Logo image
Logo image

Rusinan terveysvaikutukset - hyvä tapa aloittaa päivä

3 minuuttia
Jos otat rusinat osaksi aamiaistasi, annat kehollesi runsaasti vitamiineja ja hivenaineita. Lue lisää tämän loistavan kuivatun hedelmän hyödyistä tästä artikkelista.
Rusinan terveysvaikutukset - hyvä tapa aloittaa päivä
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Rusinat auttavat ummetukseen, mutta on rusinoista muitakin terveyshyötyjä. Et ehkä tiennyt tätä, mutta nämä pienet luonnonantimet ovat varsinainen aarrearkku täynnä terveydelle hyviä ominaisuuksia. Rusinan terveysvaikutukset ovat mahtavat ja moninaiset, ja tässä artikkelissa kerromme niistä lisää!

Kuivatut hedelmät – kuten kuivatut viikunat tai taatelit –  käyvät läpi hienovaraisen kuivausprosessin, jossa niiden sisältämän veden määrää vähennetään niin, että jäljelle jäävät vain tehokkaimmat ravintoaineet. Jopa niiden tumma väri viittaa siihen, että niiden ihanan makea sisusta on energiapitoista ja täynnä antioksidantteja.

Jos syöt rusinoita kohtuudella ja erityisesti päivän ensimmäisinä tunteina, kehosi kiittää sinua. Luettelemme rusinan terveysvaikutukset, joiden vuoksi sinun kannattaisi ottaa rusinat osaksi aamiaistasi.

Rusinan terveysvaikutukset – 6 hyötyä

1. Rusinat auttavat alentamaan korkeaa verenpainetta

Rusinat auttavat alentamaan verenpainetta ja tukevat sydämen terveyttä.

Meidän tulisi tehdä heti alussa selväksi se, että rusinat sisältävät glukoosia. Näin ollen niistä saa parhaan hyödyn, kun niitä nauttii säännöllisesti mutta kohtuudella.

Jos syöt esimerkiksi kourallisen (noin 25 g) rusinoita päivässä, hyödyt niiden suuresta kaliumpitoisuudesta, joka auttaa alentamaan verenpainetta. Samoin rusinoiden kuitu auttaa tukemaan verisuonten biokemiaa vähentäen samalla verisuonten jäykkyyttä.

Jos lisäät rusinan kaltaisia kuivattuja hedelmiä osaksi aamupalaasi, tiedät toimivasi sydämesi ja verisuontesi terveyttä edistävästi heti aamusta alkaen.

Katso, mitkä ovat 13 syytä syödä kaurapuuroa joka aamu

2. Ne ovat täynnä energiaa ja auttavat taistelemaan anemiaa vastaan

Some figure

Rusinat sisältävät suuren määrän rautaa, joka auttaa anemian hoidossa.

Ne sisältävät myös runsaasti B-ryhmän vitamiineja, jotka ovat erittäin tärkeitä uuden veren muodostumisen kannalta. Myös rusinoiden sisältämä runsas määrä kuparia edistää punasolujen normaalia muodostumista.

Toisaalta ei pidä myöskään unohtaa sitä, että hyvän aamiaisen tulisi olla energiapitoinen. Rusinat sisältävät erittäin runsaasti hiilihydraatteja, mikä on ihanteellista aamupäivällä iskevien väsymyskohtausten ehkäisemiseksi.

3. Ne auttavat puhdistamaan elimistöä

Yksi mielenkiintoinen tapa hyödyntää kokonaan rusinan terveysvaikutukset on uittamalla niitä yön yli ja juomalla liotusvesi. Tämä on loistava tapa parantaa maksan ja munuaisten toimintaa.

Vaikka elimistöllä onkin omat luonnolliset puhdistusmenetelmänsä, yksi keino edistää näitä prosesseja on hyödyntämällä hoitoja, jotka optimoivat maksan ja munuaisten toimintaa.

Kokeile tätä rusinavettä, niin tulet huomaamaan eron.

Katso, mitkä ovat 12 ruokaa, jotka terveyttävät maksaa

4. Sano hyvästit ummetukselle

Some figure

Kun syöt rusinoita, tapahtuu jotakin yllättävää: ne turpoavat sisältämiensä liukenemattomien kuitujensa ansiosta. Tämä luonnollinen prosessi edistää suoliston liikkeitä, puhdistaen suolistoa ja liikuttaen ulostemassaa eteenpäin niin, että elimistö voi poistaa sen kunnolla.

Kun kärsit ripulista, tämä liukenematon kuitu imee itseensä vettä ja hoitaa vähitellen ongelman, pitäen sinut samalla hyvin ravittuna ja ehkäisten ripulin aiheuttamaa heikkoa oloa.

5. Aamupalalla nautitut rusinat ovat hyvä tapa hoitaa luita

Rusinat, aivan kuten kuivatut viikunatkin, sisältävät runsaasti kalsiumia. Jos lisäät kourallisen rusinoita jogurttiin, annat luillesi niiden tarvitsemaa kalsiumia.

Tämä kuivattu hedelmä on myös yksi parhaista boorin lähteistä. Boori on mikroravinne, jonka tulisi kuulua jokaiseen ruokavalioon. Se on elintärkeä aine luiden muodostumisen ja niiden kunnon ylläpidon kannalta, ja se edistää huomattavasti kalsiumin imeytymistä.

Toisaalta, ja kuten jo aiemmin mainitsimme, rusinat sisältävät paljon myös kaliumia. Se on toinen tärkeä ravintoaine, joka auttaa taistelemaan osteoporoosia ja ikääntymisen aikaansaamaa nivelten rappeutumista vastaan.

6. Ne auttavat pitämään elimistön emäksisenä

Some figure

Hapan elimistö ilmenee usein ulkoisesti iho-ongelmina, kuten aknena. PH-arvon epätasapaino vaikuttaa myös elimistön sisällä. Niveltulehdus pahenee, ja myös riski kärsiä munuaiskivistä tai korkeasta kolesterolista kasvaa.

Jos alat syödä kourallisen rusinoita osana aamupalaa, saat tarvitsemaasi kaliumia ja magnesiumia. Nämä kaksi hivenainetta edistävät elimistön emäksisyyttä, sillä ne kykenevät neutralisoimaan terveydellesi haitallista happamuutta.

Kannattaa siis ehdottomasti käyttää hyväksi rusinan terveysvaikutukset, ja ottaa se osaksi aamupalaasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.