Bakteerivaginoosin hoito - 7 kotikonstia

Auttaaksesi tappamaan sientä sinun tulisi syödä valkosipulia tai levittää sitä hoitoa vaativalle alueelle. Näin voit selättää bakteerivaginoosin muuttamalla luonnollisesti emättimesi pH-arvoa.
Bakteerivaginoosin hoito - 7 kotikonstia
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante.

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Bakteerivaginoosi on emättimen tulehdus, jonka aiheuttaa muutos naisen intiimialueita suojaavassa terveessä bakteerikannassa. Tämä mahdollistaa haitallisten bakteerien liiallisen kasvun. Ne aiheuttavat kellertävää tai harmaata vuotoa emättimestä ja voimakkaan, kalamaisen hajun. Bakteerivaginoosin hoito kotikonstein on mahdollista, mutta muista keskustella lääkärisi kanssa aiheesta, jotta saat asianmukaista hoitoa.

Kaikki emätintulehduksista kärsineet tietävät, miten epämiellyttäviä ne voivat olla. Vaikka kyseessä ei olekaan kovin vakava vaiva, se voi aiheuttaa ei-toivottuja oireita. Näihin oireisiin kuuluvat polttava tunne virtsatessa, emättimen kutina ja lukuisia muita oireita. Oireet saattavat aiheuttaa epävarmuutta. Bakteerivaginoosin hoito luonnollisin keinoin auttaa helpottamaan ikäviä oireita.

Onneksi bakteerivaginoosin hoito onnistuu myös luonnollisin keinoin kotioloissa. Kaikki tarvittavat ainekset ovat helposti saatavilla, sekä ovat todella tehokkaita ja helppoja käyttää.

Bakteerivaginoosin hoito luonnollisin keinoin

1. Luonnonjogurtti

Bakteerivaginoosin hoito luonnonjogurtin avulla.

Probiooteilla rikastettu luonnonjogurtti on yksi parhaista luontaishoidoista. Bakteerivaginoosin hoito luonnonjogurtin avulla on helppoa ja yksinkertaista.  Tästä ruoka-aineesta emätin saa hyviä bakteereja. Se lisää myös elimistön vastustuskykyä tulehdusta aiheuttavia bakteereja vastaan.

On ehdottoman tärkeää varmistaa, että luonnonjogurtissa on Lactobasillus-bakteereja. Ne auttavat tappamaan emättimen alueella olevan hiivan ja bakteerit.

Toimi näin:

Sekä jogurtin syöminen että sen levittäminen paikallisesti auttaa tappamaan tulehduksen. Tällä hoidolla on samankaltainen vaikutus kuin antibiooteilla.

2. Teepuuöljy

Teepuuöljy on sientä tuhoava ja antibakteerinen aine. Sitä voidaan käyttää hoitona monen tyyppisiin tulehduksiin.

Teepuuöljy muuttaa ympäristöä, johon öljyä levitetään. Tämä vaikeuttaa bakteerien lisääntymistä. Näin öljy vähentää lukuisten eri infektioiden jälkiseurauksia. Se poistaa hyvin myös intiimialueen pahat hajut ja vähentää emättimen eritteissä olevien bakteerien määrää.

Toimi näin:

Sekoita muutama tippa teepuuöljyä tislattuun veteen. Varmista, että se on hyvin laimennettu ja käytä päivittäin emättimen huuhteluun.

3. Omenaviinietikka

Omenaviinietikkaa bakteerivaginoosin hoitoon.

 

Omenaviinietikalla on kyky säädellä emättimen pH-arvoa. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi auttaa vähentämään sekä infektion aiheuttamaa kutinaa että tulehdusta.

Omenaviinietikalla on myös antiseptisiä, tulehdusta lievittäviä ja sientä tuhoavia ominaisuuksia. Nämä vähentävät bakteerien kasvua ja auttavat hillitsemään tulehdusta.

Toimi näin:

Sekoita kaksi kupillista omenaviinietikkaa haaleaan kylpyveteen. Sinun tulisi kylpeä vedessä noin 20 minuuttia.

