6 hoitokeinoa tummien läiskien poistamiseen

· helmikuu 1, 2016

 

Laikut ja tummat läiskät iholla, jotka tunnetaan myös maksaläiskinä, ovat ”värjääntyneitä” alueita iholla ja niitä esiintyy etenkin poskissa, otsassa, ylähuulessa ja kaulassa. Nämä läiskät voivat olla epämiellyttävän näköisiä ja ne aiheutuvat usein raskaudesta, ehkäisypillereistä, hormonaalisista muutoksista, vaihdevuosista tai liiallisesta altistuksesta auringolle. Monissa tapauksissa läiskät katoavat itsestään mutta joskus niiden poisto voi olla hankalaa ja vaatia useita eri hoitoja.

Voiteet tummien maksaläiskien poistamiseen

Maitojauhe

Kuten sanottu, maksaläiskät ovat värimuutoksia, joita on hankala poistaa yhdessä yössä, mutta niiden häivyttäminen tai vaalentaminen ei kuitenkaan ole mahdotonta. Kotitekoinen ihon vaalennusvoide on loistava luonnollinen hoitokeino tummien läiskien poistamiseen ja ihon luonnollisen sävyn palauttamiseen.

Ainesosat

 • 2 ruokalusikallista maitojauhetta
 • 20 tippaa vetyperoksidia
 • 2 tippaa glyseriiniä

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset kulhossa kunnes saat tasaisen tahnan. Levitä haluamallesi alueelle ja jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi. Huuhtele lopuksi kylmällä vedellä. Käytä aina aurinkovoidetta oleskellessasi ulkona auringossa!

Kasvovesi tummentumille

Sitruuna

Tässä ohjeessa yhdistyy kasvoveden ihoa kirkastava vaikutus kuorivaan vaikutukseen, joka auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa tummien läiskien päältä. Molemmat ominaisuudet ovat erinomaisia vähentämään maksaläiskiä ja päivittäisessä käytössä huomaat muutoksia pian.

Ainesosat

 • 2 ruokalusikallista sitruunamehua
 • 4 ruokalusikallista omenaviinietikkaa
 • 1/2 kupillista vettä (1-1,5 dl)
 • 1 nippu persiljaa

Valmistus

Kiehauta vesi ja lisää persiljan lehdet tehdäksesi teetä. Anna jäähtyä hieman ennen kuin lisäät omenaviinietikan ja sitruunamehun. Siivilöi neste ja laita suihkepulloon. Levitä tarvittavalle alueelle joka ilta ennen nukkumaanmenoa.

Sipuli- ja valkosipulimehu

Valkosipuli

Sipulilla ja valkosipulilla on molemmilla supistavia vaikutuksia, ne ovat antiseptisia, antibioottisia ja sisältävät valtavasti antioksidantteja, jotka parantavat ihosi kuntoa ja poistavat tummia jälkiä kuten maksaläiskät.

Ainesosat

 • 4 valkosipulin kynttä
 • 1 sipuli

Valmistus

Murskaa sipuli ja valkosipuli ja sekoita ne yhteen saadaksesi tahnan. Levitä halutulle alueelle ja jätä vaikuttamaan 10 minuutiksi. Huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä ja toista hoito tarvittaessa kahdesti viikossa.

Naamio sitruunasta ja persiljasta

Persilja

Sitruuna ja persilja ovat kaksi ihosi parasta ystävää, sillä molemmat parantavat ihon sävyä ja syväpuhdistavat ihoa poistaen epäpuhtauksia. Jos haluat vähentää läiskiä, tummia jälkiä ja muita ihon kauneusvirheitä, älä epäröi käyttää hyväksesi tätä sitruunasta ja persiljasta tehtyä naamiota.

Ainesosat

 • 1 nippu persiljaa
 • 1 sitruunan mehu

Valmistus

Sekoita molemmat ainesosat tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Levitä naamio halutulle alueelle ja jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi. Huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä. Käytä tätä naamiota ainoastaan iltaisin, sillä sitruunamehun sitruunahappo saattaa pahentaa läiskiäsi jos ihosi altistuu auringonvalolle.

Porkkanasta ja kananmunasta tehty naamio

Porkkana

Porkkanoissa on paljon antioksidantteja ja muita terveelle iholle välttämättömiä ravintoaineita. Tämä naamio yhdistää porkkanan hyödylliset ominaisuudet kananmunaan, muodostaen tehokkaan kirkastavan voiteen joka häivyttää tummia läiskiä.

Ainesosat

 • 1 porkkana
 • 2 kananmunaa

Valmistus

Raasta porkkana ja lisää se tehosekoittimeen kahden kananmunan kanssa. Soseuta seos ja levitä se kasvoillesi, anna vaikuttaa 30 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä ja toista hoito kolmesti viikossa parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Piparjuuri-maitohoito

Maito

Piparjuurella on vaalentavia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa poistamaan värjäymiä iholta, varsinkin tummia läiskiä kuten maksaläiskät. Tehostaaksesi sen vaikutuksia sekoita se maitoon, joka on tehokas ihon pehmentäjä ja syväpuhdistaja.

Ainesosat

 • 1 ruokalusikallinen piparjuurta
 • ¼ kupillinen lämmintä maitoa

Valmistus

Sekoita ainesosat tehosekoittimessa tahnaksi. Levitä sitten kasvoille tummiin kohtiin. Jätä vaikuttamaan 20 minuutiksi ja huuhtele sen jälkeen lämpimällä vedellä. Saadaksesi parhaan tuloksen suorita tämä hoito kolmesti viikossa kahden kuukauden ajan.