6 konstia öljytahrojen poistamiseksi vaatteista

syyskuu 4, 2018
Onko sinulla vaikeuksia poistaa öljytahroja vaatteista? Kokeile näitä loistavia luonnollisia ainesosia!

Öljytahrojen poistaminen vaatteista voi olla vaikeaa. Vaikka tätä varten on olemassa kemikaaleja, on parempi etsiä vähemmän rajuja menetelmiä vaatteen suojaamiseksi.

Ongelma öljyn kanssa on se, että se imeytyy kankaaseen hyvin helposti eikä lähde normaaleilla pesuaineilla. Tästä syystä tarvitaan avuksi muita ainesosia, jotta tahrat saataisiin poistettua kokonaan.

Onneksi on olemassa joitakin vanhoja hyviä konsteja, joissa öljytahrojen poistamisessa hyödynnetään pelkästään luonnollisia ainesosia. Mitkä nämä ainesosat ovat ja mitkä niistä ovat kaikkein tehokkaimpia? Siitä puhumme tässä artikkelissa!

öljytahrat vaatteessa

Kotikonsteja öljytahrojen poistamiseksi vaatteista

Yksi suurimmista päänvaivoista vaatteidenpesussa on öljytahrojen puhdistaminen. Joskus ne lähtevät normaalissa pesussa, toisinaan ne taas voivat olla melkoinen haaste.

Öljytahroja syntyy tavallisesti ruonlaiton aikana tai ruoan roiskumisesta syödessä. Öljytahrat ovat yleisiä myös niillä ihmisillä, jotka käsittelevät työkseen öljyisiä tai rasvaisia yhdisteitä, kuten mekaanikoilla.

Yksi parhaista vinkeistä öljytahrojen poistamiseen vaatteista on toimia mahdollisimman nopeasti tahran syntymisen jälkeen, jotta rasvalla ei ole aikaa imeytyä kankaaseen. Aina puhdistaminen ei kuitenkaan onnistu heti, joten mitä tässä tapauksessa voi tehdä?

1. Käytä suolaa

käytä suolaa öljytahrojen poistoon

Kun samettimaisiin kankaisiin, esimerkiksi mokkaan, syntyy öljytahra, parasta on levittää tahraan suolaa pesemisen helpottamiseksi. Suolan imukyvyn ansiosta öljy ei imeydy kankaaseen.

Käyttöohje

 • Hankaa runsaasti suolaa öljytahroihin ja anna vaikuttaa kahdesta kolmeen tuntia.
 • Tämän jälkeen hankaa hellävaraisesti harjalla ja pese vaate normaaliin tapaan.

2. Etikka

öljytahrojen poisto vaatteista voi onnistua etikan avulla

Tämä luonnollisten puhdistusaineiden ”kuningas” on yksi parhaista ainesosista kaikenlaisten öljytahrojen poistamiseen. Orgaanisten happojensa ansiosta se hajottaa rasvajäämiä ja tekee vaatteista erittäin pehmeät.

Käyttöohje

 • Kaada hieman etikkaa tahraan ja anna vaikuttaa puoli tuntia.
 • Tämän jälkeen huuhtele lämpimällä vedellä ja tavallisella saippualla.

3. Maissijauho

maissijauho öljytahrojen poistoon

Tämä luonnollinen ainesosa poistaa uudehkot öljytahrat vaatteista. Vaikka se ei aina poistakaan niitä täysin, sen levittäminen ”pehmentää” nämä tahrat niin, että ne on helpompi pestä pois pesukoneessa.

Käyttöohje

 • Ripottele maissijauhoa tahraan ja anna vaikuttaa muutaman minuutin.
 • Hankaa harjalla ja laita vaate pesukoneeseen.

Katso myös: 10 loistavaa käyttötapaa maissitärkkelykselle

4. Ruokasooda

ruokasoodaa öljytahrojen poistoon

Ruokasooda on monikäyttöinen tuote, jota on hyödynnetty jo entisaikaan monissa kodin siivousvinkeissä. Koska sillä on valkaiseva ja supistava vaikutus, se on loistava vaihtoehto vaikeiden tahrojen, kuten öljyn, poistamiseen vaatteista.

Käyttöohje

 • Levitä ruokasoodaa öljytahroihin tasaisesti harjan avulla.
 • Anna vaikuttaa 40 minuuttia ja huuhtele.

5. Talkkijauhe

talkki sopii öljytahrojen poistoon

Vaikka joitakin talkkijauheita ei suositella käytettävän iholle niiden sisältämien kemikaalien takia, useimpia niistä voidaan hyödyntää rasvatahrojen poistamiseen vaatteista. Tämä johtuu niiden imukyvystä.

Käyttöohje

 • Hankaa reilusti talkkijauhetta tahroihin ja anna vaikuttaa kymmenen minuuttia.
 • Hankaa sitten voimakkaasti harjalla ja huuhtele.

6. Sitruunamehu

Sitruunamehu on yksi parhaista luonnollisista ainesosista öljytahrojen poistamiseen vaatteista. Sen sisältämä sitruunahappo on yksi tehokkaimmista rasvaa poistavista aktiivisista yhdisteistä.

Käyttöohje

 • Purista mehu tuoreesta sitruunasta ja hankaa sitä tahraan.
 • Anna olla kymmenen minuuttia ja liota vaatetta sitten lämpimässä vedessä.
 • Lisää pyykinpesuainetta ja pese vaate normaalisti.

Hyödynnä näitä luonnonmukaisia vinkkejä öljy- ja rasvatahrojen poistamiseksi vaatteista ja tee vaatteiden pesemisestä helpompaa. Kokeile sitä ainesosaa, joka kiinnitti eniten huomiosi.

UUTISIA VERKOSSA