sisältämä rasva on niin sanottua hyvää rasvaa, joka on avuksi esimerkiksi lihasmassan kasvattamisen kannalta.

Kookosvesi

Tämä juoma on erittäin herkullista, virkistävää ja kosteuttavaa, ja se sopiikin oivallisesti kuumina päivinä nautittavaksi (kuumuus aiheuttaa ihmiselle suurempaa nesteen menetystä, joten tällöin kannattaa nauttia tavallista enemmän nestettä).

Kookosvedessä on runsaasti kaliumia, elektrolyytteja ja muita ravinteita, jotka ovat avuksi korkean verenpaineen alentamisessa.

West Indian Medical Journal -julkaisun tutkimuksessa todettiin, että kookosveden juonti voi auttaa säätelemään verenpainetta sen ollessa liian korkea tai liian matala.

Jopa 71 % ihmisistä, joilla oli kohonnut verenpaine ja jotka joivat kookosvettä, kokivat ongelmansa pienentymisen, ja jopa 29 % niistä, joilla verenpaine oli matala, kokivat myöskin tasapainottumista.

Kaura

Kaura apuna korkeaan verenpaineeseen

Kaura on arvokasta ravintoa, sillä se sisältää hyvin paljon kuitua ja elintärkeitä ravinteita. Se on hyödyksi myös verenpaineen hallitsemisessa.

Columbia University -yliopiston tutkijoiden tekemän selvityksen mukaan kauran syönti voi auttaa alentamaan verenpainetta 5 prosentin verran. Tutkimuksessa todettiin, että kaura auttaa kontrolloimaan verenpainetta sekä estää sydäntautien syntyä.

Kurkuma

Kurkuma on saanut tärkeän roolin parantavana tuotteena, sillä sen ominaisuuksiin kuuluu antioksidanttisuus ja tulehduksien hillitseminen. Tämä on kurkuman sisältämän aktiivisen yhdisteen kurkumiinin ansiota.

Yksi tämän luonnontuotteen tärkeimmistä hyödyistä on se, että kurkuma pystyy vähentämään tehokkaasti kehon tulehtuneisuutta. Se auttaa myös hallitsemaan korkeaa verenpainetta ja muita tulehtuneisuuteen liittyviä ongelmia.

Kun kurkumaa nautitaan mustapippurin kanssa, se voi toimia myös vasodilataatio-tuotteena. Tämä on oivallinen apu, mikäli haluat parantaa verenkiertoasi sekä pitää valtimoiden seinämät puhtaina. Jos tämä kaikki ei vielä vakuuta sinua kurkuman hyödyistä, se toimii myös luonnollisena anti-koagulanttina, joten se auttaa tasapainottamaan verenkiertoa tässäkin mielessä.

Sitruuna-persiljasmoothie

Verenpaine ja vihreä smoothie

Tämä smoothie päivittäin nautittuna pystyy edistämään korkean verenpaineen tasapainottumista, sillä se on nestettä poistava juoma.

Sekä sitruuna että persilja sisältävät tärkeitä ravinteita, jotka edistävät nesteen ja liiallisen natriumin poistumista kehosta – molemmat näistä tekijöistä ovat yhteydessä korkeaan verenpaineeseen.

Tarvittavat ainekset

  • 1 sitruuna kuorineen
  • 1 kourallinen persiljaa
  • 1 lasillinen vettä (200 ml)

Näin tämä smoothie valmistetaan

  • Paloittele sitruuna useaan viipaleeseen, äläkä heitä kuorta pois. Laita palaset tehosekoittimeen, ja laita sinne myös kourallinen persiljaa sekä lasillinen vettä.
  • Anna juoman sekoittua parin minuutin ajan, ja siivilöi se ennen nauttimista. Juo tätä smoothieta aina ennen aamiaista.

Banaani

Tämä hedelmä on yksi kaikkein parhaimmista luonnollisista kaliumin lähteistä. Kyseinen mineraali on elintärkeä niille ihmisille, joiden täytyy hallita verenpainettaan.

Siten suosittelemmekin, että söisit vähintään 2 banaania päivittäin. Lisäksi on tietysti olennaista omaksua yleisestikin ottaen terveellinen ruokavalio.

Valkosipuli

Valkosipuli apu korkeaan verenpaineeseen

Raaka valkosipuli sisältää suuren määrän erittäin tärkeitä ravinteita, jotka ovat olleet suuressa arvossa luonnonlääketieteessä jo antiikin ajoista lähtien.

Mikäli syöt päivittäin yhden tai kaksi valkosipulinkynttä hienonnettuina, pystyt torjumaan korkean verenpaineen kehittymistä, sillä valkosipulissa on sulfurate-yhdisteitä, jotka kohentavat verenkiertoa sekä madaltavat verenpainetta.