7 asiaa, joita sinun ei tulisi koskaan sietää parisuhteessasi

marraskuu 14, 2017
On erityisen tärkeää oppia tunnistamaan nämä myrkylliset käytösmallit parisuhteen alusta lähtien ja huomioida ne, sillä niistä voi tulla jatkuvia ja ne voivat tuhota sinut psyykkisesti.

Kun teemme päätöksen lyöttäytyä yhteen kumppanin kanssa, haluamme rakentaa kokemuksen täynnä tunteita ja onnea.

Puoleensavetävyys ja viehätys, joita koemme henkilöä kohtaan, rohkaisee meitä parantamaan itseämme ja ajan myötä sallii meidät tuntemaan olomme täydeksi.

Kuitenkin tiedämme, että jossakin kohtaa meidän tulee kohdata vaikeita tilanteita, jotka joskus vahvistavat siteitä, mutta joskus ne voivat myös määritellä mikäli me todella haluamme jatkaa parisuhdetta vai emme.

Vaikka ylä- ja alamäet ovat normaaleja, on tärkeää pystyä tunnistamaan tiettyjä käytöksiä ja huonoja tapoja, joita meidän ei tulisi sietää missään tilanteissa.

Niin kutsutut ”psyykkiset saalistajat” ovat kaikkialla, ja valitettavasti joudumme usein heidän saaliiksensa, ja joudumme kamaliin tilanteisiin.

Siksi haluamme tänään omistaa artikkelin 7 asialle, joita sinun ei tulisi sietää parisuhteessasi, jotta et tule satuttamaan itseäsi.

1. Kontrolli

nainen ja mies riitelevät

Kun hyväksyt olevasi parisuhteessa toisen kanssa, haluat jakaa elämäsi hänen kanssaan, muttet hyväksy sitä, että hän ottaa täyden kontrollin sinusta.

Jos sallit hänen kertoa sinulle mitä voit tai et voi tehdä, kuinka pukeutua tai keiden ystävien kanssa viettää aikaa, on todennäköistä että ajan myötä hän ajattelee, että hänellä on totaalinen kontrolli päätöksistäsi. 

Tämän tyyppisen suhteen jatkaminen voi tuhota itsetuntosi ja vapautesi kehittää omaa persoonallisuuttasi.

Lue myös: Löydä itsellesi positiivinen itsetuntoharjoitus

2. Aggressio

Varo! Oli kyseessä mies tai nainen, sinun täytyy täysin torjua fyysisesti tai psyykkisesti aggressiivinen käytös missä tahansa olosuhteissa. Verbaaliset hyökkäykset, töniminen ja pahimmassa tapauksessa fyysinen pahoinpitely ovat tarpeeksi suuri motiivi päättää, että kyseisen henkilön ei kuuluisi olla elämässäsi.

Jos joku hyökkää koskemattomuuttasi vastaan koska hän ei pidä joistakin asioista elämässäsi, tai koska hän ajattelee että hän voi ratkaista ongelmia tällä tavoin, asiat voivat mennä pahempaan päin. 

Nämä kumppanit ovat manipuloivia, ja sillä he tietävät heikkoutesi, he etsivät tapoja vakuuttaa sinut siitä, että sinun tulisi pysyä yhdessä heidän kanssaan. 

3. Luottamuksen puute

myrkylliset käytösmallit luottamuksen puute

Yksi minkä tahansa parisuhteen päähyve on luottamus. Tämä raaka-aine sallii kummankin kumppanin olla varma vierellään olevasta henkilöstä, ja vaikka he eivät aina voi olla yhdessä, he tuntevat olonsa turvalliseksi tuntiessaan, että heillä on toisensa.

Tämän ominaisuuden puute, joko yhdellä osapuolella tai kummallakin, johtaa tukehduttavaan kateuteen ja jatkuviin riitoihin.

4. Psyykkinen kiristys

Sen tyyppiset ihmiset, joilla on tapana manipuloida kumppaneitaan, yleensä analysoivat tunteitaan syvällisesti, jotta he voivat myöhemmin käyttää niitä toisen osapuolen kiristämiseen.

Yleisesti he yrittävät rakentaa myrkyllisen rakkauden konseptin, missä kaikki heidän tekonsa ja käytöksensä on validoituja koska ”he rakastavat sinua.”

On hyvin tärkeää olla vahvana kohdatessasi tämänkaltaista kiristystä, sillä mikä tahansa heikkouden merkki saa heidät tuntemaan, että heillä on kontrolli.

5. Pilkka ulkonäöstäsi

mies kritisoi naista

Meillä kaikilla on fyysisiä virheitä, jotka voivat saada meidät tuntemaan olomme epävarmoiksi ja jotka voivat aiheuttaa ongelmia ihmissuhteissamme ja sosiaalisissa ympäristöissämme.

Mutta kun jaamme elämämme jonkun kanssa, haluamme että tuo henkilö auttaa meitä minimoimaan sen mistä emme pidä ja rohkaisemaan itsetuntoamme ja itsevarmuuttamme. 

Jos kumppani vääntää vitsiä tai pilkkaa kehoasi, painostaa sinua laihduttamaan tai yrittää tuhota sinut alleviivaamalla vikojasi, jätä hänet. Sinun ei tarvitse totella kenenkään kauneusihanteita, ja vielä vähemmän miellyttää jotakuta toista.

6. Valheet

Valheet ovat yksi parisuhteiden suurimmista vihollisista, ei vain koska ne vaikuttavat luottamukseen, mutta myös koska niistä tulee manipulaation välineitä.

Vaikka saattaa olla harmitonta kertoa satunnainen valkoinen valhe, tämän salliminen tulla tavaksi voi täysin tuhota parisuhteen. 

Valheilla on tapana tulla tulkituksi uskottomuutena, ja kun ne tapahtuvat usein, ne voivat toimia laukaisijana huomata, ettei henkilö ole sitä, mitä hän sanoo olevansa.

Suosittelemme sinua lukemaan: Voiko parisuhde pelastua jos toinen lupaa muuttua

7. Sinun lannistamisesi

poika toi tytölle kukkia

Niin surulliselta kuin se saattaakin vaikuttaa, jotkut ihmiset antavat kaikkensa tehdäkseen kumppaninsa onnelliseksi, ja vastauksensa heitä vain lannistetaan ja nöyryytetään.

Jos kumppanisi ei arvosta sitä kuka olet, yrittää saada sinut tuntemaan olosi alempiarvoiseksi tai nöyryyttää sinua muiden edessä, parasta mitä voit tehdä on jättää hänet niin pian kuin mahdollista. 

Tällaisen käyttäytymisen salliminen saa hänet tuntemaan olonsa ylempiarvoiseksi ja että hänellä on oikeus hyökätä sinua vastaan koska tahansa hän haluaakin.

Oletko huomannut mitään näistä käytöksistä kumppanillasi? Älä anna tilanteen saada ylivoimaa sinusta, sillä saatat katua sitä. Parisuhteesi tulisi olla kunnioittava ja sen tulisi tarjota sinulle kaikki tarvittavat osaset, jotta voit tuntea olosi onnelliseksi.

UUTISIA VERKOSSA