6 kotihoitoa turvonneille käsille

On olemassa monia eri syitä miksi ihmiset kärsivät turvonneista käsistä. Syynä saattaa olla esimerkiksi halvaus, verenkiertohäiriö, rannekanavaoireyhtymä, niveltulehdus tai vain hyönteisen pistos. Huolimatta syystä, haluamme tämän päivän artikkelissa ehdottaa joitakin kotihoitoja jotka auttavat vähentämään kivuliasta turvotusta.

Laventeli, loistava käsille

Laventeli ei ole kaunis kasvi ainoastaan värinsä ansiosta, vaan sillä on myös lukemattomia lääkinnällisiä ominaisuuksia, kuten esimerkiksi:

 • Se rentouttaa
 • Virkistää hermostoa
 • Taistelee kouristuksia vastaan
 • Se on antibakteerinen
 • Lievittää kipua
 • Se on antiseptinen

Laventeli voi myös parantaa mielialaa, joten voit käyttää sitä luonnonmukaisena masennuslääkkeenä.

Tee laventelitiiviste turvonneille käsille käyttäen seuraavia aineksia:

 • 1,2 dl kuivattuja laventelin kukkia
 • 1,2 dl kuivattua, murskattua salviaa
 • 480 ml vettä
 • 8 tippaa laventelin eteeristä öljyä

Turvonneet kädet hoito laventelista

Valmistus

Laita vesi, laventelin kukat ja salvia kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 20 minuutin ajan kannen alla. Siivilöi neste astiaan ja anna jäähtyä. Lisää eteerinen öljy ja sekoita hyvin. Tee haude tästä nesteestä turvonneille käsillesi käyttäen puuvillakangasta tai -käärettä. Pois siivilöidyt yrtit voidaan käyttää myös; kääri ne paperipyyhkeeseen ja aseta turvonneen alueen päälle, ja purista vapauttaaksesi nesteen.

Toinen laventelia sisältävä resepti on rentouttava kylpy, jossa koko keho on upotettuna laventeliveteen. Voit myös liottaa vaikka vain käsiä pienessä astiassa. Näitä tarvitset:

 • 3 ruokalusikkaa laventelinkukkia (kuivattuja)
 • 3,6 dl maitoa
 • 0,8 dl hunajaa

Murskaa laventelinkukat käyttäen monitoimikonetta tai morttelia ja survo niin kauan kunnes ne ovat hyvin hienona. Sekoita ne maidon ja hunajan kanssa, sitten kaada kaikki lasiastiaan. Sekoita hyvin ennen käyttöä. Jos käytät tätä kylpyyn, lisää puolet nesteestä kylpyveteen. Käytä vain neljännes astian sisällöstä kun liotat vain käsiä. Voit säilyttää sen jääkaapissa viikon verran.

Turvonneet kädet laventelisaippua

Kotihoitoja turvonneille käsille

Edelliset sukupolvet luultavasti tiesivät useita kotihoitoja lievittämään turvonneita käsiä, oli syynä sitten urheiluvamma, heikko verenkierto, allergia, hyönteisen purema, halvaus, niveltulehdus tai muu. Kun kätesi ovat turvonneet, veri ei pääse kiertämään kunnolla. Se on kivulias tila ja saattaa estää sinua suorittamasta normaaleja aktiviteetteja. Siksi on aina hyvä idea pitää jokin seuraavista hoidoista aina käsillä.

Jää

Jää voi olla paras ystäväsi kun kärsit turvotuksesta missä tahansa osaa kehoa, erityisesti käsissä. Sen kyky vähentää tulehdusta ja turvotusta on hyvä. Voit tehdä puristussiteen käyttämällä murskattua jäätä tai kietomalla useita jääkuutioita pyyhkeeseen. Huolehdi vain, ettet koskaan laita jäätä suoraan iholle, sillä se saattaa ”polttaa” sinua. Toista tämä useita kertoja päivässä, mutta älä pidä pidempään kuin 20 minuuttia kerralla.

Inkivääri

Inkivääri on tunnettu sen tulehdusta hoitavasta kyvystään, minkä vuoksi sitä onkin käytetty lääkkeenä jo vuosisatoja. Se helpottaa kipua, ohentaa verta, alentaa tulehdusta ja paljon muuta. Voit tehdä inkivääriteetä käyttämällä teelusikallisen raastettua tai jauhettua inkiväärin juurta kupilliseen kiehuvaa vettä. Jos haluat makeuttaa sitä, lisää hieman hunajaa, ja jos haluat lisää makua, lisää hieman vastapuristettua sitruunamehua.

Turvonneet kädet inkivääri

Aloe vera

Aloe on fantastinen vaihtoehto lähes mille tahansa iho-ongelmalle, ja se saattaa olla myös avuksi jos kärsit turvonneista käsistä. Jotkut urheilijat esimerkiksi laittavat sideharson käyttäen aloe veraa kun he ovat loukkaantuneet tai kilpailun jälkeen antamaan helpotusta lihaksille, koska se auttaa niitä palautumaan nopeammin. Jokaisella meillä tulisi olla aloe-kasvi kotona jotta voisimme helposti leikata yhden lehdistä ja saada tuoretta geeliä. Laita sitä suoraan vaurioituneelle tai turvonneelle alueelle ja tunnet välittömän helpotuksen. Se myös poistaa loistavasti hyönteisten pistojen aiheuttaman kirvelyn.

Ananas

Tämä on yksi käytetyimmistä hedelmistä mitä tulee turvotuksen vähentämiseen käsissä. Suosittelemme syömään jonkin verran ananasta päivittäin viikon verran helpottaaksesi kipua. Voit nauttia sitä sinällään, mehuna tai lisätä siivun tai kaksi makeuttaaksesi kirpeää salaattia. Se on herkullinen ja voimakas hoito.

Turvonneet kädet ananas

Kehäkukka

Tätä hoitoa voidaan käyttää sekä paikallisesti (ulkoisesti) että sisäisesti. Käyttäessäsi sitä paikallisesti, tee harsotaitos käyttäen huomiotaherättävän oransseja ja punaisia kehäkukkia ja aseta ne vaurioituneelle alueelle. Toinen vaihtoehto on tehdä teetä; lisää kourallinen kuivattuja kukan terälehtiä kupilliseen kiehuvaa vettä. Viiden minuutin kiehumisen jälkeen siivilöi neste pois, makeuta se ja nauti sekä sen uniikista mausta että sen hyödyistä.

B6-vitamiinia sisältävät ruoat

Tämä vitamiini on tunnettu sen kyvystä alentaa turvotusta, erityisesti ihmisillä jotka kärsivät rannekanavaoireyhtymästä. Joitakin ruoat joissa on korkea B6-vitamiinipitoisuus ovat perunat, tumma riisi, vihreät lehtivihannekset (pinaatti, lehtijuurikas, salaatti), banaanit ja nahaton kananrinta. On hyvä idea lisätä näitä päivittäiseen ruokavalioosi ja kokeilla niitä erilaisissa resepteissä ja annoksissa. Ne auttavat sinua voimaan paremmin sekä sisältä että ulkoa.