6 epäterveellistä kodin tavaraa joista sinun tulisi tietää

joulukuu 30, 2016
Jotta useat päivittäin käyttämäsi tavarat eivät tulisi potentiaalisiksi terveysriskeiksi bakteerien kertymisen takia, on parasta desinfioida ne tai vaihtaa ne uusiin tasaisin väliajoin.

Ihmiset käyttävät tiettyjä tavaroita ja tuotteita kotonaan säännöllisesti henkilökohtaisten tapojensa ja päivittäisten askareidensa yhteydessä.

Vaikka saatatkin jo olla tietoinen tästä, useat näistä tavaroista eivät ole niin turvallisia tai hygieenisiä kuin miltä ne näyttävät, ja ne voidaan jopa listata tiettyjen terveysongelmien aiheuttajiksi. 

Vaikka aluksi ne saattavat vaikuttaa harmittomilta ja ilman negatiivisia vaikutuksia, ajan myötä ne voivat johtaa tulehduksiin tai muihin ongelmiin, sillä ne tulevat helposti likaisiksi tai ne on valmistettu myrkyllisistä aineista jotka voivat laukaista allergisen reaktion.

Tänään haluamme keskustella kuudesta yleisimmästä epäterveellisestä tavarasta jotka kuuluvat tähän kategoriaan, jotta tiedät mitä ne ovat ja voit käyttää niitä varovaisemmin.

Lue lisää!

1. Kylpysienet

Pesusienet

Pesusienet on suunniteltu auttamaan ihon puhdistamisessa ja kuolleiden ihosolujen poistamisessa. Niiden valmistusmateriaalista johtuen ne kuitenkin ovat täydellinen ympäristö bakteerien, homeen ja useiden erityyppisten sienten kasvulle.

Pahinta on, että useat ihmiset käyttävät niitä uudelleen ilman niiden desinfioimista, eivätkä he tiedä että tämä voi johtaa ihotulehduksiin ja muihin ongelmiin. 

Paras vaihtoehto on hankkia kasviperäisiä, luonnollisia sieniä, jotka entsyymipitoisuutensa takia estävät mikrobien kasvua.

On myös hyvä idea vaihtaa ne säännöllisesti ja huuhdella ne antibakteerisilla aineilla kuten etikalla aika ajoin.

Lue myös: Käytä omenaviinietikkaa kasvojesi puhdistamiseen

2. Tehosekoitin

Tehosekoitin on hyvin hyödyllinen ja tarpeellinen keittiöväline, mutta se voi olla myös terveysriski mikäli et hoida sitä riittävästi. 

Tiivisteet ja muut pikkupalaset jotka tulevat laitteen mukana ovat usein valmistettu kumista ja ne jäävät monesti kosteiksi käytön jälkeen, jolloin pöpöt, home ja bakteerit kuten salmonella ja e. coli voivat kukoistaa. 

Tästä syystä joka kerta käytettyäsi tehosekoitinta sinun tulisi purkaa se kokonaan osiin pestäksesi kaiken, etenkin ne pienet kumiosat.

3. Antibakteerinen saippua

Epäterveelliset tavarat desinfiointigeeli

Vaikka tämä tuote on tehty eliminoimaan käsistä löytyvät bakteerit, on todettu että se myös tappaa hyödyllisiä mikro-organismeja.

Antibakteeriset saippuat, geelit ja puhdistustuotteet on liitetty kasvaneeseen riskiin saada yskää, kurkkukipua ja allergioita.

Tämän lisäksi nämä tuotteet sisältävät triklosaania, ainetta, joka on liitetty lihastoiminnan ongelmiin, sydänsairauksen riskiin ja lisääntymishormonien toiminnan häiriöihin. 

4. Pumpulipuikot

Pumpuli- ja vanupuikot ovat aina olleet suosikkivälineitä liiallisen vahan poistoon korvista. Vaikka niitä on mainostettu vaarallisena tapana, useimmat ihmiset jättävät huomioimatta nämä neuvot ja käyttävät yhä pumpulipuikkoja tähän tarkoitukseen.

Niiden haittapuoli on, että ne voivat tunkea suuren määrän vahaa syvemmälle korvan sisäosiin, mikä lopulta tukkii korvakäytävän. Kun sisäkorvaan pääsee ainesta, syntyy histamiinia, joka aiheuttaa ärsytystä ja tulehdusta.

Poistaaksesi liiallisen korvavahan sinun tulisi käyttää muita vaihtoehtoja kuten tippoja, suolaliuosta, hapetettuna vettä tai jopa oliiviöljyä. 

5. Manikyyri- ja pedikyyrivälineet

Epäterveelliset tavarat kynsisakset

Suurin osa kynsien ja jalkojen hoitoon käytetyistä tarvikkeista on täynnä bakteereja ja muita mikro-organismeja ihostasi. Tämä tilanne vain pahenee kun useat perheenjäsenet käyttävät samoja välineitä desinfioimatta niitä ensin.

Koska ne tulevat suoraan kosketukseen jalkojesi ja käsiesi ihon kanssa joka käytöllä, ei ole ihme, että ne ovat täynnä erilaisia bakteereita. Tämän takia sinun tulisi sterilisoida ne joka kerta kun käytät niitä, etenkin jos useampi ihminen käyttää samoja tarvikkeita.

Kynsiviilat ja hiomakivet tulisi vaihtaa ainakin kerran kuussa.

Katso tämä artikkeli: 6 luonnollista hoitoa kynsisieneen

6. Kumiset keittiövälineet

Kumiset keittiövälineet ovat tulleet suosituiksi, sillä ne ovat käytännöllisiä ja ne eivät naarmuta patoja ja kattiloita.

Ongelma on, että kumi vahingoittuu joka käytöllä ja menettää osan sen suojaavasta kerroksesta joka myös auttaa sen puhdistamisessa.

Ajan myötä huomaat, että ne tulevat haalistuneen värisiksi ja niihin voi ilmestyä hometta. Tämän lisäksi patogeenit kuten e. coli ja hiiva voivat kasvaa niiden kahvoissa.

Puhdista ja desinfioi kumiset keittiövälineet kunnolla jokaisen käytön jälkeen, tai hanki eri materiaalista valmistettuja välineitä.

Kuten olet kenties huomannut, useat tavarat joita voit pitää terveellisinä voivat itse asiassa olla riskejä terveydellesi mikäli jatkat niiden käyttöä varomatta. 

Muista tämä tästä eteenpäin ja seuraa ylläolevia vinkkejä välttääksesi riskeeraamasta itseäsi tai perhettäsi.

UUTISIA VERKOSSA