60 prosenttia kohdun syövistä voidaan ehkäistä

kesäkuu 6, 2015

Viime aikaisten tutkimusten mukaan suuri osa kohdun alueen syövistä voidaan helposti ehkäistä. Ehkäisyssä tärkeää on päivittäinen liikunta, terveellinen ruokavalio sekä kahvinjuonti.

American Institute for Cancer Researchin ja World Cancer Recearch Fundin mukaan noin 59% kohdunrungon syövistä olisi torjuttavissa 30 minuutin päivittäisellä liikunnalla ja välttämällä tyydyttyneitä rasvoja.

Kohdunrungon syöpä on yksi yleisimmistä naisten syövistä rinta- ja keuhkosyöpien ohella. Toinen kohdun syöpätyypeistä on kohdun sarkooma, joka ei ole yhtä yleinen. Nämä kaksi syöpätyyppiä ovat yleisimpiä naisten lisääntymiselinten syövistä, ja ne kattavat noin 6% naisten syövistä.

Mitä tieteelliset tutkimukset osoittavat?

Edellä mainittujen instituutioiden tutkijat tulivat siihen tulokseen, että ”päivittäiset ruokavalinnat ovat avainasemassa syövän ehkäisyssä.” Esimerkiksi päivittäinen kuppi kahvia voi pienentää riskiä jopa 7%, kun taas prosessoitujen ruokien ja sokereiden nauttiminen voi lisätä syöpäriskiä.

Kohdunlimakalvonsyopa

 

Miksi näin tapahtuu?

Uskotaan, että kohdunrungon syövät olisivat suorassa yhteydessä eräiden hormonien, kuten insuliinin ja estrogeenin, toimintaan. Nämä hormonit ovat yhteydessä myös ylipainoon ja ylimääräisen rasvan kehittymiseen, minkä takia suositellaankin säännöllistä liikuntaa, terveellistä painoa sekä estrogeeni– ja insuliinitasojen alentamista immuuni- ja ruoansulatusjärjestelmän ylläpidon ohessa.

Tämän takia kahvi, joka sisältää antioksidantteja, kuten klorogeenihappoa, saattaa ehkäistä vaurioita DNA:ssasi. Se tunnetusti parantaa insuliiniherkkyyttä ja estää glukoosin imeytymistä suolistoon. Sinun tulisi siis välttää ruokia, jotka nostavat glykeemistä indeksiä, sillä se nostaa riskiä sairastua sekä kohdunrungon syöpiin että muihin sairauksiin.

Oireet

kohtusyöpä2

Pidä seuraavat oireet mielessä, jotta syöpä voidaan ehkäistä mahdollisimman tehokkaasti:

  • Verenvuoto vaginasta vaihdevuosien jälkeen
  • Verenvuoto kuukautisten välillä
  • Kipu lantion alueella
  • Kipu seksin aikana

Jotkut naiset voivat kärsiä myös huomattavasta laihtumisesta. Oireet voivat tietenkin liittyä myös muihin sairauksiin, joten älä huolestu liikaa. Jos kuitenkin kärsit yhdestäkään oireesta, ota yhteys lääkäriin saadaksesi diagnoosin tilastasi.

 

UUTISIA VERKOSSA