7 hyvien ystävien tapaa

huhtikuu 6, 2017

Meillä kaikilla on monentyyppisiä ystäviä. Jotkut heistä olemme tunteneet koko ikämme, ja toiset kävelevät elämässämme vain lyhyen aikaa. On niitä, jotka tulevat ja menevät, mutta ovat aina läsnä tavalla tai toisella. Heillä kaikilla on kuitenkin muutamia yhteisiä asioita, jotka tekevät heistä niin mahtavia. 

Mitkä ovat ne asiat, jotka tekevät hyvän ystävän?

Yleensä ajattelemme hyvää ystävää sellaisena, joka on aina tukenamme. Mutta usein tämä ei oikeastaan ole realistista. Kaikilla on oma elämänsä ja kaikki haluavat saavutella omia tavoitteitaan.

Jos olet sellainen ihminen, jolla on vaikeuksia määritellä ero ystävän ja hyvän ystävän välillä, on joitakin asioita joita sinun tulisi tietää:

1.  Hyvä ystävä tietää että tarvitset aikaa ja tilaa kasvaa

Hyvät ystävät eivät ole vain iloisia saavutuksistasi. He myös motivoivat sinua saavuttamaan unelmasi. 

He tietävät, että tämä voi mahdollisesti erottaa teidät. Mutta he ovat kuitenkin aina tukenasi, sillä he haluavat nähdä sinun kasvavan. Tämä tarkoittaa kasvua henkilökohtaisella tasolla, ammatillisesti, ja ihmisenä.

On olemassa tapoja, kuinka voit tietää mikäli joku on hyvä ystävä. Yksi niistä on, että he motivoivat sinua ylittämään rajasi hyvällä tavalla.

Jos sanot, että pelkäät tulevaa, he luultavasti ovat seuranasi prosessissa. Ja he aikovat puskea sinua pääsemään yli peloistasi ja poistumaan mukavuusalueeltasi!

Tietenkin on muistettava, että myös heidän täytyy tavoitella omia unelmiaan.

2. Suhteenne on luonnollinen

Pikkurillilupaus

Toinen hyvän ystävän tunnusmerkki on, että sinun ei tarvitse pakottaa asioita. Päinvastoin. Kaikki virtaa niin sulavasti kuin mahdollista. 

Kun olet heidän kanssaan, kiusallisia hiljaisuuksia ei todennäköisestikään ole. Et luultavasti tunne myöskään tarvetta suunnitella kaikkea. Se on kuin romanttinen suhde. Suunnitelmat ja muut asiat tapahtuvat ilman niiden pakottamista.

Tällaisen ystävän kanssa tiedät, että voit olla oma itsesi ilman ongelmia tai rajoituksia. He eivät odota sinun olevan täydellinen, ja tiedät myös että he ovat vain ihmisiä. Ennen kaikkea, hyväksytte toisenne ja kasvatte yhdessä.

3. Ystävyytenne kestää ajan testin

Hyvän ystävän ei täydy olla kanssasi läpi koko elämäsi. Päinvastoin, kumpikin menee omia teitään. Kun teillä on aikaa, tapaatte toisianne, juttelette ja motivoitte toisianne.

Nämä ovat sellaisia ystäviä, jotka voivat viettää useita vuosia näkemättä toisiaan. Mutta eräänä päivänä näette toisenne ja tuntuu kuin yhtään aikaa ei olisi kulunut.

Heidän kanssaan ystävyys ei ole ehdollista. Se ei pohjaudu sosiaaliseen asemaasi, ammattinimikkeeseesi, tai muihin tekijöihin. Ei ole väliä sillä, kuka olet, keneksi olet tullut, tai ongelmilla joita sinulla on ollut. Hyvä ystävä tuntee aina samoin.

4. He kertovat sinulle mitä he ajattelevat

Istutaan nokakkain

Vain koska joku ajattelee että mitä teet on pahasta, ei tarkoita että hän kertoo sen sinulle. Mutta hyvällä ystävällä ei ole ongelmaa kertoa sinulle, että olet väärässä. He kertovat myös, kun  he ovat sitä mieltä että olet tekemässä virheen.

Tämä tapahtuu koska he arvostavat sinua ihmisenä. Ja he ovat luonasi nähdäkseen sinun kasvavan. He eivät yritä saada sinua muuttamaan asenteitasi tai päätöksiäsi. He tietävät, että ne ovat vain sinun muutettavissasi, sinun niin halutessasi.

Mikäli aika näyttää, että he olivat oikeassa ja sinä väärässä, he ovat silti luonasi tukemassa sinua ja auttamassa sinut pääsemään asian yli.

5. He ajattelevat sinua ja pitävät yhteyttä

Aikaisemmin sanoimme, että hyvät ystävät voivat seurata omaa elämänpolkuaan ja silti pitää ihmissuhteen kulkemassa. Tämä johtuu siitä, että he ajattelevat sinua tavalla tai toisella. Tänä päivänä teknologia saa ystävät pysymään läheisinä vaikka heidän välillään on fyysistä etäisyyttä.

Tämä on sen kaltainen ystävä joka lähettää sinulle sähköpostia kun vähiten odotat sitä. Tai he juttelevat kanssasi sosiaalisessa mediassa. Tätä tekemällä he pitävät sinua päivitettynä heidän suunnitelmistaan ja unelmistaan.

He eivät odota sinun pitävän yhteyttä kaiken aikaa. Mutta he tuntevat että heidän tarvitsee puhua kanssasi silloin tällöin. Joskus he jakavat hyviä hetkiä. Toisinaan voit auttaa heitä pääsemään yli vaikeista ajoista puhumalla heidän kanssaan.

6. He jakavat

Ystävät auringonlaskussa

He voivat olla maailman toisella puolen, mutta hyvät ystävät aina jakavat elämän ylä-, ja alamäet. Valmistuitko yliopistosta? Saitko ensimmäisen lapsesi? He haluavat olla osa tätä.

He eivät ehkä voi lähteä lentoon ja olla luonasi fyysisesti, mutta he luultavasti haluaisivat kuvan tai videon hetkestäsi.

Tämä ei kuitenkaan päde vain elämän hyviin asioihin. Kun menetät jonkun esimerkiksi avioeron tai sairauden myötä, he ovat tukenasi.

He ovat kanssasi niin paljon kuin he voivat näissä olosuhteissa. Tiedät että on aina joku, joka ajattelee sinua. 

7. He hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet

Kaikilla on ongelmia. Hyvät ystävät pystyvät näkemään sinun ongelmasi ja he hyväksyvät sinut siitä huolimatta. He eivät yritä muuttaa sinua vain saadakseen sinut mahtumaan tiettyyn ympäristöön tai aikaan. Päinvastoin, he auttavat sinua olemaan oma itsesi. 

Ainoa päämäärä joka heillä on, on auttaa sinua muuttumaan parempaan. Ja se tarkoittaa, että he antavat sinun päättää koska ja miten tehdä se.

Entäpä sinä? Oletko hyvä ystävä? Oletko niin onnekas, että voit luottaa hyvään ystävään? Oletko kertonut hänelle, kuinka paljon häntä arvostat?

Ota yhteyttä hyvään ystävääsi tänään! 

UUTISIA VERKOSSA