7 kotikonstia bakteerivaginoosin hoitoon

helmikuu 3, 2017
Sienen tappamiseksi tulisi syödä valkosipulia tai levittää sitä hoitoa vaativalle alueelle. Näin voit selättää bakteerivaginoosin muuttamalla luonnollisesti emättimesi pH-arvoa.

Bakteerivaginoosi on emättimen tulehdus, jonka aiheuttaa muutos naisen intiimialueita suojaavassa terveessä bakteerikannassa. Tämä mahdollistaa haitallisten bakteerien liiallisen kasvun. Ne aiheuttavat keltaista tai harmaata vuotoa emättimestä ja voimakkaan, kalamaisen hajun.

Kaikki emätintulehduksista kärsineet tietävät, miten epämiellyttävää tämä voi olla. Vaikka kyseessä ei olekaan kovin vakava vaiva, se voi aiheuttaa epätoivottuja oireita. Näihin oireisiin kuuluu polttava tunne virtsatessa, emättimen kutina ja lukuisia muita oireita. Ne kaikki voivat aiheuttaa epävarmuutta.

Onneksi vaivaan on olemassa joukko luontaishoitoja. Ne eivät ainoastaan ole valmiina saatavilla kotona, vaan myös 100-prosenttisen tehokkaita ja helppoja käyttää.

Katsotaan, mitä ne ovat.

1. Luonnonjogurtti

luonnonjogurtti

Probiooteilla rikastettu luonnonjogurtti on yksi parhaista luontaishoidoista. Se sopii loistavasti taistelemaan bakteerivaginoosia vastaan. Tästä ruoka-aineesta saa hyviä bakteereja emättimelle. Se lisää myös elimistön vastustuskykyä tulehdusta aiheuttavia bakteereita vastaan.

On ehdottoman tärkeää varmistaa, että luonnonjogurtissa on Lactobasillus-bakteereja. Tämä auttaa tappamaan kyseisellä kehonalueella olevan hiivan ja bakteerit.

Kuinka sitä käytetään

On osoitettu, että sekä jogurtin syöminen että sen levittäminen paikallisesti tappaa tulehduksen. Tällä hoidolla on sama vaikutus kuin antibiooteilla.

2. Teepuuöljy

Teepuuöljy on sientä tuhoava ja antibakteerinen aine. Sitä voidaan käyttää hoitona monen tyyppisiin tulehduksiin.

Teepuuöljy muuttaa ympäristöä, johon öljyä levitetään. Tämä vaikeuttaa bakteerien lisääntymistä. Näin öljy vähentää lukuisten eri infektioiden jälkiseurauksia. Se poistaa hyvin myös intiimialueen pahat hajut ja vähentää emättimen eritteissä olevien bakteerien määrää.

Kuinka sitä käytetään

Sekoita muutama tippa tislattuun veteen. Varmista, että se on hyvin laimennettu ja käytä päivittäin emättimen huuhteluun.

3. Omenaviinietikka

omenaviinietikka

Omenaviinietikalla on kyky säädellä emättimen pH-arvoa. Tämä tarkoittaa sitä, että se voi auttaa vähentämään sekä infektion aiheuttamaa kutinaa että tulehdusta.

Siinä on myös antiseptisiä, tulehdusta lievittäviä ja sientä tuhoavia ominaisuuksia. Nämä vähentävät bakteerien kasvua ja auttavat hillitsemään tulehdusta.

Kuinka sitä käytetään

Sekoita kaksi kupillista omenaviinietikkaa haaleaan kylpyveteen. Sinun tulisi kylpeä siinä noin 20 minuuttia.

4. Kookosöljy

Kookosöljy on terveellinen öljy. Siinä on ominaisuuksia, joita on voitu hyödyntää niin luonnonlääketieteessä kuin kosmetiikkateollisuudessakin.

Kookosöljyssä on vahvoja antibakteerisia ja sieniä tuhoavia aineita, ja se voi näin ollen häätää monenlaiset mikro-organismit. Itse asiassa joskus kookosöljy on jopa parempi vaihtoehto kuin perinteisen lääketieteen tarjoamat hoitomenetelmät.

Kookosöljyn antimikrobinen vaikutus johtuu sen sisältämästä lauriinihaposta. Se vaikuttaa säätelemällä emättimen pH-tasoa ja bakteeriflooraa. Se vähentää myös tulehdusta.

Kuinka sitä käytetään

Kasta tamponi pieneen määrään kookosöljyä. Laita se emättimeesi ja anna vaikuttaa 30 minuutin ajan.

5. Valkosipuli

valkosipuli

Valkosipulin sisältämillä rikkiyhdisteillä on antimikrobisia ominaisuuksia. Tämän vuoksi se on hyödyllinen emätintulehdusten hoidossa.

Valkosipulitablettien syömisellä on samankaltainen vaikutus kuin metronidatsolilla. Metronidatsoli on antibiootti, jota määrätään bakteerien aiheuttaman emätintulehduksen hoitoon.

Kuinka sitä käytetään

Valkosipulia voidaan käyttää sisäisesti tai paikallisesti. Kumpikin tapa tappaa emättimen pH-arvoa muuttavat bakteerit ja sienet.

Yksi hoidon suurimmista hyödyistä on se, että sillä ei ole mitään sivuvaikutuksia. Valkosipuli vahvistaa elimistön omaa puolustusjärjestelmää ja lisää vastustuskykyä ulkoisia bakteereita ja mikrobeja vastaan.

6. Vetyperoksidi

3-prosenttinen vetyperoksidi on hyvä apu bakteerivaginoosin aiheuttamien oireiden hallitsemiseen. Sen antibakteeriset ominaisuudet taistelevat mikro-organismien liiallista kasvua vastaan ja säätelevät tartunnan saaneen alueen pH-arvoa. 

Sitä suositellaan emätinvuodon, kutinan, pahan hajun ja polttavan tunteen vähentämiseen.

Kuinka sitä käytetään

On suositeltavaa, että valmistat emätinhuuhtelun sekoittamalla yhtä paljon vetyperoksidia ja tislattua vettä. Pelkkä vetyperoksidi voi olla liian aggressiivinen iholle.

7. Oreganoöljy

oreganooljy

Oreganoöljy on myös hoito, jolla saa yleensä hyviä tuloksia. Tämä pätee erityisesti emätintulehduksissa. Sillä on antiseptisia ja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet vähentävät tulehduksen voimakkuutta ja nopeuttavat paranemista.

Kuinka sitä käytetään

Bakteerivaginoosin hoitamiseksi suositellaan, että sekoitat kaksi tai kolme tippaa oreganoöljyä kookosöljyyn. Sen jälkeen hiero ainetta hoitoa vaativalle alueelle vanutupon avulla.

Voit myös syödä saman annoksen kaksi tai kolme kertaa päivässä.

Luuletko, että kärsit bakteerivaginoosista? Kokeile ihmeessä yhtä näistä hoidoista ja käy lääkärin vastaanotolla.

 

 

UUTISIA VERKOSSA