6 terveellistä tapaa kiinteyttää pakaralihaksia

toukokuu 27, 2017
Haluatko kiinteät ja trimmatut pakarat? Siinä tapauksessa nyt on oikea aika muuttaa ruokavalio tasapainoiseksi sekä omaksua päivittäinen liikuntarutiini, jotta voisit vaikuttaa tämän alueen lihaksiin. Tällä kertaa kerromme siis, kuinka parhaiten onnistuu pakaroiden muokkaus kiinteämmiksi ja treenatun näköisiksi.

Pakarat ovat yksi kaikkein puoleensavetävimmista kohdista ihmisen vartalossa, ja ikävä kyllä ne ovat myös yksi niistä alueista, jotka tuppaavat keräämään helpoiten rasvaa.

Selluliitti, veltostuminen ja muut sellaiset ongelmat jotka liittyvät sekä lihaksiin että tämän alueen ihoon, tuovat joskus pakaroille ei-toivotun ulkonäön.

Onneksi on kuitenkin monia hyviä liikuntarutiineja, jotka on luotu juuri pakaroiden kiinteyttämistä varten ja niiden koon muuttamiseksi. Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että tulosten takaamiseksi on tarpeen myös omaksua myös muita terveellisiä elintapoja.

Ongelma pakaroiden kiinteyttämistä koskien on useimpien kohdalla se, että kärsivällisyys ei oikein riitä tämän kehonosan muokkaamiseen liikunnan avulla. Muutaman päivän kuluttua suunnitelmat lentävätkin helposti roskikseen, ja tuloksena on luovuttaminen.

Siksi onkin aivan ehdottoman tärkeää, että pakaroiden muokkaamista yrittävä ymmärtää tämän asian: tuloksia syntyy vain ja ainoastaan kurinalaisuuden ja johdonmukaisen vaivannäön seurauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että ohjeita täytyy noudattaa jatkuvasti ja jokainen päivä.

Tiedämme, että moni on valmiina vastamaan tähän haasteeseen, joten seuraavaksi haluammekin kertoa kuudesta asiasta, jotka auttavat pitämään pakarat kiinteinä ja trimmissä kunnossa. Jatka siis lukemista ja ryhdy toimeen, mikäli omana tavoitteenasi on takapuolen muokkaaminen terveellisesti, mutta tehokkaasti!

1. Syö terveellisemmin

salaatti

Ruokaan liittyvät tottumukset ovat avainasia sen kannalta, voitko pitää pakarasi vahvoina, kiinteinä ja trimmattuina.

Ne ravinteet, joita saat kattavasta ja tasapainoisesta ruokavaliosta, ovat erittäin tarpeellisia lihasmassan lisäämiseksi sekä ihon hoitamiseksi.

Hiilihydraatit ja tyydyttyneet rasvat, joita epäterveellisessä ruoassa on, ovat sen sijaan ykkösvihollinen tätä kehonosaa koskien. Niiden saanti ravinnosta ei ainoastaan johda liialliseen rasvan kertymiseen, vaan se myös saa aikaan selluliitin ja raskausarpien muuttumista näkyvämmiksi.

Varmista siis, että ruokavaliossasi on runsaasti seuraavien ravinteiden luonnollisia lähteitä:

 • korkealuokkainen proteiini
 • Omega-3 -rasvahapot
 • kuitu
 • antioksidantit
 • vitamiinit
 • mineraalit
 • vesi

Lue aiheesta lisää: 9 terveellistä tapaa, jotka vievät 5 minuuttia

2. Nuku hyvin

Useimmilla ihmisillä ei ole ollenkaan käsitystä siitä, kuinka tärkeä tekijä kunnollinen unensaanti on lihasten kunnon kohentamiseksi sekä vartalon muokkaamiseksi haluttuun suuntaan.

Nukkuessasi lihaksesi korjaavat itsensä, ja ne valmistautuvat tällä tavalla seuraavan päivän treeniin.

Toisaalta taas nälkähormonien erittyminen (ne hormonit, jotka saavat sinut syömään enemmän kuin tarvitsemasi määrän kaloreja), laskee nukkuessasi.

3. Tee eri tyyppisiä harjoituksia

aerobinen harjoittelu

Ei ole mikään salaisuus, että päivittäinen liikunta on kaikkein tehokkain tapa saavuttaa muodokas ja kiinteä takapuoli.

