7 askelta nopeaan unensaantiin

· helmikuu 19, 2017
Näiden seitsemän hyödyllisen vinkin avulla voit nukahtaa vaivattomammin.

Nukahtaminen ei ole aina yksinkertainen asia. Jos tämä on myös sinua vaivaava ongelma, älä vaivu epätoivoon. Seuraavassa kerromme eräistä hyvistä vinkeistä, joiden avulla voit nukahtaa nopeammin.

Seuraa näitä ohjeita ja voit huomata eron jo ensimmäisenä aamuna – jatka lukemista!

1. Varmista, että mikään ei häiritse sinua

Pari sängyssä puhelimineen

Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä tiedolta, mutta se on kuitenkin asia, joka monelta jää toteuttamatta. Kyseinen neuvo tarkoittaa sitä, että sinun tulisi ottaa etäisyyttä puhelimeesi, tablettiisi, tietokoneeseesi ja mihin tahansa muuhun sellaiseen laitteeseen, josta lähtee valoa tai ääntä, ja joka häiritsee untasi.

Muista, että on hyvin vaikeaa nukahtaa silloin, kun sinulle tulee puhelimeesi ilmoituksia, joiden vuoksi ruutu valaistuu. Sama pätee mihin tahansa muuhun laitteeseen.

Jos olet tottunut nukahtamaan siten, että katsot televisiota, onkin hyvin mahdollista että unesi ei ole hyvälaatuista.

2. Älä syö raskaasti illallisella

On vaikeampaa nukahtaa kun maha on täynnä, joten on parempi vaihtoehto olla syömättä kovin runsaasti ennen kuin menet nukkumaan.

Illalla kannattaa syödä kevyt ja terveellinen ateria. Sinun tulisi välttää runsaasti proteiinia, rasvaa ja jauhoja sisältävää ruokaa. Nämä tekevät nimittäin nukkumisesta vaikeampaa.

Kuten sanottu, jotta voisit saada kunnollista lepoa, on parasta syödä illallisella vain pieni annos. Tämä on onneksi helposti toteutettavissa. Kehosi tulee tuntumaan paremmalta, ja eron voi huomata jo nopeasti.

Nukahtamisen ei tarvitse olla mikään mahdoton tehtävä – vähennä ruokasi määrää illalla ja varmista, että se on oikeanlaista.

3. Ole aktiivinen

Telkkari ja herkut

Jos et ole nukahtanut puolen tunnin kuluttua siitä kun menet makuulle, kokeile jonkin sopivan asian tekemistä. Nouse ylös ja tee jotakin sellaista muutaman minuutin ajan, joka voi auttaa sinua nukahtamaan nopeammin.

Näin voit helpottaa nukahtamistasi sekä estää erästä sellaista asiaa, joka on hyvin haitallinen unen kannalta: huolestuminen.

Kun et ole pystynyt nukahtamaan ja aikaa on kulunut jo jonkun verran, olosi saattaa muuttua ahdistuneeksi. Parasta tässä vaiheessa olisi nousta sängystä ja tehdä jotakin muuta. Sinun tulisi etsiä sellaista tekemistä, joka ei tee sinua hermostuneeksi.

4. Kuuntele rentouttavaa musiikkia

Jos kuuntelet rentouttavaa musiikkia, saatat saada parhaan mahdollisen lääkkeen unettomuuteesi. Jos sinulla kestää hyvin kauan nukahtaa, kerää mantroja tai lauluja käsittävä lista, joka auttaa sinua saamaan lepoa.

Nämä tehokkaat äänet voivat olla hyvinkin hyödyllisiä. Ne auttavat sinua pääsemään rauhalliseen mielentilaan sekä saamaan niin paljon lepoa kuin vain mahdollista.

Voit löytää loputtomasti sopivia lauluja internetistä, ja ne tekevät lepoon vaipumisesta paljon helpompaa. Sinun tarvitsee vain etsiä hiukan, jotta löytäisit sellaista musiikkia joka itsellesi sopii.

Kokeile tätä neuvoa – tulet aivan varmasti huomaaman eron yrittäessäsi nukahtaa.

5. Ota rentouttava kylpy ennen kuin menet nukkumaan

Jalkakylpy

Niinkin yksinkertainen asia kuin lämmin kylpy ennen nukkumaanmenoa voi olla suureksi avuksi siinä, että voisit tuntea itsesi rentoutuneemmaksi ja vähemmän kiihtyneeksi. Myös kasvojen peseminen kylmällä vedellä voi olla hyvä apu jännittyneisyyden hävittämiseksi.

Tämä yksinkertainen teko tulee tekemään olostasi rentoutuneemman, ja syynä on se, että nautit siitä jo alusta lähtien.

Kokeile siis tätäkin vaivatonta niksiä!

6. Laita päällesi jotakin mukavaa

Vaikka saattaakin kuulostaa itsestään selvältä että kannattaa käyttää mukavia vaatteita nukkumaan mentäessä, moni ei näin kuitenkaan tee.

Unohda siis kaikki tiukat vaatteet, jotka tekevät liikkumisestasi vaikeaa. Jos nimittäin tunnet olosi epämukavaksi, tämä estää sinua saamasta nopeasti unta.

Käytä mukavia ja löysiä pyjamia. Lisäksi kannattaa kokeilla alasti nukkumista, jos et vielä ole näin tehnyt.

Voit nukkua mukavissa vaatteissa tai ilman vaatteita – muista kuitenkin ennen kaikkea se, että tiukkoja tai epämukavia vaatteita ei kannata käyttää nukkumaanmenon aikaan.

7. Luo itsellesi nukkumisen kannalta ihanteellinen ilmapiiri

Hyvää huomenta

Sinun täytyy olla hyvässä ympäristössä, jos haluat nukkua hyvin. Jos asut sellaisessa asunnossa, joka on yleensä liian kuuma tai kylmä, tämä saattaa olla esteenä nukahtamiselle.

Siksi parasta olisikin, että etsisit sellaisen lämpötilan, joka on täydellinen nukkumista varten. Tämä tulee auttamaan sinua nukahtamaan nopeammin, ja voit saada yösi aikana enemmän unta.

Huomioi myös, se että makuuhuoneen seiniä ei kannata maalata sellaisilla väreillä, jotka ovat hyvin eläväisiä. Tällaisiin väreihin kuuluvat punainen, keltainen ja oranssi, sillä ne saattavat tehdä olosi ahdistuneeksi.

Jos pidät nämä vinkit mielessäsi, pystyt nukahtamaan jo hyvinkin lyhyessä ajassa – älä epäröi, vaan totea asia itse!