6 ruokayhdistelmää jotka hyödyttävät terveyttäsi

toukokuu 1, 2017

Tiesitkö, että on olemassa ruokayhdistelmiä jotka voivat tehdä kahdesta raaka-aineesta paljon hyödyllisempiä yhdessä kuin mitä ne ovat yksinään? Tutustu näihin 6 herkulliseen ja ravinteikkaaseen ruokayhdistelmään, jotka voivat todella hyödyttää terveyttäsi. 

On olemassa tiettyjä ruokayhdistelmiä, jotka antavat kehollemme suuren määrän hyötyjä. Yhdistelemällä niitä oikealla tavalla nämä ruoat voivat antaa sinulle eniten omaamistaan ravinteista. 

Jotkut jopa auttavat kehoamme imeyttämään niitä oikein. Monet ruoat tarvitsevat kylkeensä tiettyjä vitamiineja tai mineraaleja, jotta kehomme voivat hyödyntää niitä paremmin. 

Katsotaanpa joitakin parhaista yhdistelmistä, jotta saat kaiken irti ruoastasi.

1. Tomaatit ja avokadot

Ensimmäinen ruokayhdistelmä hyödyntää terveyttä edistävää lykopeenia. Sisäelimesi imeyttävät tätä ravinnetta paremmin, kun se yhdistetään terveelliseen rasvaan, kuten avokadoon.

Lykopeeni on antioksidantti, joka sisältää paljon karotenoideina tunnettuja pigmenttejä. Tämä yhdistelmä auttaa vähentämään sekä sydänsairauksien että syövän riskiä. 

Nauttiaksesi näistä hyödyistä on tärkeää sisällyttää hyvien rasvojen lähden lykopeenipitoisten ruokien kanssa. 

Tällä tavalla saamme enimmäishyödyn antioksidanteista. Sen lisäksi avokadot ja tomaatit ovat todella herkullinen yhdistelmä!

2. Punajuuret ja kikherneet

Tämä on yksi niistä ruokayhdistelmistä joita et luultavastikaan odottanut. Kikherneissä eli garbanzopavuissa on paljon B-vitamiineja ja ne ovat oiva magnesiumin lähde.

Mitä tekemistä näillä ravinteilla on toistensa kanssa? B6-vitamiini auttaa kehoasi imeyttämään magnesiumia. 

Tutkimuksen mukaan tämä tehokas ravinteiden yhdistelmä auttaa kehoa taistelemaan autismin oireita vastaan. Tässä tutkimuksessa ihmisillä, joille annettiin annos magnesiumia ja B6-vitamiinia, sosiaalinen kanssakäyminen ja kommunikaatiohalut ja -taidot kasvoivat. Heidän ongelmansa palasivat, kun he lopettivat annostuksen ottamisen.

3. Vihreä tee ja sitruuna

Tämä yhdistelmä on viime aikoina tullut erittäin yleiseksi. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä tämän juoman antamista hyödyistä.

Katekiinit ovat antioksidantteja, joita löytyy vihreästä teestä. Ne taistelevat syöpää vastaan. Kun ne yhdistetään johonkin happamaan, niiden kyky tulla kehosi imeyttämäksi kasvaa. 

Seuraavan kerran kun juot kupin vihreää teetä, lisää siihen vähän sitruuna- tai limemehua. Tämä temppu voi myös auttaa parantamaan teen makua. Se tekee siitä virkistävämpää.

Voit käyttää tätä terveellistä yhdistelmää jopa aamusmoothieidesi pohjana. Yhdistä se lehtivihreiden ja sesongin hedelmien kanssa.

4. Parsakaali ja tomaatti

Palataanpa tomaatteihin. Kaiken kaikkiaan, tämä on superruoka jota voidaan yhdistellä melkein kaiken kanssa.

Tässä tapauksessa voimme yhdistää sen parsakaalin kanssa. Jos teemme näin, sillä on kyky vähentää syöpään liitettyjen kasvainten kasvua. 

Tomaattien karotenoidit lisäävät parsakaalin bioaktiivisia ainesosia. Nämä sitten tuottavat suurimman osan syöpää ehkäisevistä hyödyistä.

Hyvä vaihtoehto on syödä niitä yhdistettyinä salaatissa. Voit lisätä mitä tahansa vaaleaa proteiinia niiden joukkoon. Tämä sisältää kanan sekä juuston. Lisää sitten yhtä tai kahta kasvista ja itsetehtyä kastiketta.

Tämä on tarpeeksi tasapainoisen ja ravinteikkaan salaatin valmistamiseksi.

5. Sitruuna ja lehtikaali

Tässä tapauksessa rauta, jota saamme kasviksista on paljon helpompi imeyttää kun se yhdistetään C-vitamiinin kanssa. Tämän takia on suositeltavaa tehdä smoothieita vihreiden kasvisten ja valitsemasi sitruksen kanssa.

C-vitamiini muuttaa kasviksista saamaamme rautaa. Se tekee siitä samankaltaisen lihassa olevan raudan kanssa. Sitruunan ja lehtikaalin tehokas fuusio varmistaa, että imeytät kaiken lehtikaalin sisältämän raudan. 

Muut C-vitamiinin lähteet voivat sisältää minkä tahansa ruoan, joka sisältää paljon tätä vitamiinia. Niihin kuuluu:

 • Appelsiinit
 • Mansikat
 • Punaiset paprikat
 • Parsakaali
 • Tomaatit

Joitakin rautapitoisia ruokia ovat:

 • Purjo
 • Punajuuret
 • Pinaatti
 • Sinapinlehdet
 • Lehtimangoldi

6. Kaura ja maapähkinävoi

Kauran ja maapähkinävoin syöminen aamupalaksi tekee mahtavan alun päivällesi. 

Kaura on hiilihydraattien lähde, ja maapähkinävoi taas on täynnä terveellisiä rasvoja (valitse vaihtoehto, johon ei ole lisätty sokeria). Tämä vaihtoehto on loistava jos etsit yhdistelmää, joka antaa sinulle hyvän energialisän.

Emme kuitenkaan voi unohtaa, että se myös tekee jotakin muuta. Se auttaa tasapainottamaan verensokeritasomme.

Kaksi vaihtoehtoa tämän yhdistelmän syömiseen ovat:

 • Sen juominen nesteenä. Se voidaan yhdistää maitoon tai soijamaitoon. Se on täydellinen vaihtoehto, jos sinun täytyy juosta ulos ja sinulla on vain 5 minuuttia aikaa valmistaa jotain.
 • Makeutetut keitetyt kaurahiutaleet maapähkinävoin kanssa. Unohda sokerin tai muun makeutuksen lisääminen.

Maapähkinävoi lisää herkullisen kermaisen rakenteen tyypilliseen aamiaiseesi, ja se on mahtava tapa aloittaa päiväsi.

UUTISIA VERKOSSA