Vaikka jotkut kääntyvätkin tavoitteessaan kirurgien puoleen, liikunta on kaikkein terveellisin ja taatuin menetelmä, ja sen avulla saadaan aikaiseksi luonnollisella ja hyvännäköisellä tavalla muokatut pakarat.

Siksi onkin hyvin tärkeää takapuolen muokkauksessa, että yhdistät rutiinissasi kahden päätyypin liikkeitä:

 • Sydämen ja verisuonten toimintaa lisäävä liikunta, eli aerobinen liikunta, jonka avulla voit taistella rasvaa vastaan.
 • Voimaharjoittelu, jonka avulla voit kiinteyttää ja muokata pakaroitasi.

Sellainen yhdistelmä, joka koostuu näistä kahdesta liikuntatyypistä, takaa tehokkaan kalorien palamisen sekä vahvistaa lihaksiasi, jotta saisit samalla kiinteytettyä pakaroitasi.

4. Juo enemmän vettä

Vaikka moni haluaakin uskoa, että asia ei ole näin, runsas vedensaanti joka päivä on kuitenkin aivan ehdoton perusasia, jos haluat terveet lihakset ja ihon.

Tämä elintärkeä neste parantaa verenkiertoa, pitää yllä ihon joustavuutta sekä auttaa estämään ohuen lihasmassan vähenemistä.

Kun juot vettä liikuntaa ennen sekä sen aikana ja jälkeen, voit pitää kehosi täynnä energiaa, ja samalla estät selluliitin ja raskausarpien muodostumista.

5. Tee kyykky- ja astuntaliikkeitä

voimaharjoittelu

Eikö aikasi meinaa riittää kuntosalilla käymiseen? Tämä voi olla esteenä tavoitteissa saada pakaroita kiinteytettyä, ja siksi kannattaakin tällöin aloittaa lyhyen rutiinin toistaminen, joka koostuu päivittäisistä kyykky- ja astuntaliikkeistä takapuolen muokkaamiseksi.

Tämän tyyppinen harjoittelu vahvistaa kehon alaosan lihaksia, ja nämä liikkeet ovat itse asiassa välttämättömät missä tahansa suunnitelmassa, johon kuuluu takapuolen kiinteyttäminen.

Kaikkein kiinnostavinta tässä on se, että näitä liikkeitä voidaan tehdä monella tavalla, ja niiden voimakkuutta voidaan myös säätää painojen avulla.

Lue aiheesta lisää: 6 jalkoja kiinteyttävää harjoitusta

6. Käytä luonnollisia naamioita

Säännöllinen luonnollisten naamioiden käyttö on loistava tapa, mikäli haluat parantaa ihosi koostumusta sekä suojata sitä pakaroiden alueella.

Nämä luonnolliset hoidot, joita voit itse valmistaa, tarjoavat ihollesi ravinteita, jotka kohentavat sen kuntoa sekä estävät sekä veltostumista että rikkoutumista.

Nämä hoidot ovat ihanteellinen lisä liikunnan ohessa, sillä naamioiden sisältämät ainekset estävät raskausarpia ja muita epämiellyttäviä pulmia, joita pakaroiden alueella voi ilmetä.

Voit valmistaa näitä naamiota kotonasi, ja niissä kannattaa käyttää seuraavan tyyppisiä luonnollisia aineksia:

 • aloe vera -geeli
 • avokado
 • öljyt (kookos-, manteli tai ruusuöljy)
 • kreikkalainen jogurtti
 • viinirypäleet

Jos tavoitteenasi on pakaroiden muokkaus terveellisellä tavalla, oletko valmis ottamaan nämä tavat osaksi päivittäistä elämääsi? Jos haluat pakaroistasi kiinteämmät ja trimmatumman näköiset, pitäydy näissä tottumuksissa johdonmukaisesti joka päivä.

Muista, että muutokset saattavat kuitenkin viedä aikansa, ennen kuin ne tuottavat haluamasi kaltaisia näkyviä tuloksia, mutta voit kyllä huomata tuloksia jo ensimmäisten viikkojen aikana, jos otat nämä tavat osaksi päivittäisiä rutiinejasi.

Pääkuva on lähteestä wikiHow.com.
UUTISIA VERKOSSA