7 avaintekijää painonnousun ehkäisemiseksi ikääntyessä

Kun vanhenet, aineenvaihduntasi hidastuu ja lihominen on helpompaa. Kuinka siis voit pysyä kunnossa ja terveenä iän myötä? Ota siitä selvää tästä artikkelista.

Meillä kaikilla on taipumusta kerätä ylimääräisiä kiloja ikääntyessämme. Se ei ole tervettä. Sitä voidaan kuitenkin ehkäistä, enemmän tai vähemmän, noudattamalla joitakin suosituksia.

Jos painosi on päässyt nousemaan vuosien saatossa, hyödynnä näitä vinkkejä, niin tulet huomaamaan eron. Lisäksi sinun kannattaa muistaa, että se mikä todella aiheuttaa painonnousua, ei ole niinkään ikääntyminen vaan muutokset elämäntavoissa.

1. Painonnousun välttämiseksi harrasta liikuntaa

vanha pari liikkuu

On tärkeää pitää keho liikkeessä. Sinun tulisi muistaa, että aineenvaihdunta hidastuu ikääntyessä, joten lihominen on siten helpompaa.

Tämän välttämiseksi on tärkeää pysyä aktiivisena, ja paras tapa tehdä se on harrastaa keskitehoista, säännöllistä liikuntaa.

Tällä terveellisellä ja yksinkertaisella tavalla vahvistut, ja lihaksesi ja nivelesi pysyvät nuorempina, mikä hidastaa ikääntymisen vaikutuksia elimistössäsi.

Älä kuvittele, että liikunnan harrastaminen veisi liikaa aikaa: kolme kymmenen minuutin liikuntatuokiota päivässä riittää.

Voit saada loistavia tuloksia vain pienellä vaivannäöllä. Kokeile, niin huomaat eron.

2. Pidä mielesi aktiivisena

Sinun on pidettävä myös mielesi aktiivisena, aivan kuten kehosikin. Muista harrastaa esimerkiksi lukemista ja pelaamista päivittäin, esimerkiksi:

  • Ristikoita
  • Shakkia
  • Sudokuja

Nämä aktiviteetit stimuloivat eri aivoalueita ja parantavat muistia ja keskittymiskykyä.

Kaikki tämä auttaa ehkäisemään stressiä ja masennusta ja ylläpitämään hyvää elämänlaatua. Se ehkäisee myös stressistä johtuvaa ahmimista.

3. Varo vähäkalorisia dieettejä

greippi

Monet vähäkaloriset dieetit voivat hidastaa aineenvaihduntaa pysyvästi. Tämä johtuu siitä, että elimistö pyrkii säästämään energiaa kuluttamalla vähemmän kaloreita.

Jos noudatat näitä tiukkoja dieettejä usein, se voi aiheuttaa pysyvän laskun aineenvaihduntasi nopeudessa.

Lisäksi jos noudatat alle 1200 kilokaloria sisältävää ruokavaliota, elimistösi saattaa käyttää muuta kuin rasvaa energiana, kuten lihaskudosta.

Tästä syystä sinun tulee olla erittäin varovainen. Pitäydy ruokavaliossa, josta saat runsaasti terveellisiä ravintoaineita ja kaikkea, mitä elimistösi tarvitsee.

4. Syö flavonoideja sisältäviä ruokia

Paljon flavonoideja sisältävät ruoat voivat olla parhaat valinnat tasapainoisessa ja terveellisessä ruokavaliossa. Itse asiassa syömällä enemmän flavonoideja saat ylläpidettyä painoasi ja jopa pudotettua sitä hieman.

Suurin yhteys painonpudotukseen on löydetty seuraavista ruoista:

  • Marjat (mustikat, mansikat, kirsikat)
  • Viinirypäleet
  • Tee
  • Omenat
  • Sipulit
  • Purjosipulit
  • Parsakaali

Sinun tarvitsee vain lisätä yksi yllä mainituista ruoista päivittäiseen ruokavalioosi, jotta niillä olisi merkittävä vaikutus terveyteesi.

5. Pidä terveytesi hallinnassa

liikunta

Ajan kuluminen ja ikääntyminen tuovat mukanaan vaivoja kuten korkea verenpaine ja osteoporoosi, jotka voivat rajoittaa liikunnan harrastamista.

Se, että pitää terveyden riittävästi hallinnassa, auttaa nauttimaan elämästä energisemmin.

Tämä luo positiivisen kierteen. Se, että pitää terveytensä hallinnassa, antaa enemmän energiaa liikuntaan, mikä puolestaan on hyödyllistä terveen olon kannalta. Tämä auttaa myös noudattamaan tasapainoista ruokavaliota.

6. Varo painonnousua alusta asti

Sinun tulisi varoa mahdollista painonnousua heti alusta alkaen. Älä odota kilojen kertymistä ja yritä sitten päästä niistä eroon, sillä silloin se on paljon vaikeampi ja psyykkisesti haastavampi tehtävä.

Pyri sisällyttämään terveellisiä tapoja päivittäiseen elämääsi mahdollisimman varhain, jotta vältät painonnousun vuosien saatossa ja ehkäiset paino-ongelmat.

7. Aseta aikatauluja

herätys

Keho, jolla on aikatauluja, on terve keho.

Todellisuudessa tämä yksinkertainen tapa edistää painonpudotusta ja parantaa aineenvaihduntaa. Tätä tukevat lukuisat tutkimukset, joiden mukaan 8-12 tunnin aikavälillä syövät ihmiset saavat enemmän terveyshyötyjä kuin ne, jotka syövät saman määrän kaloreita milloin tahansa.

Kokeile!

Artikkelikuvan käyttöluvan on myöntänyt © wikiHow.com

 

 

 

 

UUTISIA VERKOSSA