7 aivotoimintaa vahvistavaa ruokaa

· helmikuu 16, 2018

Aivot ovat hauras elin. Ne ovat koko elimistön hallintakeskus ja yhdessä hermoston kanssa vastuussa kognitiivisista toiminnoista ja elintärkeistä elimistön prosesseista, jotka vaikuttavat muihin elimiin.

Aivotkaan eivät kuitenkaan ole turvassa sairastumiselta. Itse asiassa ne voivat heiketä ajan myötä iän tuomien muutosten seurauksena.

Lisäksi koska aivot kärsivät myrkkyjen ja vapaiden radikaalien aiheuttamista vaurioista, niiden solujen toiminta voi vaarantua ja kudokset vaurioitua.

Tästä syystä on erittäin tärkeää elää terveellisesti ja omaksua tapoja jotka vahvistavat aivojen toimintaa, erityisesti syömällä sellaisia ruokia, joista ne saavat tarvitsemiaan ravintoaineita toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Tässä artikkelissa haluaisimme jakaa 7 hyvää vaihtoehtoa lisättäväksi normaaliin ruokavalioosi, erityisesti jos koet psyykkistä väsymystä tai sinulla on muistiongelmia.

Katso, mitkä ne ovat!

1. Parsakaali

aivotoimintaa vahvistava parsakaali

Parsakaali on superruokaa, joka parantaa aivojen toimintaa – ei vain siksi, että se antaa sinulle antioksidanttibuustin, vaan myös siksi, että se suojelee solustressiltä.

  • Sen sisältämät vitamiinit ja kivennäisaineet stimuloivat uusien aivosolujen muodostumista ja vahvistavat hermosolujen välisiä yhteyksiä, pienentäen dementian ja muistiongelmien riskiä.
  • Parsakaali sisältää merkittävän määrän koliinia, ravintoainetta joka suojelee aivokalvoja, parantaen samalla aivojen kykyjä.

2. Saksanpähkinät

Monipuolisuudestaan ja herkullisesta maustaan tunnetut saksanpähkinät ovat sellaisten välttämättömien ravintoaineiden lähde, jotka suojaavat aivojen herkkiä kudoksia.

  • Ne sisältävät Omega-3 -rasvahappoja, jotka parantavat verenkiertoa ja vähentävät tulehdusta. Tämä tarkoittaa sitä, että solujen hapensaanti on optimaalista.
  • Saksanpähkinöiden B- ja E-vitamiinit, yhdessä magnesiumin kanssa, alentavat kognitiivisten heikentymisen riskiä ja tukevat hermostoa välittäjäaineiden toiminnan tasapainottamiseksi.

3. Kurkuma

kurkuma parantaa aivotoimintaa

Kurkumiini, kurkuman aktiivinen yhdiste, toimii voimakkaana antioksidanttina ja tulehdusta lievittävänä aineena. Näin ollen se pienentää kroonisten sairauksien kuten Alzheimerin taudin riskiä.

Tämä suosittu mauste vahvistaa aivotoimintaa. Koska se lisäksi parantaa verenkiertoa, se on ihanteellinen edistämään ravintoaineiden ja hapen kuljetusta kaikkialle elimistöön.

Sen sisältämät vitamiinit ja mineraalit osallistuvat joidenkin sellaisten hormonien eritykseen, jotka edistävät hyvää oloa. Lisäksi ne alentavat stressiä ja muita psyykkisiä epätasapainotiloja.

4. Tomaatit

Tomaatit ovat yksi eniten suositelluista ruoista aivotoimintojen suojaamiseksi ja parantamiseksi. Niiden sisältämät antioksidantit pysäyttävät ympäristön vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioita.

Aivot saavat niistä ainetta nimeltä lykopeeni, joka auttaa soluja palautumaan ja ehkäisee kudosten ennenaikaista hajoamista.

Lisäksi tomaatit terävöittävät muistia ja lisäävät kykyä ratkaista jokapäiväisiä ongelmia.

5. Kurpitsa

kurpitsa parantaa aivotoimintaa

Vaikka monikaan ei syö kurpitsaa osana normaalia ruokavaliotaan, sinun on hyvä tietää, että se on erittäin ravinnepitoista ja erinomaista aivojen kannalta.

Se sisältää foolihappoa, E-vitamiinia ja välttämättömiä rasvahappoja, jotka auttavat ehkäisemään aivojen kutistumista ja hermoston vaurioita.

Lisäksi kurpitsa hillitsee tulehdusta ja vahvistaa niitä prosesseja, jotka ovat vastuussa tiedon välittämisestä hermosolujen kautta.

6. Pinaatti

Pinaattia suositellaan kaikenlaisten sairauksien ehkäisemiseen. Se on hyvin täysipainoinen ruoka-aine, joka voi vahvistaa aivojen sähkönjohtavuutta ja hermoston toimintoja.

Sen sisältämä kalium auttaa hillitsemään tulehdusta. Näin ollen pinaatti parantaa muistia ja niitä prosesseja, jotka vapauttavat aivojen välittäjäaineita.

Pinaatti sisältää myös merkittäviä määriä foolihappoa, E-vitamiinia ja magnesiumia. Nämä kaikki ovat välttämättömiä solukalvojen vahvistamisen ja dementian ehkäisyn kannalta.

7. Banaanit

banaani parantaa aivotoimintaa

Banaanit ovat energiapitoisia hedelmiä, joilla on kyky auttaa parantamaan aivotoimintaa ja psyykkistä suorituskykyä päivittäisissä toimissasi.

Ne ovat merkittävä vitamiinien, mineraalien ja luontaisten kuitujen lähde. Nämä optimoivat muistia suojaten samalla soluja.

Banaanien B- ja C-vitamiinit stimuloivat serotoniinin ja dopamiinin luonnollista tuotantoa. Nämä kaksi aivojen välittäjäainetta on yhdistetty hyvään oloon ja keskittymiskykyyn.

Oletko valmis lisäämään nämä ruoat ruokavalioosi? Ota ne osaksi syömistottumuksiasi ja anna aivoillesi niiden tarvitsemia ravintoaineita, jotta ne pysyvät vahvoina ja terveinä.