6 yllättävää aamuista tapaa, jotka lihottavat

· huhtikuu 22, 2017
Onko sinulla vaikeuksia pudottaa painoasi? Aamuiset rutiinisi saattavat olla sen esteenä. Lue 6 aamuisesta tavasta, jotka voivat lihottaa ja estää sinua pääsemästä tavoitteisiisi.

Ei ole mikään salaisuus, että tehokkaimmat tavat pudottaa ylimääräiset kilot on noudattaa tasapainoista ruokavaliota ja harrastaa säännöllisesti liikuntaa.

Tästä huolimatta jotkut ihmiset eivät koskaan onnistu pääsemään tavoitteisiinsa. Ajan myötä he lannistuvat, sillä he luulevat kaiken kovan työn menneen hukkaan.

Sen lisäksi että lisäät edellä mainitut hyvät tavat päivittäisiin rutiineihisi, on myös tärkeää korjata joitakin aamuisia tottumuksia. Ne saattavat vaikuttaa harmittomilta, mutta voivat itse asiassa estää laihtumisen.

Vaikka asia saattaakin jäädä helposti huomaamatta, nämä tavat sotkevat normaalit aineenvaihduntatoimintosi. Ne myös vähentävät päivittäistä kokonaisenergiankulutustasi.

Tästä syystä sinun on äärimmäisen tärkeää oppia tunnistamaan nämä tavat ja tehdä kaikki mahdollinen estääksesi niitä tulemasta osaksi normaalia elämäntapaasi.

Tiedämme, ettei monikaan ole tietoinen näistä tottumuksista, joten haluaisimme kertoa niistä yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa.

1. Liiallinen nukkuminen

tyttö nukkuu pitkään

Alle seitsemän tunnin yöunet on yhdistetty painonnousuun, mutta myöskään liiallinen nukkuminen ei ole se paras vaihtoehto.

Vuonna 2014 tehty tutkimus osoitti, että yli 10 tuntia putkeen nukkuvilla ihmisillä painoindeksi nousee. Se näyttää myös lisäävän kortisolitasoja. Kortisoli on hormoni, joka aiheuttaa stressiä ja johtaa ylensyömiseen.

Asiantuntijat neuvovat nukkumaan seitsemästä kahdeksaan tuntia ilman keskeytyksiä joka yö, jotta unen laatu olisi paras mahdollinen.

2. Liian vähän aurinkoa

Tämä saattaa vaikuttaa sellaiselta asialta, jolla ei luulisi olevan mitään tekemistä painon kanssa, mutta todellisuudessa on saatu viitteitä siitä, että auringonvalo aktivoi aineenvaihduntaa päivän varhaisessa vaiheessa.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että aamuisin saadut UV-säteet ovat terveydelle hyväksi. Ne antavat elimistölle energiaa samalla kun ne aktivoivat aineenvaihduntaa.

Noin 20-30 minuutin auringonotto aamuisin riittää saamaan painoindeksin kannalta positiiviset terveysvaikutukset.

3. Liian niukka aamiainen

liian vähän ruokaa

Yksi eniten lihottavista aamuisista tavoista on se, että syöt liian vähän ravintoaineita sisältävän aamiaisen.

Aamiainen on päivän tärkein ateria. Vaikka moni jättääkin tämän asian huomioimatta, aamiainen antaa elimistölle energiaa, jota se tarvitsee toimiakseen kunnolla koko päivän.

Aamiaisen tulisi sisältää 500-600 kilokaloria jaettuna seuraavien ravintoaineiden kesken:

  • Hiilihydraatit
  • Proteiini
  • Antioksidantit
  • Hyvät rasvat
  • Vitamiinit
  • Kivennäisaineet

4. Aamiaisen syöminen liian myöhään

Aamupalan nauttiminen liian myöhään heräämisen jälkeen voi myös vaikuttaa painoa nostavasti.

Elimistösi tarvitsee energiaa aktivoidakseen toimintonsa. Vaikka sillä onkin yöaikaan energiavaroja käytettävänään, merkittävä osa niistä hupenee nukkuessasi.

Tämän lisäksi vatsasi tuntuu tyhjältä, mikä lisää happojen tuotantoa. Tämä voi laukaista tulehduksen ja mahakatarrin oireita.

Siksi kannattaa syödä viimeistään tunnin sisällä heräämisestä. Jos mahdollista, nauti jotakin terveellistä juomaa, kuten teetä tai haaleaa vettä, johon on puristettu mehua sitruunasta.

5. Teet liian paljon ja hätäisesti

Liikaa kiirettä aamuisin

Monien asioiden tekeminen heti heräämisen jälkeen voi saada olosi tuntumaan siltä, kuin sinulla olisi vain rajoitetusti aikaa. Tästä syystä alat tehdä asioita hätäisesti.

Vaikka tällä tavalla saatatkin saada asiat tehtyä ajallaan, tällainen jatkuva kiireessä toimiminen lisää ahdistuksen tunnetta. Tämä puolestaan vaikuttaa painoosi.

Herääminen 20-30 minuuttia aiemmin on hyvä keino välttää tämä.

Käy lukemassa: 3 tavallisinta masennuksen aiheuttajaa

6. Prosessoitujen välipalojen nauttiminen

Aamupäivällä nautitut välipalat ovat loistava keino vähentää näläntunnetta, joka ilmestyy uudelleen aamiaisen jälkeen poltettuasi muutamia kaloreita. Ongelma on siinä, että liian monet ihmiset valitsevat kaupan prosessoituja tuotteita.

Ne saattavat toki maistua herkullisilta, mutta ne ovat täynnä kaloreita ja turhia ainesosia. Sen sijaan että ne hillitsisivät näläntunnetta, ne itse asiassa vain naamioivat sen. Ne lisäävät haluasi syödä enemmän.

Tällaisten välipalojen nauttimisen jälkeen tunnet olosi kylläiseksi muutaman minuutin ajan. Niiden sisältämästä sokerista ja rasvasta johtuen sinulle iskee kuitenkin pian halu syödä uudelleen.

Siksi kannattaa valita terveellisiä vaihtoehtoja, kuten:

  • kourallinen pähkinöitä
  • hedelmä
  • kupillinen teetä tai smoothie
  • kupillinen maustamatonta jogurttia

Kuten huomaat, on olemassa tiettyjä päivittäisiä tapoja, jotka voivat lihottaa. Yritä välttää niitä tästä lähtien ja korvaa ne elimistösi ja kokonaisvaltaisen hyvinvointisi kannalta terveellisemmillä vaihtoehdoilla.