6 konstia arjen helpottamiseksi

Jotta voisit helpottaa arjen hankalia tilanteita, kerromme tällä kertaa eräistä hauskoista konsteista, joiden avulla säästää aikaa ja hermoja. Nämä keinot ovat niin kekseliäitä, että lapsesi tulevat rakastamaan niitä! Oletko siis valmiina?

1. Mihin jätin avaimeni? Ja mikä niistä on autotallin oveen?

Olet varmaan joskus ostanut tennispalloja, jotka nyt makaavat toimettomina kaapissa. Sinulla on tässä kaksi vaihtoehtoa: antaa pallot koiralle leikkikaluiksi, tai voit tehdä hauskan ja huomiota herättävän ”naulakon” kaikille niille pienille tavaroille, joita niin helposti pääsee hukkumaan – näitä ovat muun muassa avaimet, kynät ja puhelimen akun laturit. Tällä tavalla voit myös säilyttää helposti kuittisi ja kaikki muut lukemattomat kodin katoilevat pikkuesineet.

Mitä tarvikkeita tulee hankkia?

  • Kaksi tennispalloa
  • Kaksi naulaa
  • Sakset

Kuinka pystyn muuttamaan vanhat tennispalloni ”henkareiksi”?

  • Tämä on hyvin helppoa. Ensimmäiseksi sinun tulee tehdä pieni viilto pallon keskiosan lähellä. Tästä tulee ikään kuin pallon ”suu”, johon voit sitten laittaa esineesi.
  • Ota sitten naula ja laita se pallon sisälle. Naputtele naula seinään niin, että kiinnitys on vahva. Ja valmista! Jos haluat, voit vielä maalata pallolle ystävälliset silmät tai jotakin muuta – katso vaikka tämän artikkelin pääkuvaa.

Kuinka muistan mikä avain kuuluu mihinkin oveen?

Avain etuoveen, avain kuistin oveen, avain autotallin oveen… Mistä ihmeestä pystyn muistamaan, mikä avain mihinkin oveen kuuluu? Tätä varten sinun tarvitsee vain maalata jokaiseen avaimeen pieni merkki kynsilakalla. Jokaisen värin tulisi tietysti olla erilainen, jotta pystyisit tunnistamaan avaimesi nopeasti.

2. Miten saan auki viinipulloni ilman korkkiruuvia?

Arkipäiväiset niksit ja viinipullon avaaminen

Olet valmistanut loistavan illallisen, ja vieraat ovat sinulle hyvin tärkeitä. Ja sitten on aika avata viinipullo, ja… Missä se korkkiruuvi nyt on?! Älä panikoi, sillä illallisesi ei ole pilalla. Tämä kotikonsti voi olla hiukan hätkähdyttävä, mutta takaamme, että se on hyvin tehokas apu tällaisessa tilanteessa.

Sinun tarvitsee vain työntää suuri naula pullon korkkiin ja poistaa se sitten pihtien avulla (tai pientä vasaraa käyttäen, kuten yllä olevassa kuvassa). Korkki on poissa pullosta jo kahdessa sekunnissa, joten kannattaa ehdottomasti muistaa tämä toimiva niksi!

3. Mitä teen nesteille roskakorissa?

Arkipäiväiset niksit roskikseen

Olet varmaan jo hyvin monta kertaa tuskaillut roskiksesta valuvien nesteiden kanssa. Vedät pussin ulos korista, ja haistat heti jotain epämiellyttävää nesteen valuessa lattialle. Mitä tälle toistuvalle ongelmalle voi tehdä? Vastaus on hyvin helppo: aina ennen pussin laittamista koriin, laita sinne muutama sivu sanomalehteä pohjalle. Tämä kikka toimii!

4. Maalauksen haasteet

Arkipäiväiset niksit maalaamiseen

Kotona on aina jotakin, jota voisi hiukan parannella maalaamalla: laatikot, tuolit, koirankopit, ikkunalaudat… Aina löytyy jokin paikka, joka tarvitsisi uuden kerroksen tuoretta maalia. Maalaminen on kuitenkin usein hankalaa ja sottaista puuhaa, joten kannattaa helpottaa sitä eräällä hyvin yksinkertaisella niksillä.

Kun alat maalaamaan, laita kuminauha maalipurkin ympärille kuvan mukaisesti, jotta voit käyttää sitä ylimääräisen maalin poistamiseen siveltimestäsi – näin maali ei pääse tahraamaan lattiaa purkin ympärillä. Hyvin käytännöllinen niksi!

5. Lukitsinko varmasti kotioveni? Apua!

Arkipäiväiset niksit oven lukitsemiseen
Tämä on sattunut lähes jokaiselle useita kertoja. Lähdet kotoasi, menet töihin ja äkkiä tunnet olosi epävarmaksi – lukitsitkohan kuitenkaan etuovea kunnolla? Tai mikä vielä hankalampaa, lähdet lomalle ja havahdut usean tunnin ajomatkan jälkeen epäilyksiisi. Mistä voit tietää, oletko todella lukinnut oven vai et?

Vain harvat huonomuistisuuteen liittyvät asiat aiheuttavat tällaista äkillistä paniikkia ja epätoivoa. Tässä ei kuitenkaan itse asiassa ole kyse huonomuistisuudesta sinänsä, vaan asioiden tekemisestä automaattisesti ilman, että niihin kiinnitettäisiin tarpeeksi huomiota.

Yksi tehokas keino tämän tyyppisten tilanteiden välttämiseksi on olla enemmän tietoinen siitä mitä milläkin hetkellä teemme. Lisäksi voit kuitenkin tehdä jotakin epätavallista, jos jonkin hetken muistaminen on hyvin tärkeää. Mikä olisi hyvä esimerkki tällaisesta muiston aiheuttavasta asiasta, jonka voit oleellisella hetkellä tehdä? Jos suljet etuoven ja lukitset sen, voit esimerkiksi laulaa jotakin laulua hyvin matalalla äänellä. Jos sitten myöhemmin tunnet olosi epävarmaksi lukitsemisen suhteen, muistisi tuo esiin sen, kuinka hassusti lauloit lukitessasi ovea. Tämä on todella tehokas apu stressaavien tilanteiden välttämiseksi arkipäiväisessä elämässä!

6. Mihin olen kadottanut toisen korvakoruni?

Arkipäiväiset niksit pikkutavaroiden löytämiseksi

Oletko joskus huomannut lempikorvakorusi kadonneen, mutta kun katsot lattialle, et millään löydä sitä? Olet ehkä laittamassa itseäsi valmiiksi lähtöön kylpyhuoneessa, kun huomaat korvakorusi takaosan lähteneen irti. Tämä kikka toimii korujen lisäksi minkä tahansa pienen esineen etsinnässä – sen sijaan, että alat epätoivoisesti tutkia koko kotisi lattioita, kannattaa vetää henkeä ja ottaa esiin muutama apuväline.

Laita nailonsukka pölynimurisi putken päälle, ja laita imuri päälle. Liikuta sitten imuria sen alueen kohdalla, jossa kadonnut esine luultavasti on, ja samalla pidä silmällä nailonsukkaan kerääntyneitä esineitä. Muutamassa sekunnissa tulet varmasti löytämään sen mitä etsit.

Seuraavan kerran kun tuskailet arkipäivän hankalien tilanteiden kanssa, ota avuksesi nämä hyvät ja helpot niksit, jotta pääsisit vähemmällä vaivalla sekä säästäisit kallisarvoista aikaasi!