6 hyvää syytä pudottaa painoa

syyskuu 4, 2015

Vaikka ihmiset usein haluavatkin vähentää painoaan pääosin ulkonäköön liittyvistä syistä, on myös monia muita ja paljon tärkeämpiä syitä painonpudotukseen. Siksi kerromme tässä artikkelissa kuudesta painonpudotuksen vaikutuksesta, joiden vuoksi se todella kannattaa – unohtamatta tietenkään sitä, että tavoitteena tulisi aina olla terveellinen paino, eikä koskaan alipainoisuus. Lue siis eteenpäin, ja saat selville päteviä syitä painon vähentämiseen!

1. Painon vähentäminen on hyväksi terveydellesi

Yksi tärkeimmistä syistä painonpudotukseen on yksinkertaisesti se, että se on hyväksi terveytesi kannalta. Kuten me kaikki jo tiedämme, voivat liikalihavuus tai ylipaino aiheuttaa vakavia seurauksia ihmisen elimistölle. Näitä voivat olla erilaiset sairaudet tai taudit, kuten esimerkiksi diabetes tai sydän- ja verisuonitaudit. Itse asiassa kaikkein vakavimmissa tapauksissa on todettu liikalihavuuden jopa aiheuttaneen kuoleman. Siksi sinun kannattaa todella yrittää vähentää muutama kilo mikäli sinulla on paljon ylipainoa.

Ota kuitenkin huomioon, että tämä pudotus tulisi tehdä hallitusti sekä hyväksi todetun ruokavalion avulla, ja lisäksi sitä varten olisi omaksuttava kunnollinen liikuntarutiini. Niinpä suosittelemme, että ennen aloittamista kävisit laihduttamiseen erikoistuneen ammattilaisen luona, jotta saisit oikeanlaista tietoa asiasta.

2. Se vaikuttaa usein positiivisesti itsetuntoon

kissa

Kun sinulla on ylipainoa, tai jos ongelmanasi on liikalihavuus, voi painon vähentämisellä olla todella positiivinen vaikutus siihen, minkälaiseksi elämäsi koet. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että ulkonäkö automaattisesti määrittelee ihmisen onnellisuuden määrän, mutta tästä huolimatta on todennäköistä, että terveellistä painoa kohti mentäessä tunnet olosi yhä paremmaksi – sekä sisäisesti että ulkoisesti.

3. Pystyt olemaan aktiivisempi

Yksi hyvä syy painonpudotukseen on aktiivisuus: painon vähentäminen saattaa auttaa sinua olemaan toiminnallisempi sekä tekemään sellaisia asioita, jotka aikaisemmin olivat sinulle vaikeita tai epämukavia.

Tämä johtuu pääosin siitä, että tulet olemaan painoa pudotettuasi paremmassa fyysisessä kunnossa, minkä vuoksi pystyt tekemään paljon enemmän asioita kuin ennen. Nämä voivat olla niinkin yksinkertaisia kuin kävelylle meno, tai jotakin monimutkaisempaa kuten aivan erityinen urheiluharrastus. Painonpudotuksen vaikutuksena olosi myös kevenee, etkä enää väsy yhtä nopeasti kuin ennen.

4. Se antaa tunteen tavoitteiden saavuttamisesta

onnellinen

Painon vähentäminen tuntuu tavoitteelta tai saavutukselta usealta meistä, ja monelle se on myös jotakin sellaista, joka antaa mahdollisuuden nähdä vaivaa, onnistua sekä päästä eteenpäin suunnitelmissa. Siksi painonpudotuksen tavoitteiden saavuttaminen saattaa tehdä olosi hyvin positiiviseksi, sillä koet tyytyväisyyttä sekä aikaansaavuuden tunnetta koko tästä prosessista. Tämä pätee erityisesti terveellisellä tavalla tehtyyn painonpudotukseen, sillä se vaatii ihmiseltä todella paljon itsekuria ja vaivannäköä.

5. Kokemasi stressi vähenee

Kilojen karistamisen yhteydessä tapahtuva liikunta saattaa myös auttaa sinua vähentämään kokemaasi stressiä, ja se pystyy tekemään olosi rennommaksi. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että kun harrastat jonkinlaista liikuntaa, vapautuu elimistössäsi endorfiineja sekä muita sellaisia aineita, jotka saavat olosi yksinkertaisesti tuntumaan paremmalta.

Siksi me todella suosittelemme, että harrastaisit liikuntaa, sillä näin annat elimistöllesi mahdollisuuden saada aikaan sekä tuntea liikkumisen myönteiset ja terveelliset vaikutukset – ja samalla pystyt tarvittaessa pudottamaan sopivan määrän painoa.

6. Pystyt käyttämään sellaisia vaatteita kuin haluat

Kun karistat kiloja, on sinulla todennäköisesti enemmän vaihtoehtoja pukeutumisesi suhteen. Toisille ihmisille tämä ei tietenkään ole mikään erityisen tärkeä asia, mutta monelle se voi itse asiassa olla todella suuri painonpudotuksesta seuraava hyöty ja ilonaihe. Tämä on todella ymmärrettävää erityisesti siksi, että monilla vaateliikkeillä ei ole valikoimissaan suurempia kokoja.

Vaikka tämä asia liittyykin suoranaisesti painonpudotuksen esteettisiin puoliin, on se kuitenkin positiivista mielialaa edistävää kun pystyt valitsemaan vapaammin ja huolettomammin sen, mitä päällesi päivittäin puet.

Nyt kun olemme käsitelleet kaikkia valitsemiamme kuutta painonpudotuksen etua, on lopuksi todettava, että loppupeleissä kaikkein tärkein syy painon vähentämiseen on aina oma terveytesi – niin hyvän terveydentilan saavuttaminen kuin vain mahdollista. Suosittelemme myös, että kävisit aina ennen painonpudotusta tähän aiheeseen erikoistuneen asiantuntijan puheilla. He pystyvät auttamaan sinua terveellisen liikunta- ja ruokavaliosuunnitelman laadinnassa, sillä sen tulisi sopia juuri sinun elämäntapaasi sekä muun muassa aikatauluusi.

UUTISIA VERKOSSA