6 mahtavaa tapaa vähentää triglyseridejä aamiaisella

elokuu 22, 2017
Jos haluat vähentää triglyseridien määrää kehossasi, kannattaa nauttia kauraa aamiaisella. Sen sisältämät liukenemattomat ja liukenevat kuidut tukevat sydämen ja verenkierron terveyttä. Kokeile ja löydä kauran mahtava tehokkuus hyvinvoinnin lisääjänä!

Olet varmasti jo kuullut siitä, että kolesteroli on haitaksi terveydelle, mutta mitä haittaa triglyserideistä sitten on?

Nämä ovat itse asiassa vielä vaarallisempia kuin kolesteroli. Kyseessä on rasva, joka liittyy syömääsi ravintoon ja joka lisää suuresti riskiäsi saada sydänkohtaus.

Siksi tulisikin olla äärimmäisen varovainen ruokavalion ja ravinnosta saatujen lipidien suhteen. Näin voit estää liiallista rasvan tuotantoa veressäsi, mikä on tärkeää siksi, että tämä voi johtaa vaaralliseen ateroskleroosiin, joka on vakava este kunnolliselle verenkierrolle.

Lisäksi tulee myös muistaa se tuttu fakta, että on tärkeää käydä säännöllisesti lääkärissä.

Triglyseridien suuri määrä ei aiheuta mitään selkeitä oireita kehossa. Tämä on siis näkymätön ongelma, joka ei jätä mitään jälkeä, mutta tuhoaa silti ihmisen terveyttä pikkuhiljaa ilman että hän itse huomaisi asiaa.

Me suosittelemme, että hoidat itseäsi hiukan paremmin ja aloitat tämän kaikkein tärkeimmästä päivän ateriasta, eli aamiaisesta.

Seuraavat ehdotukset eivät tule vain auttamaan sinua vähentämään ja säätelemään triglyseridien määrää kehossasi. Lisäksi ne tukevat sydämesi terveyttä sekä auttavat pitämään painon kurissa, ja yksi hyöty on, että saat suuresti energiaa uuteen päivään.

Jatka siis lukemista ja ota nämä ohjeet osaksi rutiinejasi, jotta voisit paremmin!

1. Palanen ruisleipää ekstraneitsyt-oliiviöljyn kera

Jotta voisit vähentää ja säädellä triglyseridien määrää, tarvitset terveellistä rasvaa, jota saat esimerkiksi ekstraneitsyt-oliiviöljystä.

Oliiviöljyn sisältämät Omega-3 -rasvahapot auttavat poistamaan tätä haitallista rasvaa verestä. Se aiheuttaa valtimoiden kovettumista sekä saa maksan rasittumaan liikaa.

On siis erittäin hyvä idea lisätä aamiaiseen hiukan oliivivöljyä.

Muista kuitenkin, että paras leipä, johon voit teelusikallisen oliiviöljyä yhdistää, on täysjyväleipä, ei siis jalostetusta viljasta valmistettu tuote.

Lue aiheesta lisää: Vältä näitä ruokia aamiaisella

2. Marjat

aamiainen

Yksi virhe, jonka ihmiset usein tekevät yrittäessään alentaa kolesterolin ja triglyseridien määrää on se, että he syövät minkä tahansa tyyppisiä hedelmiä enemmän.

Tämän kanssa tulisi olla kuitenkin hiukan varovainen, sillä fruktoosi, jota hedelmissä on luonnollisesti, voi itse asiassa nostaa triglyseridien tasoa kehossa.

Siksi ei kannatakaan yrittää syödä suurta määrää hedelmiä päivän aikana, vaan valita sopivat hedelmät sekä yhdistää ne oikealla tavalla, ja lisäksi syödä niitä vain kohtuullisesti.

Kuivatut hedelmät, kuten rusinat ja taatelit, eivät ole suositeltavia tuotteita tämän kannalta. Sen sijaan mansikat, mustikat, kirsikat ja vadelmat ovat mahtavaa ruokaa, mikäli haluat vähentää triglyseridien määrää kehossasi.

