60 prosenttia kohdun syövistä voidaan ehkäistä

Viime aikaisten tutkimusten mukaan suuri osa kohdun alueen syövistä voidaan helposti ehkäistä. Ehkäisyssä tärkeää on päivittäinen liikunta, terveellinen ruokavalio sekä kahvinjuonti.

American Institute for Cancer Researchin ja World Cancer Recearch Fundin mukaan noin 59% kohdunrungon syövistä olisi torjuttavissa 30 minuutin päivittäisellä liikunnalla ja välttämällä tyydyttyneitä rasvoja.

Kohdunrungon syöpä on yksi yleisimmistä naisten syövistä rinta- ja keuhkosyöpien ohella. Toinen kohdun syöpätyypeistä on kohdun sarkooma, joka ei ole yhtä yleinen. Nämä kaksi syöpätyyppiä ovat yleisimpiä naisten lisääntymiselinten syövistä, ja ne kattavat noin 6% naisten syövistä.

Mitä tieteelliset tutkimukset osoittavat?

Edellä mainittujen instituutioiden tutkijat tulivat siihen tulokseen, että ”päivittäiset Kohdunlimakalvonsyopa

 

Miksi näin tapahtuu?

Uskotaan, että kohdunrungon syövät olisivat suorassa yhteydessä eräiden hormonien, kuten insuliinin ja estrogeenin, toimintaan. Nämä hormonit ovat yhteydessä myös ylipainoon ja ylimääräisen rasvan kehittymiseen, minkä takia suositellaankin säännöllistä liikuntaa, terveellistä painoa sekä kohtusyöpä2

Pidä seuraavat oireet mielessä, jotta syöpä voidaan ehkäistä mahdollisimman tehokkaasti:

  • Verenvuoto vaginasta vaihdevuosien jälkeen
  • Verenvuoto kuukautisten välillä
  • Kipu lantion alueella
  • Kipu seksin aikana

Jotkut naiset voivat kärsiä myös huomattavasta laihtumisesta. Oireet voivat tietenkin liittyä myös muihin sairauksiin, joten älä huolestu liikaa. Jos kuitenkin kärsit yhdestäkään oireesta, ota yhteys lääkäriin saadaksesi diagnoosin tilastasi.