4. Kookosöljy

Kookosöljyllä on monia terveyshyötyjä, joita on voitu hyödyntää niin luonnonlääketieteessä kuin kosmetiikkateollisuudessakin.

Kookosöljyssä on vahvoja antibakteerisia ja sieniä tuhoavia aineita, ja se voi näin ollen häätää monenlaiset mikro-organismit. Itse asiassa joissakin tapauksissa kookosöljy saattaa olla jopa parempi vaihtoehto kuin perinteisen lääketieteen tarjoamat hoitomenetelmät.

Kookosöljyn antimikrobinen vaikutus johtuu sen sisältämästä lauriinihaposta. Se vaikuttaa säätelemällä emättimen pH-tasoa ja bakteeriflooraa. Kookosöljy auttaa vähentämään myös tulehdusta.

Toimi näin:

Kasta tamponi pieneen määrään kookosöljyä. Laita se emättimeesi ja anna vaikuttaa 30 minuutin ajan.

5. Valkosipuli

Valkosipulia bakteerivaginoosin hoitoon.

 

Valkosipulin sisältämillä rikkiyhdisteillä on antimikrobisia ominaisuuksia. Tämän vuoksi se on hyödyllinen emätintulehdusten hoidossa.

Valkosipulitablettien syömisellä on samankaltainen vaikutus kuin metronidatsolilla. Metronidatsoli on antibiootti, jota määrätään bakteerien aiheuttaman emätintulehduksen hoitoon.

Toimi näin:

Valkosipulia voidaan käyttää sisäisesti tai paikallisesti. Kumpikin tapa auttaa tappamaan emättimen ph-arvoa muuttavat bakteerit ja sienet.

Yksi hoidon suurimmista hyödyistä on se, että sillä ei ole mitään sivuvaikutuksia. Valkosipuli vahvistaa elimistön omaa puolustusjärjestelmää ja lisää vastustuskykyä ulkoisia bakteereja ja mikrobeja vastaan.

6. Vetyperoksidi

3-prosenttinen vetyperoksidi on hyvä apu bakteerivaginoosin aiheuttamien oireiden hallitsemiseen. Sen antibakteeriset ominaisuudet taistelevat mikro-organismien liiallista kasvua vastaan ja säätelevät tartunnan saaneen alueen pH-arvoa

Vetyperoksidia suositellaan emätinvuodon, kutinan, pahan hajun ja polttavan tunteen vähentämiseen.

Toimi näin:

On suositeltavaa, että valmistat emätinhuuhtelun sekoittamalla yhtä paljon vetyperoksidia ja tislattua vettä. Pelkkä vetyperoksidi voi olla liian aggressiivinen iholle.

7. Oreganoöljy

Oreganoöljyä bakteerivaginoosin hoitoon.

Oreganoöljy on myös hoito, jolla saa yleensä hyviä tuloksia – tämä pätee erityisesti emätintulehduksissa. Oreganoöljyllä on antiseptisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet vähentävät tulehduksen voimakkuutta ja auttavat nopeuttamaan paranemista.

Toimi näin:

Bakteerivaginoosin hoitamiseksi suositellaan, että sekoitat kaksi tai kolme tippaa oreganoöljyä kookosöljyyn. Sen jälkeen hiero ainetta hoitoa vaativalle alueelle vanutupon avulla.

Voit myös syödä saman annoksen kaksi tai kolme kertaa päivässä.

Luuletko, että kärsit bakteerivaginoosista? Kokeile ihmeessä yhtä näistä hoidoista sekä käy lääkärin vastaanotolla keskustelemassa aiheesta, jotta saat asianmukaista hoitoa.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Goje, O. Vaginosis bacteriana. Manual MSD- Versión para profesionales. [Disponible en línea].
  • Mayo Clinic. Vaginosis bacteriana. [Disponible en línea].
  • Women Health en Español. Vaginosis bacteriana. [Disponible en línea].

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.