6 vinkkiä saadaksesi pyöreät, tiukemmat pakarat

marraskuu 24, 2016
Alueelle kohdistettujen harjoitusten lisäksi voit käyttää voiteita aloittaaksesi ylimääräisen rasvan eliminoinnin ja saadaksesi huomattavasti kiinteämmät pakarat. 

Kyse on pitkälti geeneistä, mutta sinäkin voit itse vaikuttaa pakaroidesi ulkomuotoon.

Suurin osa naisista haluaisi kiinteät, pyöreät pakarat ilman selluliittia, ja viime vuosien suuntaus on ollut myös kasvattaa pakaroiden kokoa, aina kuitenkin pitäen ne tasapainossa muun kehon kanssa. 

Tässä artikkelissa haluamme jakaa kuusi vinkkiä joita voit käyttää saadaksesi pyöreämmät ja kiinteämmät pakarat terveellisellä ja kauniilla tavalla.

1. Muokkaa pakaroiden eri lihaksia

Melkein kaikki tietävät ainakin yhden liikkeen jota on suositeltu vahvistamaan ja kasvattamaan pakaroita. Tällä alueella on kolme päälihasta: isot, keskimmäiset ja pienet pakaralihakset.

Tästä syystä on tärkeää, että suunnitellessasi muokkaavaa ohjelmaa teet liikkeitä kaikille kolmelle lihastyypille.

Sinun tulisi harjoittaa muokkaavia liikkeitä ainakin kolme kertaa viikossa, jotta voisit saada näkyviä tuloksia.

Älä unohda lukea: Näillä harjoituksilla saat täydelliset pakarat

2. Älä unohda venytellä

Venyttely

Lihastreenin lisäksi aivan yhtä tärkeää on venytellä sekä treeniä ennen että sen jälkeen.

Tämä yhdistelmä lihasten supistumista ja rentoutumista varmistaa tiukemmat pakarat, samalla eliminoiden lihasjännitystä muissa kehonosissa.

Muista sisällyttää venyttelyyn alaraajat sekä alaselkä, sillä ne ovat suoraan yhteydessä pakaroihin.

3. Lisää proteiinin saantiasi

Rakentaaksesi lihaksia sinun täytyy syödä tarpeeksi proteiinia. Sinun ei kuitenkaan tulisi syödä järjettömiä määriä eläinperäistä proteiinia, sillä se voi vahingoittaa maksaa ja munuaisia.

Yritä löytää tasapaino kasviproteiineilla, eli vältä liiallista eläinproteiinin saantia. Varmista, että sisällytät annoksen proteiinia joka aterialle, ja se voi olla:

 • Lihaa
 • Kalaa
 • Munia
 • Maitotuotteita
 • Papuja
 • Pähkinöitä ja siemeniä

On myös muita ruokia, kuten kokojyvät ja avokadot, joissa on merkittäviä määriä terveellistä proteiinia. Syö aina jonkinlaista proteiinia kasvisten kera.

4. Kasvata terveellisten rasvojen saantimäärää

Terveelliset rasvat

Mikäli haluat kehittää lihaksia, proteiinin lisäksi sinun täytyy myös syödä rasvoja. Muista kuitenkin, etteivät kaikki rasvat ole samanarvoisia, eikä niillä ole sama toiminta kehossa.

Rasvat joita tarvitset, ovat ne jotka ovat kaikista luonnollisimmassa muodossa, jalostamattomia, joten kehosi lähettää ne sinne missä niitä tarvitaan – etenkin koska tätä poltat treenaamisen aikana.

Tämän lisäksi näiden rasvojen syöminen nopeuttaa aineenvaihduntaasi, mikä voi auttaa muidenkin kehon alueiden kiinteytymisessä.

Lisää näitä ruokia ruokavalioosi:

 • Kasviöljyt, mieluiten kylmäpuristetut: oliivi, kookos, seesami, pellava, vehnänalkio
 • Ghee (kirkastettu voi)
 • Avokado
 • Sardiinit
 • Pähkinät ja siemenet
 • Kananmunat
 • Kylmän veden kala

5. Kostuta ihoasi päivittäin

 

Ihanat pakarat

On erittäin tärkeää että kosteutat pakaroidesi ihoa päivittäin parantaaksesi niiden ulkonäköä ja ihon kimmoisuutta, kiinteyttäen ihoa ja estäen raskausarvet tai selluliitin. Tietyt voiteet voivat auttaa sinua myös saamaan lisää volyymia tälle alueelle.

Valitse kosteuttavia rasvoja jotka ovat niin luonnollisia kuin mahdollista, ja sisältävät runsaasti välttämättömiä kasviöljyjä (manteli, avokado, argaani, jojoba, jne.). 

Levitä käyttäen pyörivää hierontaa nyrkilläsi tai avokadonkivellä. Voit myös tehdä pystysuoraa hierontaa reisistä vyöräröä kohti. Tee tätä joka päivä, etenkin urheilun ja suihkun jälkeen.

Haluatko tietää lisää? Katso: Hunajan 7 mahtavaa ja yllättävää käyttötapaa

6. Kokeile imukuppeja

On olemassa vielä eräs tekniikka, jota voit käyttää kasvattamaan ja muokkaamaan pakaroitasi luonnollisella tavalla, nimittäin imukupit. Ne ovat sellaiset, jotka voit ostaa internetistä tai fysioterapia-, ja hierontahoitoloista.

Imukupit on tehty muovista, ja ne on suunniteltu sen muotoisiksi, että niiden avulla voit hieroa mitä tahansa kehon osaa parantaaksesi verenkiertoa paikallisesti.

Mikäli käytät niitä säännöllisesti, voiteiden ja hieronnan kanssa yhdistettynä huomaat, että sinulla on kiinteämmät pakarat vain hoitamalla ihoasi! Se on myös hyvä tapa vähentää selluliittia.

Laita ensin öljyä ihollesi, jotta voit liikutella imukuppeja helpommin, sitten tee pyörivää hierontaa. Älä jätä imukuppeja paikoilleen yhteen paikkaan koska se voi aiheuttaa verihyytymän.

UUTISIA VERKOSSA