Ne sisältävät vain vähän fruktoosia, mutta runsaasti C-vitamiinia. Ne sopivat oivallisesti yhdistettäviksi banaanien kanssa, joka on myös eräs loistava ruoka tämän ongelman hoitoon.

3. Loistava aamusmoothie triglyseridien vähentämiseksi

Me suosittelemme tämän mahtavan juoman valmistamista kolme kertaa viikossa. Voit vapaasti nauttia muina viikonpäivinä kupillisen kahvia!

Yritä kuitenkin välttää täysmaidon tai muiden rasvojen lisäämistä, sillä ne saavat terveellisen kahvikupillisen muuttumaan sydämen ja verisuonten pahimmaksi viholliseksi.

Seuraavassa kerromme, kuinka valmistat triglyseridejä vähentävän smoothien.

Tarvittavat ainekset

  • 2,5 dl tuoretta pinaattia
  • 1 omena
  • 5 ruokalusikallista sitruunamehua
  • 1 ruokalusikallinen kauraa
  • 2 dl vettä

Näin valmistat tämän smoothien

  • Ensin sinun tulee pestä pinaatti ja omena hyvin. Käytä omena kuoren kanssa tai ilman – makusi mukaan. Poista sisin ja paloittele omena.
  • Lisää sitten omena, pinaatti, sitruuna, kaura ja vesi tehosekoittimeen.
  • Anna ainesten sekoittua, kunnes saat aikaiseksi tasaisen seoksen.

4. Anna kauralle mahdollisuus!

pannukakut

Kauraa suositellaan lähes minkä tahansa tyyppisen ruokavalion osaksi. Tämä viljojen kuningas on sydämesi paras ystävä, sillä se auttaa säätelemään kolesterolia ja triglyseridien tasoja, ja lisäksi se auttaa pudottamaan painoa sekä tarjoaa loistavan energialisäyksen.

Mikä kauran salaisuus sitten on? Sen sisältämä liukeneva ja liukenematon kuitu.

Kauran betaglukaani ja kasviliima optimoivat kolesterolin ja triglyseridien käsittelyn aineenvaihdunnassasi. Tämä tuote on todella loistava terveyden parantaja!

5. Avokadon ja vesimelonin yhdistelmä

hyvä aamiainen

Vesimelonissa on vain vähän fruktoosia, mutta runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja vettäKun yhdistät sen puolikkaaseen avokadoon, saat suuren määrän terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Avokadossa puolestaan on runsaasti Omega-3 ja Omega-6 -rasvahappoja.

Paras tapa saada näitä ravinteita on yhdistää hiukan pienempi palanen kuin puolikas avokadoa yhteen annokseen vesimelonia. Näin voit antaa kehollesi kuitua, kaliumia, magnesiumia, C-vitamiinia ja monia muita hyödyllisiä tekijöitä terveytesi edistämiseksi.

Muista, että avainasiat ovat aina kohtuus ja vaihtelu!

6. Omena ja saksanpähkinä

Viimeiseksi sitten sellainen mahtava yhdistelmä kuin kuorimaton vihreä omena (joka on paloiteltu osiin) yhdistettynä pieneen määrään saksanpähkinöitä.

Tämä on yksinkertainen, herkullinen, täyttävä ja tehokas yhdistelmä, jonka avulla voit hoitaa sydämesi ja verisuontesi terveyttä.

Kuorimaton omena sisältää runsaasti antioksidantteja, pektiiniä ja kuitua. Kaikki nämä tekijät ovat loistavia apuja kohonneen triglyseriditason hoitamiseksi.

Mitä tulee saksanpähkinöihin, ne sisältävät runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvoja sekä toimivat tulehtuneisuutta vähentäen. Niissä on mukana myös E-vitamiinia, foolihappoa, magnesiumia ja muita hyödyllisiä tekijöitä.

Kannattaa kokeilla! Valmista itsellesi siis kulhollinen luomutuotetusta vihreästä omenasta ja pienestä määrästä saksanpähkinöitä, ja ala hoitaa terveyttäsi paremmin jo tänään!

UUTISIA VERKOSSA